Βενιζέλος: Σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης - Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται για τα υποβρύχια με μυστικές υπηρεσίες

Βενιζέλος: Σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης - Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται για τα υποβρύχια με μυστικές υπηρεσίες

Δε χρειάζεται νέο δάνειο, άρα δε θα υπάρχει νέο μνημόνιο - «Όχι» σε απολύσεις - πλειστηριασμούς - Ευκαιρία για την Κεντροαριστερά οι δημοτικές και οι ευρωεκλογές

Βενιζέλος: Σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης - Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται για τα υποβρύχια με μυστικές υπηρεσίες
Τα «πυρά» του κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega λέγοντας πως δεν αποτελεί παράταξη, όπως το ΠΑΣΟΚ, αλλά «ένα κόμμα που έχει λειτουργήσει ως όχημα διαμαρτυρίας ενός μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ».

Ο ίδιος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κήρυγμα πολιτικής ανηθικότητας και τυχοδιωκτισμού, ενώ αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Δε θέλω να κρίνω ένα πολιτικό στέλεχος που έχει δημιουργήσει για πρώτη φορά στα χρονικά των τελευταίων 40 ετών μια κατάσταση οιωνεί εμφυλίου πολέμου. Μας αντιμετωπίζει όχι ως πολιτικούς αντιπάλους, αλλά ως προσωπικούς εχθρούς. Ούτε καν ως πολιτικούς. Βρίζει, συκοφαντεί».

Κλείσιμο
Υπάρχει σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμη ότι υπάρχει σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως ενορχηστρωτή αυτής της προσπάθειας. «Τσίπρας και Καμμένος είναι στρατηγικοί εταίροι» σημείωσε.

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος για τη πολιτική του κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για την εξεταστική για το ζήτημα των υποβρυχίων είπε πως αυτή τη στιγμή εκτελείται ένα πολιτικό συμβόλαιο θανάτου εναντίον του και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για στενή συνεργασία και συνωμοσία με ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών.«Ας έρθουν στη Βουλή να το αντικρούσουν ότι έστησαν συνομωσία σε στενή συνεργασία με ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η μόνη περίοδος διαφάνειας ήταν η περίοδος της θητείας του  στο υπ. Άμυνας και χαρακτήρισε εκ νέου ως ψέματα όσα του προσάπτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια.

Ευκαιρία για την Κεντροαριστερά οι δημοτικές και οι ευρωεκλογές

Tη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην Κίνηση των 58 για τη δημιουργία της Κεντροαριστεράς επανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας ότι η πορεία θα συνεχιστεί με γενναιοδωρία και αλληλοσεβασμό, χωρίς αποκλεισμούς και μιζέριες.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως το σχήμα που θα δημιουργηθεί θα αποτελεί την Κεντροαριστερά της ευθύνης, ενώ άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάζει, λέγοντας πως «με δημαγωγίες, λαϊκισμούς, ανευθυνότητες και εύκολα λόγια δεν υπάρχει Κεντροαριστερά της ευθύνης».

«Έχουμε μπροστά μας δύο εξαιρετικές ευκαιρίες. Έχουμε μπροστά μας τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Στις δημοτικές εκλογές ο δικός μας χώρος, η δική μας αντίληψη σέβεται τις τοπικές κοινωνίες, οι παλιές κομματικές πρακτικές των χρισμάτων δεν μπορούν πλέον να υπάρχουν» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως οι υποψηφιότητες της Κεντροαριστεράς θα είναι στα πρότυπα Μπουτάρη – Καμίνη.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στις ευρωεκλογές ο Ευάγγελος Βενιζέλος και μιλώντας για μια ενδεχόμενη κοινή κάθοδο των κομμάτων της Κεντροαριστεράς είπε πως το ενιαίο ψηφοδέλτιο θα προσδιοριστεί με μια μεγάλη συνδιάσκεψη που θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου, στην όποια όπως είπε όταν ρωτήθηκε σχετικά θα μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει. «Θέλουμε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο να είναι ανανεωμένο, υψηλής ποιότητας», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι οι υποψήφιοι δεν θα εκλεγούν από μια παρέα ανθρώπων που θα κάνουν μια συναλλαγή κάτω από το τραπέζι.

Σχολιάζοντας τη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς έναντι της Κίνησης των 58 είπε: «Εχουμε γίνει κουραστικοί να επαναλαμβάνουμε την πρόταση αυτή. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι από κανέναν δεν εξαρτάται το εγχείρημα. Τους θέλουμε όλους αλλά από κανέναν δεν εξαρτάται».

«Όχι» σε απολύσεις - πλειστηριασμούς


Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνουμε πίσω σε όσα έχουμε πει» και διατύπωσε τα τέσσερα όχι της κυβέρνησης, κατά τις συζητήσεις με την Tρόικα: Όχι νέα οριζόντια μέτρα. Όχι νέοι φόροι. Όχι πλειστηριασμοί στην πρώτη κατοικία. Όχι ομαδικές απολύσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση του κ. Στουρνάρα που υποστήριξε ότι οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται, ανέφερε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα άδικο φορολογικό σύστημα, κάποιοι υπερφορολογούνται και κάποιοι φοροδιαφεύγουν και αυτή είναι μια άδικη κατάσταση.

«Δε χρειάζεται νέο δάνειο, άρα δε θα υπάρχει νέο μνημόνιο», είπε ο κ. Βενιζέλος αναφορικά με την οικονομία υπογραμμίζοντας πως «το χρέος μας είναι αντιμετωπίσιμο με πολλούς τρόπους, χωρίς δάνειο αλλά με τεχνικές οι οποίες το ελαφρύνουν και χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα με κανένα κοινοβούλιο».

Για τις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ

Στο ερώτημα για το πότε θα γίνουν εκλογές απάντησε ότι αυτές θα διενεργηθούν με το τέλος της τετραετίας, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα πάει παθητικά σε αυτές.

Για την αρνητική δημοσκοπικά και εκλογικά πορεία του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το κόμμα του υποχώρησε γιατί αναγκάστηκε να λάβει δύσκολα μέτρα για την οικονομία, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά στη δυναμική ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ..

Ωστόσο σημείωσε ότι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν φαινόμενα έντονων προσωπικών συμπεριφορών, και τόνισε ότι το κόμμα του δεν έχασε τις εκλογές αλλά τον κόσμο από τα μάτια του.

Σε ερώτηση για το να υπάρχει θέμα αλλαγής ονόματος στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος είπε ότι τέτοιο θέμα δεν τίθεται τώρα, για να προσθέσει πως όταν φθάσουμε στη δημιουργία του άλλου χώρου, τότε θα συζητηθούν όλα.

Στις δημοτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ δεν θα συνεργαστεί με κόμματα, αλλά θα υποστηρίξει πρόσωπα, όπως ο Γιώργος Καμίνης στην Αθήνα και ο Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη. 

Επίσης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μετράται ως πολιτικό κόμμα αλλά ως μια παράταξη και επανέλαβε ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚΣ δεν υπάρχει κυβέρνηση και σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Υποστήριξε δε ότι η ΝΔ ήταν αυτή που προσχώρησε στην στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης