Παπαδημούλης: Ανοιχτό το σενάριο των τριπλών εκλογών

Παπαδημούλης: Ανοιχτό το σενάριο των τριπλών εκλογών

«Η πρόβλεψή μας είναι ότι μετά τις Ευρωεκλογές θα έρθει και το νέο Μνημόνιο που έχει προαναγγείλει ο Σόιμπλε, παρότι ο κ. Σαμαράς το διαψεύδει» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Παπαδημούλης: Ανοιχτό το σενάριο των τριπλών εκλογών
Την άποψη ότι το σενάριο των τριπλών εκλογών είναι ανοιχτό εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «είναι σε αποδρομή» και ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ «τρέμουν» ότι στις ευρωεκλογές θα εισπράξουν ως άθροισμα πολύ χαμηλά ποσοστά. Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση «θα πρέπει να ξεχάσει τις πονηρές ιδέες ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών», καθώς, όπως είπε, ο νόμος Ραγκούση ορίζει ότι οι ευρωεκλογές γίνονται την ίδια ημέρα με την εκλογή των δημάρχων και τα δημοτικών συμβουλίων στον πρώτο γύρο.

Κλείσιμο
Ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε -μεταξύ άλλων- ότι η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να λάβει νέα μέτρα, τα οποία έχει βαφτίσει «διαρθρωτικές παρεμβάσεις».

Τόνισε ακόμη ότι επειδή δεν είναι εύκολο να περάσουν μέσα από τη Βουλή το νόμο για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών ή το νόμο για την ακίνητη περιουσία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ζητούν πίστωση χρόνου και «τεχνητές ανάσες».

Αναφερόμενος στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε ότι οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά και της κ. Μέρκελ θύμισαν δύο παλιές λαϊκές παροιμίες: «Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του» και «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι».

«Η πρόβλεψή μας είναι ότι μετά τις Ευρωεκλογές θα έρθει και το νέο Μνημόνιο που έχει προαναγγείλει ο Σόιμπλε, παρότι ο κ. Σαμαράς το διαψεύδει. Θετικό βήμα σ’αυτήν τη συνάντηση βλέπουν μόνο οι υποστηρικτές της κυβέρνησης και του Μνημονίου. Η ουσία όμως είναι ότι το φλέγον ζήτημα των νέων μέτρων, η Μέρκελ το παρέπεμψε στην Τρόικα, λέγοντας ότι η διαφορά είναι στο μισό, ένα ή 1,5 δισ. ευρώ και επίσης ότι ο προϋπολογισμός του 2014 έχει πρόβλημα γιατί είναι στον αέρα» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης