Νέο τουρκικό παραλήρημα: Δε μας συγχωρούν για την κατάκτηση της Πόλης

Νέο τουρκικό παραλήρημα: Δε μας συγχωρούν για την κατάκτηση της Πόλης

Συνεργάτης του Ερντογάν εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι Δυτικοί ποτέ δεν συγχώρεσαν στους Τούρκους την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης

Νέο τουρκικό παραλήρημα: Δε μας συγχωρούν για την κατάκτηση της Πόλης
Στην… κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς, αποδίδει τώρα κορυφαίο στέλεχος του καθεστώτος του Ταγίπ Ερντογάν, τις δυσκολίες που υπάρχουν στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε., επιδιώκοντας προφανώς με τον τρόπο αυτό να υποβαθμιστεί η πραγματική αιτία, που δεν είναι άλλη από την διολίσθηση της Τουρκίας σε ένα όλο και πιο ισλαμικό και αυταρχικό καθεστώς.

Ο Ιμπραήμ Καλίν ένας από τους στενότερους συμβούλους του Ταγίπ Ερντογάν και εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας μιλώντας σε Συνέδριο που οργάνωσε η διεύθυνση Θρησκευμάτων (Diyanet) για το Κέντρο Γυναίκας, Οικογένειας και Νεολαίας (KAGEM) εξέφρασε την πεποίθηση του ότι οι Δυτικοί ποτέ δεν συγχώρεσαν στους Τούρκους την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Καλίν, όπως γράφει το
«mignatiou.com»
Κλείσιμο
, υποστήριξε ακόμη ότι η αντιπαράθεση για τις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας δεν είναι άσχετη με τις σχέσεις μεταξύ ισλάμ και Δύσης και ότι ο μουσουλμανικός κόσμος αξιολογεί αυτό το ζήτημα υπό το πρίσμα του «πως μας αντιμετωπίζουν η Δύση και η Ευρώπη».

Ο κ. Καλίν περιγράφοντας τα σκαμπανεβάσματα στην 50χρονη πορεία των ευρωτουρκικών σχέσεων τόνισε ότι όταν κοιτάζεις το ζήτημα από την άποψη του ποιο είναι το εμπόδιο ή του τι θα αντικρίσουμε όταν αυτή η πορεία ολοκληρωθεί, τότε «μπορείς να δεις πολλά θέματα που εκτείνονται  στο βάθος της μακράς ιστορίας των σχέσεων του Ισλάμ με την Δύση και η Κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης είναι ένα γεγονός που άφησε βαθιές χαραγματιές ειδικά στις αντιλήψεις του Μεσαίωνα αλλά και στους σύγχρονους ευρωπαίους φιλοσόφους»…

Ο κ. Καλίν θέλοντας έτσι να δώσει ιδεολογικό- εθνικιστικό περιεχόμενο στην σχέση της Τουρκίας με την Ευρώπη και την Δύση και να αποδώσει σε «εμμονές» της Δύσης, την ευθύνη για την όλο και μεγαλύτερη απομάκρυνση της Τουρκίας από τις αρχές και αξίες του Δυτικού, σύγχρονου, κοσμικού πολιτισμού, παραπέμπει και πάλι στην Κωνσταντινούπολη: «Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης ήταν ένα απρόσμενο γεγονός για τους Ευρωπαίους και Βυζαντινούς. Και δεν μπορέσαν να συνέλθουν από το σοκ για πολλά χρόνια. Για αυτό και οι Δυτικοί δεν έχουν ποτέ συγχωρήσει τους Τούρκους για την κατάκτηση του Βυζαντίου..» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Καλίν, σε μια ομιλία την οποία φυσικά έσπευσε να δημοσιοποιήσει και να προβάλλει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού.

Πηγή: mignatiou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης