Χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ μετά τις δημοσκοπήσεις

Χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ μετά τις δημοσκοπήσεις

Aυξάνει τη δύναμή του κατά 18%, ενώ την ίδια στιγμή η Δημοκρατική Αριστερά υποχωρεί κατά 44%

Χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ μετά τις δημοσκοπήσεις
Αισιοδοξία επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν το δεύτερο κυβερνητικό κόμμα ενισχυμένο, ύστερα και από την αποχώρηση από την κυβέρνηση της Δημοκρατικής Αριστεράς του κ. Φώτη Κουβέλη.

Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου υπογραμμίζουν ότι στην περιοδική δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research για το «ΒΗΜΑ της Κυριακής» το ΠΑΣΟΚ αυξάνει τη δύναμή του κατά 18%, ενώ την ίδια στιγμή η Δημοκρατική Αριστερά υποχωρεί κατά 44%. Ετσι στην Ιπποκράτους αισθάνονται πλέον δικαιωμένοι για την επιλογή τους να στηρίξουν την κυβέρνηση και να μην ακολουθήσουν τον κ. Κουβέλη στην επιλογή αποχώρησης, που θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έχουν ως εξής:

-  Nέα Δημοκρατία 23,2%

-  ΣΥΡΙΖΑ 22,8%
Κλείσιμο

-  ΠΑΣΟΚ 7.3%

-  ΔΗΜΑΡ 2,8%

-  ΚΚΕ 4,9%

-  ΑΝ.ΕΛ 4,5%

-  Χρυσή Αυγή 9.7%

-  Άλλο Κόμμα 5,0%

-  Αδιευκρίνιστη ψήφος 16,2%

Η "τόνωση" στην Ιπποκράτους έρχεται επίσης μετά τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών στο κυβερνητικό σχήμα. Το μερίδιο διαχείρισης της εξουσία που αναλογεί στο ΠΑΣΟΚ και ο τρόπος που το χρησιμοποιούν μετά τον ανασχηματισμό, έχει βάλει σε μια άλλη φάση το ΠΑΣΟΚ που πλέον δεν χρεώνεται μόνο την κυβερνητική φθορά στηρίζοντας τις επιλογές της κυβέρνησης στη Βουλή, αλλά επίσης πιστώνεται τις επί μέρους λύσεις που δίνει η κυβέρνηση. Παράδειγμα λύσης αναφέρεται η μείωση του ΦΠΑ που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε εντάχθηκε και η δήλωση του κ. Βενιζέλου μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό.  Ο κ. Βενιζέλος είπε: "Οι συντονισμένες προσπάθειές μας απέδωσαν καρπούς. Η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνεται έτσι".

Έτσι πιστεύουν πως το υπόλοιπο καλοκαίρι, παρά τα δύσκολα μέτρα που ψηφίστηκαν, θα περάσει χωρίς περαιτέρω κραδασμούς. Βεβαίως το ζήτημα που πρέπει να ξεπέρασε ο κ. Βενιζέλος είναι το "όχι" του κ. Κουκουλόπουλου στο άρθρο 81 του πολυνομοσχεδίου που αφορά την δημοτική αστυνομία.

Αν και υπάρχουν εισηγήσεις προς τον κ. Βενιζέλο για απομάκρυνση του κ. Κουκουλόπουλου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάρει ακόμα τις αποφάσεις του.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης