Τσέχος πρόεδρος: «Η χώρα μου θα μπει στο ευρώ μόλις φύγει η Ελλάδα»

Τσέχος πρόεδρος: «Η χώρα μου θα μπει στο ευρώ μόλις φύγει η Ελλάδα»

Είπε ότι θα αρχίσει να πιέζει για την ένταξη της Τσεχίας στη ζώνη του ευρώ, αμέσως μόλις αποχωρήσει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη

Τσέχος πρόεδρος: «Η χώρα μου θα μπει στο ευρώ μόλις φύγει η Ελλάδα»
Ένα περίπου μήνα αφότου εξέφρασε δημοσίως την επιθυμία του να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, προκαλεί ξανά με μια νέα δήλωση που έκανε για την χώρα μας.

Κι όμως, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο Ζέμαν είπε την Κυριακή ότι θα αρχίσει να πιέζει για την ένταξη της χώρας του στη ζώνη του ευρώ, αμέσως μόλις αποχωρήσει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

Η νέα δήλωση του Τσέχου προέδρου περί Grexit διαδέχεται τα όσα είχε πει στα τέλη Ιουλίου για την χώρα μας στην εφημερίδα «Mlada fronta Dnes».

Κλείσιμο
Ο Μίλος Ζέμαν είχε ταχθεί τότε κατά της εισόδου της Τσεχίας στην Ευρωζώνη «για όσο διάστημα η Ελλάδα είναι μέρος της ζώνης του ευρώ και για όσο διάστημα οι φορολογούμενοι, περιλαμβανομένων των Τσέχων, πληρώνουν το ελληνικό χρέος». 

Κατά τον Ζέμαν, η αναβολή θα ισχύει μέχρι να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ γεγονός που, όπως είχε πει ,θα ήθελε να συμβεί το συντομότερο δυνατόν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης