Οργή Τσίπρα για τα βουλευτικά αυτοκίνητα: Μην γίνουμε σαν τους άλλους

Οργή Τσίπρα για τα βουλευτικά αυτοκίνητα: Μην γίνουμε σαν τους άλλους

«Ένιωσα άσχημα όταν έμαθα ότι κάποιοι βουλευτές διαφώνησαν με την οδηγία να μην παίρνουν αυτοκίνητα και αντέδρασαν όταν παίρνουν 6.000 ευρώ μισθό», σημείωσε 

Οργή Τσίπρα για τα βουλευτικά αυτοκίνητα: Μην γίνουμε σαν τους άλλους
Κεραυνούς έριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας, μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματος, για τις συμπεριφορές βουλευτών και στελεχών του κόμματος, που φαίνεται να φλερτάρουν με τα παραδοσιακά προνόμια της διακυβέρνησης.

Μάλιστα πήρε προσωπικά την διαμαρτυρία βουλευτών την περασμένη εβδομάδα, για την απόφασή του να μην παίρνουν βουλευτικά αυτοκίνητα, σε μια συμβολική και ουσιαστική κίνηση να περιοριστούν τα προνόμια πολιτικού συστήματος.

"Ένιωσα άσχημα όταν έμαθα οτι σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας για τεχνικά θέματα, βουλευτές αντέδρασαν και διαφώνησαν με την οδηγία να μην παίρνουν αυτοκίνητα. Αντέδρασαν να δίνουν 300 και 400 ευρώ, όταν παίρνουν 6000 ευρω μισθό" σημείωσε με έκπληξη και φανερή ενόχληση ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Να μην γίνουμε σαν τους άλλους. Δεν ειναι λαϊκισμός, αλλά λεπτομέρειες, που θα κρίνουν εάν είμαστε ή δεν είμαστε σαν τους άλλους. Το πόσο θα μείνουμε στην εξουσία θα εξαρτηθεί και από τις συμπεριφορές μας στις θέσεις εξουσίας σημείωσε. Ερχόμαστε να ανατρέψουμε δομές και προνόμια", τόνισε ο κ. Τσιπρας.

Κλείσιμο
Να προσέξουμε μήπως ο κίνδυνος του κυβερνητικού πλήξει και εμάς πρόσθεσε, επικαλούμενος τη μαρξιστική ρήση "τίποτα το ανθρώπινο δεν μου είναι ξένο". Ζήτησε δε να υπάρχουν συμπεριφορές με κανόνες και προέτρεψε να εφαρμοστεί ο κώδικας δεοντολογίας που έχει αποφασιστεί από την κεντρική επιτροπή του κόμματος και να μην μπει στο συρτάρι.

Κορωνάκης για γραμματέας

Κατά τη δευτερολογία του στην κεντρική επιτροπή ο κ. Τσιπρας πρότεινε τον Τάσο Κορωνάκη για τη θέση του γραμματέα του συλλογικού κομματικού οργάνου.

Είναι μια λύση ανανέωσης, χωρίς να θεωρείται άλμα στο κενό, σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε οτι ο νέος γραμματέας θα αναλάβει ένα δύσκολο έργο, τον συντονισμό ενός κόμματος που βρίσκεται στην κυβέρνηση, αλλά δεν είναι αστικό κόμμα, που επιδίδεται στη νομής της εξουσίας. Τουναντίον, πρέπει να συνδέεται με την κοινωνία και γι' αυτό χρειάζεται ανασυγκρότηση του κόμματος.

Απέναντι στην πρόταση του προέδρου κ. Αλέξη Τσίπρα που είναι ο κ. Τάσος Κορωνάκης κατατέθηκε η υποψηφιότητα του κ. Αλέκου Καλύβη που υποστηρίζεται από την Αριστερή Πλατφόρμα ενώ υποψηφιότητα έθεσε και ο κ. Στέλιος Ελληνιάδης. 

Δίνοντας μια γεύση για το πώς θέλει τη νέα πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσιπρας είπε οτι πρέπει να είναι ένα ουσιαστικό πολιτικό κέντρο, που θα καλεί ακόμα και μέλη της κυβέρνησης για μια ουσιαστική συζήτηση.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός "η νέα πολιτική γραμματεία να λειτουργεί ως ενιαίο πολίτικο όργανο και να παίρνει αποφάσεις για το ενιαίο κόμμα. Να ακούγονται όλες οι διαφορετικές φωνές και απόψεις, που τον μετέτρεψαν από ενα κόμμα συνιστωσών σε ενιαίο κόμμα".

Ο κ. Τσιπρας σημείωσε οτι η νέα πολιτική γραμματεία πρέπει να είναι μικρό και ευέλικτο όργανο, που να μπορεί να παίρνει γρήγορα αποφάσεις και προς τούτο πρότεινε να είναι ενα  11μελές όργανο, που μαζί με πρόεδρο και γραμματέας θα είναι 13 μελών.

Μίλησε για την ανάγκη για λελογισμένη ανανέωση, με περισσότερο θάρρος και εμπιστοσύνη σε μια νεώτερη γενιά.

Ο κ.Τσιπρας είπε και για την περιπέτεια της υγείας του, ότι πέρασε μια πνευμονία δηλαδή. Και σημείωσε ανακουφισμένος ότι μια ασθένεια μπορεί να περάσει ενώ είσαι όρθιος, μπορεί να αποφύγεις το κρεβάτι δηλαδή. 

Χθες βράδυ ο κ.Τσιπρας πήγε στο εθνικό θέατρο και είδε την παράσταση με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης