Θεοδωράκης: Είναι απαράδεκτο οι πολιτικοί να έχουν off-shore

Θεοδωράκης: Είναι απαράδεκτο οι πολιτικοί να έχουν off-shore

«Αν θέλουν να σώσουν τη χώρα, δεν μπορούν να έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού

Θεοδωράκης: Είναι απαράδεκτο οι πολιτικοί να έχουν off-shore
Για επιστροφή στο σκηνικό του 2015 και επιπλέον μέτρα λόγω μεγάλης καθυστέρησης της κυβέρνησης, έκανε λόγο ο επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρος Θεοδωράκης
.

Ο ιδιος επισήμανε μιλώντας στο «mega» ότι, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε κλείσει την αξιολόγηση τον Νοέμβριο, έρχονται συνεχώς απαιτήσεις από την πλευρά των δανειστών, λόγω του ότι αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση δεν είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε κάποια μέτρα, κι έτσι προεξοφλούν την αποτυχία τους και ζητούν και επιπλέον. "Όσο αυτή η κουβέντα συνεχίζεται στις γραφειοκρατείες των θεσμών τόσο και βρίσκουν μικρά κενά σε όλο αυτό. Πληρώνουμε την καινούργια καθυστέρηση. Και φοβάμαι ότι κάπως έτσι θα κινηθεί η ζωή μας και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο", τόνισε.

Κλείσιμο
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε ότι ο δρόμος που τραβάει η κυβέρνηση είναι λάθος. "Δεν θα βγει το πρόγραμμα με καινουργιες φορολογικές επιδρομές. Περίπου 80 δισ. χρωστούν οι Έλληνες στην εφορία", πρόσθεσε, σημειώνοντας επιπλέον: "Όταν οι υπουργοί λένε ότι αυτό που ψηφίσαμε είναι έγκλημα, είναι σαν να καλούν σε ανυπακοή".

Αναφερόμενος στην τροπολογία της κυβέρνησης για τις
offshore υπουργών με την προϋπόθεση αυτές να βρίσκονται σε χώρες φορολογικά συνεργάσιμες με την Ελλάδα, ο ίδιος τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο οι πολιτικοί να έχουν off-shore, δεν μπορεί αυτοί που παίρνουν κρατικό χρήμα στην κορυφή του πολιτικού συστήματος να διαθέτουν κρυφές εταιρείες στο εξωτερικό».

«Εμείς το προχωράμε και ένα βήμα παραπάνω, πιστεύουμε ότι δεν θα πρέπει οι πολιτικοί να έχουν λεφτά στο εξωτερικό. Δια νόμου. Η δική μας πρόταση προς το πολιτικό σύστημα προς τις διάφορες πλευρές είναι να συμφωνήσουμε στη Βουλή ομοφώνως, ή σχεδόν, να έρθουν τα λεφτά όσων ασχολούνται με την πολιτική μέσα στη χώρα», είπε σχετικά.

Σε ότι αφορά στους υπαλλήλους με τα πλαστά πτυχία, ο Στάυρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι η συγκάληψη δεν εξυπηρετεί τους καλούς υπαλλήλους." Πρέπει να συντρίψουμε τους κομματικούς του συστήματος. Λέμε ότι για να πάει το Δημόσιο μπροστά, πρέπει να είναι στα χέρια των πολύ ικανών. Να γίνει σωστή αξιολόγηση. Τολμάμε και το λέμε. Δεν θα συγκαλύψουμε τα λάθη του παρελθόντος. Δεν υπάρχουν θέσεις για όλους", υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης