Δεν έγινε δεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι - Κρίθηκε εκπρόθεσμη

Δεν έγινε δεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι - Κρίθηκε εκπρόθεσμη

Με ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ - Για λίγα λεπτά καθυστέρηση και παρά το... «on camera» τρέξιμο μέχρι τα γραφεία του κόμματος έμεινε εκτός νυμφώνος - Ο κ. Γεωργιάδης υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης της ΚΕΦΕ - «Έμαθα από τις ειδήσεις ότι έκοψαν την υποψηφιότητά μου», είπε 

Δεν έγινε δεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι - Κρίθηκε εκπρόθεσμη
Εκπρόθεσμη κρίθηκε, ομόφωνα, από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για την προεδρία της ΝΔ, παρά το γεγονός ότι ο βουλευτής της ΝΔ έκανε κυριολεκτικά μια κούρσα με το χρόνο, για να προλάβει να την καταθέσει.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης είχε κάνει και δηλώσεις ως βέβαιος υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, ενώ στο λογαριασμό του στο Twitter είχε ανεβάσει φωτογραφία με τους συνεργάτες του, τους οποίους ευχαριστούσε για την επιτυχία της συγκέντρωσης των 50 υπογραφών.

Τελικά, όμως, η ΚΕΦΕ αποφάσισε να τηρήσει κατά γράμμα το Καταστατικό του κόμματος και, για τα λίγα εκείνα λεπτά της ώρας που καθυστέρησε ο κ. Γεωργιάδης, έκρινε την υποψηφιότητά του εκπρόθεσμη.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτό ο πρώην υπουργός υπέβαλε το βράδυ της Παρασκευής ένσταση κατά της απόφασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, ενώ όπως έγινε γνωστό, η ΚΕΦΕ
θα συνεδριάσει στις 09:30 το πρωί του Σαββάτου προκειμένου να αποφανθεί επί της ένστασης του κ. Γεωργιάδη. 

Κατά πληροφορίες, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε αλλά και την παρότρυνση όλων των άλλων υποψηφίων να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, τα μέλη της ΚΕΦΕ της ΝΔ προσανατολίζονται να αναθεωρήσουν την απόφαση αποκλεισμού του από την κούρσα διαδοχής στη ΝΔ. 

«Το έμαθα από τις ειδήσεις, θα καταθέσω ένσταση»

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε αρχικά την απόρριψη της υποψηφιότητάς του μέσω Twitter, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι έμαθε από τις ειδήσεις ότι τον «έκοψαν» για λίγα λεπτά καθυστέρηση, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για όσα μαθαίνει. 

Μάλιστα, ανακοίνωσε πως θα πήγαινε στη Συγγρού προκειμένου να ζητήσει δημόσια δήλωση των συνυποψηφίων του, αφού εμφανίστηκε βέβαιος ότι διαφωνούν.



«Μαθαίνω από τις ειδήσεις ότι έκοψαν για τα λίγα λεπτά καθυστέρησης την υποψηφιότητά μου. Εάν αυτό είναι αλήθεια λυπούμαι πραγματικά», έγραψε και πρόσθεσε: «Κατεβαίνω στην Συγγρού και θα ζητήσω δημόσια δήλωση των συνυποψηφίων μου, οι οποίοι είμαι βέβαιος ότι διαφωνούν!».

Την ώρα που κατευθυνόταν προς τα γραφεία του κόμματος, ο κ. Γεωργιάδης έκανε άλλο ένα tweet στο οποίο τόνιζε ότι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την απόφαση αυτή.

Λίγα λεπτά αργότερα, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν οι συνυποψήφιοί του
δεν έχουν αντίρρηση καθώς και ότι επικοινώνησαν μαζι του, ενώ ανακοίνωσε πως θα καταθέσει ένσταση.

«Θα καταθέσω ένσταση, όχι με καβγά. Τη ΝΔ την αγαπάμε δεν θέλουμε να τη μικραίνουμε θέλουμε να τη μεγαλώσουμε και να την ανοίξουμε στον κόσμο και γι' αυτό πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε αγαπημένοι», είπε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης: Υπερβολική προσκόλληση στον τύπο από την ΚΕΦΕ

Πάντως, την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόρριψη της υποψηφιότητας του κ. Γεωργιάδη εξέφρασε μέσω Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ανάρτησή του στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε πως δεν συμφωνεί με την απόρριψη της υποψηφιότητας Γεωργιάδη, κάνοντας λόγο για υπερβολική προσκόλληση στον τύπο από την ΚΕΦΕ.



Λίγες ώρες νωρίτερα, ο κ.  Μητσοτάκης έγραφε στο Twitter: «Ευτυχώς έγινε αποδεκτή η υποψηφιότητα του Α. Γεωργιάδη.  Η τυπολατρεία δεν μπορεί να επικρατήσει της ουσίας. Καλή δύναμη σε όλους μας!».

Σαμαράς: «Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση»

Την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού και τέως προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε η απόφαση αποκλεισμού του Άδωνι Γεωργιάδη από τη λίστα των υποψηφίων αρχηγών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση», σχολίασε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως».

Αρβανιτόπουλος: «Η τυπολατρία επικράτησε του δημοκρατικού πλουραλισμού»

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε μέσω Twitter και ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ο οποίος σχολίασε την απόφαση της ΚΕΦΕ, σημειώνοντας πως είναι λάθος ο αποκλεισμός της υποψηφιότητας του κ. Γεωργιάδη καθώς και ότι «η τυπολατρία επικράτησε του δημοκρατικού πλουραλισμού».



Τζιτζικώστας: Διαφωνώ με τον αποκλεισμό του Άδωνι

Κατά της απόρριψης της υποψηφιότητας του κ. Γεωργιάδη τάχθηκε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως θα πρέπει να επιτραπεί και στον Άδωνι Γεωργιάδη​ να διεκδικήσει την αρχηγεία του κόμματος καθώς όπως είπε «συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών».

«Διαφωνώ με τον αποκλεισμό του Άδωνι Γεωργιάδη. Πρέπει να του επιτραπεί να είναι υποψήφιος εφόσον έχει τις απαιτούμενες υπογραφές» έγραψε και πρόσθεσε: «Κακώς ακυρώνεται η υποψηφιότητα του Άδ. Γεωργιάδη. Θα πρέπει να συμμετέχει κανονικά εφόσον έχει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών».



Δυσαρέσκεια από Μεϊμαράκη

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, προκειμένου να μεταφέρει τη θέση του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διέκοψε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο διευθυντής του γραφείου του Σωτήρης Κορομάντζος, λέγοντας «ότι είναι άδικο να μην γίνει δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη».

«Τις βρήκα, πάω», έγραφε το απόγευμα ο Άδωνις


«Τις βρήκα, πάω», είχε γράψει νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης στο λογαριασμό του στο Twitter. Ο τηλεοπτικός φακός τον κατέγραψε να μπαίνει τρέχοντας στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού, για να προλάβει να καταθέσει την υποψηφιότητά του.



Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία της ΝΔ, λίγη ώρα έπειτα από την κατάθεση της υποψηφιότητάς του, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για μια από τις πιο σημαντικές εβδομάδες της ζωής του, σημειώνοντας ότι ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η συλλογή των υπογραφών.

Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έγινε δεκτή, παρά το γεγονός ότι την κατέθεσε με τρία-τέσσερα λεπτά καθυστέρηση, αφού, όπως εξήγησε, κατάφερε να συγκεντρώσει τις υπογραφές κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Ο κ. Γεωργιάδης απέδωσε μάλιστα την καθυστέρησή του και στο χάος που επικρατούσε στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι παραβίασε κάποιους σηματοδότες, πηγαίνοντας με μηχανή από το γραφείο του στην Ακαδημίας προς τα γραφεία της ΝΔ.

«Από τις 3 το μεσημέρι μου έλειπαν πέντε υπογραφές και μου ήρθαν τελικά τα τελευταία 20 λεπτά από κάποιους φίλους» ανέφερε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «τέλος καλό, όλα καλά».

«Μπαίνουμε γερά στη μάχη. Θέλουμε μια ΝΔ δυνατή, με όραμα. Όλα αυτά θα τα πετύχουμε
με τη βοήθεια του κόσμου», πρόσθεσε, εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθησή του ότι θα είναι εκείνος ο νικητής της μάχης για την προεδρία του κόμματος.

«Όποιος και αν βγει θα είναι άξιος, αν δεν είμαι εγώ, αλλά βέβαια πιστεύω πως θα είμαι εγώ...», δήλωσε.



«Αν είχα μία κάμερα στο γραφείο μου και κατέγραφε αυτά που έζησα...»

Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για μια από τις πιο συγκλονιστικές ώρες της ζωής μου.

«Αν είχα μία κάμερα στο γραφείο μου και κατέγραφε αυτά που έζησα μεταξύ της πέμπτης και έκτης μεσημβρινής θα έκανε απίστευτα εισιτήρια στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Ήταν από τις πιο συγκλονιστικές ώρες της ζωής μου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Εγώ δεν το έχω δει το πλάνο ακόμα. Θα το δω από τα δελτία. Δεν έχω δει καθόλου τηλεόραση. Δεν έχω δει το κινητό μου», πρόσθεσε, σχολιάζοντας τα πλάνα που κυκλοφόρησαν με τον ίδιο να τρέχει στα γραφεία της ΝΔ, για να καταθέσει την υποψηφιότητά του. Διαβάστε περισσότερα εδώ


Η ανακοίνωση της ΝΔ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής η Νέα Δημοκρατία τονίζει πως κατά τη συνεδρίασή της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος: κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο - Βασίλειο του Ιωάννη, κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου, κ. Τζιτζικώστα Απόστολο - Ιωάννη του Γεωργίου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους».

Η ΝΔ αναφέρει πως «στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο "Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας", αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους».

Επιπλέον, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη», γι' αυτό και «με ομόφωνη απόφασή της απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης