ΝΔ: «Ο κουρασμένος πρωθυπουργός του ''μαύρου'' παραμένει σφηνωμένος στην καρέκλα του»

ΝΔ: «Ο κουρασμένος πρωθυπουργός του ''μαύρου'' παραμένει σφηνωμένος στην καρέκλα του»

Η αξιωματική αντιπολίτευση κλιμακώνει την επίθεσή της κατά της κυβέρνησης, προλειαίνοντας το έδαφος για την κορύφωση της αντιπαράθεσης που θα φέρει η άνοδος του Κυριάκου Μητσοτάκη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ

ΝΔ: «Ο κουρασμένος πρωθυπουργός του ''μαύρου'' παραμένει σφηνωμένος στην καρέκλα του»
Ζεσταίνει την ατμόσφαιρα η Νέα Δημοκρατία και ενόψει της ανόδου το προσεχές Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη κλιμακώνει την επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και του Αλέξη Τσίπρα στον οποίο αποδίδει το προσωνύμιο «πρωθυπουργός του μαύρου».

Με αιχμή το ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, η αξιωματική αντιπολίτευση επεκτείνει την κριτική για τα κυβερνητικά πεπραγμένα σε όλα τα μέτωπα, προλειαίνοντας το έδαφος για τα όσα θα ανακοινώσει ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

Κλείσιμο
«Οι πολίτες θα ακούσουν την συμφωνία αλήθειας και την πρόταση ελπίδας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και θα βγάλουν οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με την οποία αντέδρασε η Πειραιώς στα όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Κυριακή.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κατάλληλος τίτλος για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού ήταν «Και συνεχίζουμε τα ψέματα», καθώς όπως ανέφεραν, ο κ. Τσίπρας «συνεχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους Έλληνες».

Εγκαλούν τον πρωθυπουργό τόσο για το «μαύρο» στα κανάλια που οδηγεί σε απολυμένους εργαζόμενους και συνιστά «χτύπημα στη Δημοκρατία και στην πολυφωνία», όσο και για το μαύρο στη διαφάνεια «αφού αρνείται να φέρει τα πόθεν έσχες των καναλαρχών στη Βουλή».

Γενικεύοντας την κριτική, τον κατηγορούν για το μαύρο στη ζωή των συνταξιούχων που, αναφέρον, «κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα ότι τσεκούρωσε τις συντάξεις τους». Όπως επίσης και για το μαύρο σε όλους τους Έλληνες «που υπερφορολογεί, διαλύοντας κάθε σταθερό σημείο στη ζωή τους».

«Ένας κουρασμένος πρωθυπουργός των απολύσεων και της διαπλοκής, που έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα, αλλά παραμένει σφηνωμένος στην καρέκλα του», συνεχίζουν την κατά μέτωπο επίθεση. «Ένας μεταλλαγμένος πολιτικός, αμετανόητος στην κατηφόρα του», προσθέτουν.

«Μοιάζει τουλάχιστον αστείο ο πρωθυπουργός του τρίτου – αχρείαστου – Μνημονίου, των capital controls και της ύφεσης να ισχυρίζεται ξαφνικά ότι μπορεί να φέρει επενδύσεις και ανάπτυξη», συμπληρώνουν. Κι αφού επισημαίνουν ότι «οι πολίτες τώρα ξέρουν», εκφράζουν την ελπίδα «να τον είδαν όσο γίνεται περισσότεροι Έλληνες» και συνιστούν να περιμένει μια εβδομάδα μέχρις ότου ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάσει από τη Θεσσαλονίκη την πρόταση ελπίδας με την οποία θα μπορέσουν οι ίδιοι οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Το χρονικό του «μαύρου» στην πολυφωνία

Σε εκτενές εξάλλου ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, που χαρακτηρίζεται ως «το χρονικό του “μαύρου” στην πολυφωνία» η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να κάνει λόγο για «αυθαίρετη και αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης» που  με τον περιορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών σε τέσσερις «αποτελεί γροθιά στην αντικειμενική ενημέρωση και την πολυφωνία». 

«Βάζει λουκέτο σε πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ρίχνει “μαύρο” στην ενημέρωση και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους», αναφέρει, προσθέτοντας:  «Δημιουργεί προϋποθέσεις ενός μιντιακού ολιγοπωλίου που ευνοεί τη διαπλοκή. Στερεί έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων από το Δημόσιο. Πανηγυρίζουν για τα 246.000.000 ευρώ, αλλά δεν λένε κουβέντα για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που θα χάσει το Δημόσιο από το κλείσιμο των υφιστάμενων τηλεοπτικών σταθμών που δεν πήραν άδεια».

Επισημαίνει ακόμη τα εξής «Ένας υποψήφιος καταγγέλλει άλλο ότι έπαιξε το ρόλο του λαγού. Ένας υποψήφιος ζητάει να δοθεί το βίντεο της διαδικασίας και αρχικά να εγκρίνεται το αίτημα του από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, η κυβέρνηση αντιτίθεται και παρεμβαίνει με αποτέλεσμα να ακολουθεί η αρχική εντολή και τελικά να εγκριθεί πρόσβαση στο υλικό, αφού διαχωριστούν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. ια διαδικασία που υπουργός κουμπάρος υπερθεματιστή μιλάει για “μαύρα χρήματα” αλλά ο πρωθυπουργός δεν παίρνει θέση».

Αναφέρει ακόμη ότι:

«Ένας υπερθεματιστής που παίρνει  - από τον άλλο του υπουργό κουμπάρο - έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ», ενώ

«Ένας υποψήφιος που καταθέτει εκπρόθεσμα τα δικαιολογητικά, αλλά τελικά γίνεται δεκτός από την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού, την οποία έχει διορίσει ο υπουργός και στην οποία δεν μετέχει κανένας δικαστικός».

Επιπλέον: 

*Το πόθεν έσχες των υπερθεματιστών δεν το έλεγξαν τα αρμόδια κρατικά όργανα, αλλά μια Επιτροπή που έχει οριστεί από τον κ. Παππά,  στην οποία δεν συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών, ούτε δικαστικοί λειτουργοί, αλλά μέλη άσχετων ειδικοτήτων.

*Ο αρμόδιος Υπουργός αρχικά λέει ότι ο έλεγχος θα αφορούσε το 1/3 του τιμήματος, σε αντίθεση με ό,τι προέβλεπε η σχετική προκήρυξη την οποία είχε ο ίδιος εκδώσει, αλλά στη συνέχεια και μετά την παρέμβαση ενός υπερθεματιστή, δέχεται  ότι ο έλεγχος θα αφορά το σύνολο του ποσού. 

*Ένα αλαλούμ άνευ προηγουμένου για το οποίο ο κ. Τσίπρας δεν αισθάνεται την ανάγκη να πει ούτε μια λέξη. Αντί να δώσουν στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών, αρκούνται σε μια απλή δήλωσή τους ότι καλύπτουν το τίμημα που πλειοδότησαν για να λάβουν μια από τις τέσσερις άδειες.

*Αρνούνται να δημοσιοποιήσουν άμεσα το σύνολο των δικαιολογητικών που έχουν καταθέσει οι προσωρινοί υπερθεματιστές προκειμένου να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας, αν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις  χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών. 


«Οι πολίτες απαιτούν από την κυβέρνηση και τον κ. Παππά, να αποδεχθούν το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας και να προσκομίσουν το σύνολο των στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης των τεσσάρων υπερθεματιστών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, από τα οποία να αποδεικνύεται η νομιμότητα της προέλευσης των χρημάτων τους.  Να γίνουν όλα στο φως», υπογραμμίζουν από τη ΝΔ και καταλήγουν:  «Στο σημείο που βρισκόμαστε δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή για την Κυβέρνηση. Δεν μπορούν να κρυφτούν. Οι πολίτες τους έχουν καταλάβει». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης