Κεντροαριστερά: Συνωστισμός υποψηφίων σήμερα στο γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου

Κεντροαριστερά: Συνωστισμός υποψηφίων σήμερα στο γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου

Έχουν ήδη ανακοινώσει τις επισκέψεις τους η Φώφη Γεννηματά, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Απόστολος Πόντας

Κεντροαριστερά: Συνωστισμός υποψηφίων σήμερα στο γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των δηλώσεων υποψηφιότητας ξεκινά και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες της 5ης και της 12ης Νοεμβρίου. 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί σήμερα στο γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου, που προΐσταται της επιτροπής που συντονίζει την εκλογή, και θα καταθέσει την απόδειξη καταβολής των δύο χιλιάδων ευρώ και πιθανότατα τις υπογραφές υποστήριξης που καθιστούν έγκυρη την υποψηφιότητά της. Θα συνοδεύεται από νέους, καθώς θέλει να δείξει στην κοινή γνώμη ότι στόχος της είναι η συνέχεια με ανανέωση και διεύρυνση. 

Λίγη ώρα αργότερα είχε προγραμματίσει να περάσει την πόρτα του γραφείου του Νίκου Αλιβιζάτου και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, όμως, εξέδωσε το πρωί τη σχετική ανακοίνωση και έγινε έτσι ο 7ος επίσημος υποψήφιος για την προεδρία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. 

Ο Γιάννης Μανιάτης κατέθεσε το παράβολο την Τετάρτη, οπότε είναι πιθανό σήμερα να ακολουθήσουν οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης, αν και η διαδικασία μπορεί να γίνει και από αντιπρόσωπό τους. Η σχετική προθεσμία λήγει στις 20 Σεπτεμβρίου.

Όμως, οι υποψήφιοι θα είναι τουλάχιστον οχτώ, καθώς στο γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου θα πάει και ο πρόεδρος του ΕΔΕΜ, Απόστολος Πόντας. 
Κλείσιμο

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ολοκληρώνεται και η ισχύς της εξουσιοδότησης που ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου από το εθνικό συμβούλιο του κόμματός του και η οποία του δίνει τη δυνατότητα να ανακοινώσει όποιον θέλει για υποψήφιο αν αυτός κρίνει ότι πρέπει να το κάνει. 

Την Κυριακή ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος άνοιξε πρώτος τον κύκλο των περιοδειών, θα εγκαινιάσει και τις ανοιχτές συγκεντρώσεις, με ομιλία του στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. 

Η επιτροπή Αλιβιζάτου θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να εξετάσει το θέμα της ηλεκτρονικής και εξ αποστάσεως ψηφοφορίας. Αναμένονται οι απαντήσεις από τους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, ώστε να ακολουθήσει η τελευταία προσπάθεια για να συμβιβαστούν οι θέσεις ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού. 

Το στοίχημα για όλους θα είναι η συμμετοχή των πολιτών, καθώς εκτός της επικοινωνιακής διάστασης είναι προφανές πως όσο περισσότεροι συμμετάσχουν τόσο ισχυρότερος θα είναι ο νέος αρχηγός, ένα θέμα κρίσιμο μετά την απόφαση του ΚΙΔΗΣΟ να μη διαλυθεί και της σχετικής εκκρεμότητας με το ΠΑΣΟΚ.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης