Θεοδωράκης: Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να βγούμε από την ΕΕ

Θεοδωράκης: Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να βγούμε από την ΕΕ

Προσπαθούμε να έχουμε συμφωνία πριν την Κυριακή, το πρωί της Παρασκευής, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού - Το μέλλον των Ελλήνων είναι στην καρδιά της Ευρώπης - Όσοι χαμογελούν με το ενδεχόμενο ενός Grexit, θα μείνουν με το χαμόγελο παγωμένο στα χείλη τους 

Θεοδωράκης: Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να βγούμε από την ΕΕ
Την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και εταίρων πριν από την Κυριακή τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό το βράδυ της Τετάρτης, στο Μέγαρο Μαξίμου, για τις κινήσεις της Αθήνας τις τελευταίες ώρες.

«Προσπαθούμε να έχουμε συμφωνία πριν την Κυριακή, γιατί την Κυριακή είναι αργά. Πρέπει να έχει γίνει το πρωί της Παρασκευής» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το μέλλον των Ελλήνων είναι στην καρδιά της Ευρώπης. 

Κλείσιμο
«Πρέπει να πείσουμε κάποιους διστακτικούς στην Ευρώπη ότι το μέλλον των Ελλήνων είναι στην καρδιά της Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά

«Οι σύμμαχοί μας, αυτοί που θέλουν να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ υπάρχουν και προσπαθούν στην ίδια κατεύθυνση που προσπαθούμε και εμείς. Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος Ολάντ. Υπάρχουν και αντίπαλοι στην Ευρώπη, που χαμογελούν με το ενδεχόμενο να τους εγκαταλείψουμε. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι και θα παγώσει το χαμόγελο στα χείλη τους» σημείωσε. 

«Παραμένουμε στην εθνική γραμμή για να βρούμε μια λύση και να τελειώσει η ανασφάλεια του κόσμου. Συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει Το Ποτάμι με διάφορες συζητήσεις που μπορούμε να κάνουμε και εμείς στην Ευρώπη» συνέχισε. 

«Αύριο το μεσημέρι, μετά την κατάθεση των ελληνικών προτάσεων, θα υπάρχει μία νέα ανταλλαγή απόψεων. Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και θα είμαστε σε ανοιχτή γραμμή» προσέθεσε, διευκρινίζοντας ότι αν και είναι γνωστό ότι υπάρχουν διαφορές «τώρα προέχει μια εθνική συνεννόηση για να ξεπεράσουμε τα τελευταία εμπόδια και από τη Δευτέρα να είναι  μια νέα ημέρα». 

Ερωτηθείς για το αν και πότε θα υπάρξει νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «θα γίνει αφού φτάσουμε σε ένα καλό σημείο. Το σημαντικό είναι ότι αυτά που αποφασίσαμε στο συμβούλιο που προηγήθηκε υπηρετούνται από την κυβέρνηση, μέχρι τώρα. Θα ξαφνιαστώ αν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα».

«Δεν υπάρχουν εύκολες αποφάσεις και το έχουμε ξαναπεί. Αυτή τη στιγμή προέχει να μείνουμε στην Ευρώπη, να πάρουμε ένα μεγάλο αναπτυξιακό πακέτο για να επανακινηθεί η οικονομία. Αν αυτό συμβεί, τα επιμέρους μέτρα θα αντιμετωπιστούν με διαφορετικό τρόπο από τους Έλληνες». 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης