Πόσο έχασαν τα Ταμεία από το PSI

Πόσο έχασαν τα Ταμεία από το PSI

Η Τράπεζα της Ελλάδος κατέθεσε στοιχεία που δείχνουν τι περιείχαν τα χαρτοφυλάκια όλων των ασφαλιστικών ταμείων πριν και μετά το «κούρεμα»...

Πόσο έχασαν τα Ταμεία από το PSI
Στοιχεία που καταγράφουν με κάθε λεπτομέρεια τις τεράστιες απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων λόγω του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους κατέθεσε στην Βουλή η Τράπεζα της Ελλάδας έπειτα από σχετικό αίτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Μητρόπουλου.

Ειδικότερα, η ΤτΕ κατέθεσε στοιχεία που δείχνουν τι περιείχαν τα χαρτοφυλάκια όλων των ασφαλιστικών ταμείων πριν το PSI και τι έμειναν μετά το «κούρεμα».

 Όπως αναφέρει η επιστολή της Τράπεζας «συνέπεια της ανωτέρω συμμετοχής, η ονομαστική αξία (ύψους 18,7 δις ευρώ) των ομολόγων που υπήρχαν στο χαρτοφυλάκιο του Κοινού Κεφαλαίου και εντάχθηκαν στο παραπάνω πρόγραμμα (επιλέξιμοι τίτλοι) υπέστη μείωση κατά 53,5%... ακολούθως την 11.4.2012 οπότε και ολοκληρώθηκε η 2η φάση του PSI η οποία αφορούσε τα ομόλογα ελληνικού δημοσίου υπο αλλοδαπό δίκαιο η ονομαστική αξία του ενεργητικού του Κοινού Κεφαλαίου υπέστη μια περαιτέρω μείωση η οποία ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 1,2 δις ευρώ».
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης