Survivor: Ο Βασάλος στον ημιτελικό, αποχαιρέτισε ήρεμα και ο Αναγνωστόπουλος

Survivor: Ο Βασάλος στον ημιτελικό, αποχαιρέτισε ήρεμα και ο Αναγνωστόπουλος

Χωρίς έκπληξη ο «προημιτελικός» - Ο Κωνσταντίνος θα αναμετρηθεί τώρα με Ντάνο και Μάριο για μία θέση στον τελικό - Φιλικό το κλίμα μεταξύ των δύο παικτών στη χθεσινή «αναμέτρηση»

Survivor: Ο Βασάλος στον ημιτελικό, αποχαιρέτισε ήρεμα και ο Αναγνωστόπουλος
Μετά το αυτοκίνητο που κέρδισε προ ημερών, χάρη στην επιτυχία που είχε στο τεστ για τις σχέσεις «μάνα – γιού», ο Κωνσταντίνος Βασάλος κατάφερε χθες βράδυ να προκριθεί και στην τελική τριάδα του Survivor
, ή αλλιώς στον «ημιτελικό». Νικώντας στην ψηφοφορία τον φίλο του, -όπως είπαν και οι δύο -, Κώστα Αναγνωστόπουλο διεκδικεί πλέον μία θέση στον μεγάλο τελικό, κόντρα στον Γιώργο Αγγελόπουλο και τον Μάριο Πρίαμο Ιωαννίδη, με τους οποίους θα μπει στην αποψινή ψηφοφορία του κοινού.

Καθόλου άσχημα για έναν παίκτη που ήταν έτοιμος να αποχωρήσει από το παιχνίδι από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες, γιατί έρεψε στην πείνα και είχε σιχαθεί τις καρύδες και το ρύζι. Αθλητής του μπόντι μπίλντινγκ ο Βασάλος, άρα συνηθισμένος να διατηρεί τον οργανισμό του σε πολύ υψηλά επίπεδα γυμναστικής και λήψης θερμίδων, δεινοπάθησε μέχρι να προσαρμοστεί στο Survivor – χρειάστηκε να λιποθυμήσει μάλιστα και να αναγκάσει τότε την παραγωγή να χορηγεί στους παίκτες βιταμίνες και κάποια απαραίτητα στοιχεία, ώστε να μην φτάνουν στα όριά τους. Από την ώρα που προσαρμόστηκε πάντως έχει συνεχή ανοδική πορεία. Αν και χαμηλών τόνων, έκανε αισθητή την παρουσία του στις διάφορες φάσεις του παιχνιδιού, είχε επιτυχημένη πορεία στο αγωνιστικό κομμάτι, ενώ βασίστηκε και στις δυνατές συμμαχίες που έκανε.

Κλείσιμο
Το κοινό τον επιβράβευσε ως το γεμάτο ευγένεια «καλό παιδί», με την αθωότητα σε βαθμό αφέλειας, την ανεπιτήδευτη έκφραση των σκέψεών του, τη έλλειψη φόβου να εκτεθεί στους τηλεθεατές. Ειλικρινής και με απλά σχήματα στις σκέψεις του, ήταν αυτό που φαινόταν – σχεδόν ανίκανος να «κρύψει» οτιδήποτε ή να παραπλανήσει τον οποιοδήποτε. Ακόμα και ένας χειρότερος «μαμάκιας» από αυτόν, θα φρόντιζε για παράδειγμα να κάνει κάποια εσκεμμένα, αλλά όχι μοιραία για τη νίκη, λάθη στο περίφημο τεστ, ώστε να μην θεωρηθεί η επιτομή του «μαμόθρεφτου». Ο Βασάλος δεν το φοβήθηκε όμως και το τερμάτισε: τα είπε όλα, ακόμα κι όταν δεν χρειαζόταν άλλο - αφού το αυτοκίνητο το είχε κερδίσει - αποκαλύπτοντας ότι με τη μάνα του μόνο για την ζον πρες που παίζει ο Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό δεν μιλάνε! Άντε και για τις τελευταίες τεχνικές βαψίματος των νυχιών. Όλα τα άλλα τα λένε!

Πιθανόν πάντως αυτό να τον βοήθησε και στη χθεσινή ψηφοφορία. Έκανε όλες τις μανάδες, αλλά κυρίως τις υποψήφιες μανάδες, που θα ήθελαν τους γιούς τους έτσι, να τον ψηφίσουν. Ακόμα και τις μάνες που θέλουν ένα τέτοιο παιδί «οικογένειας» για τις κόρες τους. Και ίσως γοήτευσε και εκείνες τις κοπέλες που θα ήθελαν για σύζυγο έναν εξαρτημένο από τη μάνα του, υπολογίζοντας ότι με το γάμο θα πάρουν τη θέση εκείνης και θα κινούν τα νήματα εξίσου εύκολα!

 


Επιβραβεύτηκε για την ανοδική του πορεία
Ο Βασάλος το περίμενε το χθεσινό αποτέλεσμα και το ήθελε περισσότερο από τον Αναγνωστόπουλο. Ήταν πιο αγχωμένος, σε σχέση με τον σχετικά άνετο Μισθοφόρο, ο οποίος μάλλον καταλάβαινε ότι κάπου εδώ υπήρχε το ταβάνι του. Έτσι κι αλλιώς η τάση στο κοινό ήταν υπέρ του Κωνσταντίνου ήδη από την, προ μηνός, 24ωρη ψηφοφορία. Σε εκείνη ο Βασάλος ήταν τρίτος και ο Αναγνωστόπουλος τέταρτος. Τον τελευταίο μήνα δικαιούται να λέει ότι τα πήγε ακόμα καλύτερα. Στο αγωνιστικό μέρος έγινε ένας πολύ ανταγωνιστικός αθλητής. Θα μπορούσε μάλιστα να πάρει απευθείας την πρόκριση στην τριάδα, εάν στο επεισόδιο της περασμένης Τετάρτης δεν πέταγε στα σκουπίδια το μεγάλο προβάδισμα, που είχε αποκτήσει στην αρχή του παιχνιδιού – τον γρουσούζεψε ο Σπαλιάρας τότε! Γενικά στους στίβους τα πήγαινε όλο και καλύτερα. Αλλά και στη συμβίωση είχε καταφέρει να αποφύγει τσακωμούς και εντάσεις. Δεν είναι κάνα ήρεμο παιδάκι! Αλλά δεν προκαλούσε στα καλά καθούμενα και πάντως δεν το έχει στο αίμα του, όπως άλλοι. Αυτό δεν είναι πάντα καλό, για τέτοια ανταγωνιστικά παιχνίδια, αλλά στη συγκεκριμένη φάση του Survivor, τον βοήθησε στο να μη χάσει συμμάχους και να μην αποσπαστεί η προσοχή του σε ψυχοφθόρες διαδικασίες. Είναι βλέπετε και «παίκτης ψυχολογίας» - άμα στραβώσει, κάνει σαν άλογο που το τσίμπησε μύγα!

Προς το τέλος μάλιστα απέκτησε και φιλοσοφικές ανησυχίες. Χθες επικαλούνταν το… Κισμέτ, λέγοντας πως ό,τι είναι να γίνει, είναι προδιαγεγραμμένο!    
 


 

Η ήρεμη αποχώρηση του Αναγνωστόπουλου
Κανείς δεν θέλει να σκεφτεί τι θα γινόταν εάν στο επεισόδιο της Κυριακής αποχωρούσε ο Αναγνωστόπουλος και έμενε ο Σπαλιάρας. Ο Μισθοφόρος είχε δείξει ότι τα παίρνει εύκολα στο κρανίο, όταν θεωρεί πως οι άνθρωποι και οι καταστάσεις τον αδικούν. Ρωτήστε κάτι μπαλάκια, που το πέταγε με μανία όταν έχανε, κάτι πασσάλους στους οποίους έριχνε μπουνιές και κλωτσιές, αλλά και κάποιους συμπαίκτες και αντιπάλους για το πώς έστηνε καβγάδες (άλλοτε δικαιολογημένα, άλλοτε όχι) γύρω από το παιχνίδι, αλλά και τη συμβίωση (για το τελευταίο έχει μία… καλή γνώμη να πει ο Αργιανίδης)!

Το γεγονός όμως ότι πέρασε στην τελική τετράδα ήταν μεγάλη επιτυχία γι’ αυτόν και το κατάλαβε. Επίσης το γεγονός ότι νικήθηκε από τον Βασάλο, με τον οποίο γίνανε φίλοι και όχι από κάποιον άλλον «αντιπαθή», τον βοήθησε να το πάρει καλά και να μην έχουμε τίποτα φασαρίες πάλι!

Έτσι κι αλλιώς μετά τα όσα έγιναν με τον Σπαλιάρα στο προχθεσινό επεισόδιο (μούντζες, βαριές κουβέντες και άλλα έντονα), κατάλαβε ίσως ότι πρέπει να αφήσει κατά μέρος τα νεύρα. Ήρεμος πλέον συμβιβάστηκε με τις εξελίξεις και αποδέχθηκε ότι και μόνο που έφτασε μέχρι την τετράδα ήταν μεγάλη επιτυχία.

Ο Μισθοφόρος (το μόνο που παραπέμπει σε… έμμισθο στρατιώτη, είναι το… παρατσούκλι βέβαια, αλλά ας είναι) δεν ξεκίνησε από τα γυμναστήρια για τον Άγιο Δομίνικο, ούτε σταμάτησε τίποτα τρελές προπονήσεις και πιλάτες για να συμμετάσχει στο Survivor! Από τους παίκτες που είχαν πολύ καλή αγωνιστική παρουσία, παίζει να ήταν ο πιο απροπόνητος – η τελευταία επαφή του με γυμναστική ίσως να εντοπίζεται στο λύκειο! Με αυτόν ως παράδειγμα είναι δυνατόν να κλείσουν τα μισά γυμναστήρια της χώρας! Όταν κάποιος καταφέρνει να έχει τόσες νίκες, να πηγαίνει σαν σίφουνας και αίλουρος, να παθιάζεται, να ευστοχεί και να επικρατεί αθληταράδων αντιπάλων, είναι πολύ λογικό να οδηγεί πολλούς στο συμπέρασμα ότι δεν χρειάζεται γυμναστική! 

Γενικά ο Αναγνωστόπουλος, έχοντας μέτρια στην αρχή αγωνιστική παρουσία, κατάφερε να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Βελτιωνόταν συνεχώς στους στίβους, όταν οι άλλοι παρέπαιαν, ενώ και στην καλύβα των Μαχητών ήταν εξπέρ: έκανε συμμαχίες με τις γυναίκες αρχικά και με τους εναπομείναντες άνδρες στη συνέχεια, τσακωνόταν όταν κάτι δεν του άρεσε, φρόντιζε να αιτιολογεί τις κινήσεις του όμως και πάντως δεν άφηνε από τον έλεγχό του τις εξελίξεις. Ήταν κωλοπετσωμένος και φαινόταν (τον λένε «μανάβη» κάποιοι ανίδεοι  υποτιμητικά, αλλά έχει τρία δυνατά μπαρ, καφέ και φαγητό!), γι’ αυτό και «καθάρισε» αντιπάλους όπως ο Αργιανίδης, ο Τσανγκ και άλλοι, ενώ έπαιξε και πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκδίωξη του Αγγελόπουλου από τους Μαχητές στην αρχή του παιχνιδιού. Παίκτης παρασκηνίου ίσως, αλλά κορόιδο ποτέ!

Δεν θα μπορούσε όμως να πάει παραπέρα. Γι’ αυτό και κατά την αναμονή της χθεσινής ψηφοφορίας ήταν χαλαρός και ευδιάθετος, χωρίς μεγάλη αγωνία για το αποτέλεσμα. Όταν ρωτήθηκε μάλιστα από τον Τανιμανίδη κάποια στιγμή ομολόγησε ότι εκτιμά πως θα είναι εκείνος που θα αποχωρήσει!

Όταν ανακοινώθηκε από τον Τανιμανίδη το αποτέλεσμα Βασάλος και Αναγνωστόπουλος αγκαλιάστηκαν θερμά και δεν έλειψαν τα καλά λόγια.

 


Η αποψινή μάχη
Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στον αποψινό αγώνα. Στην ψηφοφορία μπαίνουν Αγγελόπουλος, Μάριος και Βασάλος. Ένας θα φύγει και οι άλλοι δύο πάνε στον αυριανό μεγάλο τελικό. Τα προγνωστικά λένε ότι φαβορί για τον τελικό είναι οι δύο πρώτοι, ενώ ο Βασάλος είναι το αουτσάιντερ. Όμως κανείς δεν μπορεί αν μιλήσει με σιγουριά, διότι δεν είναι προσδιορισμένο το… εκλογικό σώμα, που λένε! Άλλοι ψήφισαν πριν ένα μήνα σε εκείνη την 24ωρη διαδικασία, άλλοι ψήφισαν χθες, άλλοι σήμερα και άλλοι αύριο! Μπορεί να παίξει ρόλο το παραμικρό!

Αν λάβουμε υπόψη εκείνη την 24ωρη ψηφοφορία, ώστε να δούμε τις τάσεις, ο Ντάνος έχει έναντι του Μάριου ισχυρό προβάδισμα (και όχι ελάχιστο, όπως διατείνονται από σκοπιμότητα ή αφέλεια κάποιοι). Όταν λέμε ισχυρό, μιλάμε για ισχυρό, όχι για μονοψήφιο, ούτε μικρό διψήφιο – θα το ζήλευε κι ο Μητσοτάκης στη μάχη του με τον Τσίπρα! Σημαντική είναι και η απόσταση του Κύπριου όμως από τον τρίτο Βασάλο. Αλλά και πάλι, όλα αυτά δεν λένε τίποτα. Έτσι ξεκίνησε και η Τερέζα Μέι όταν προκήρυσσε πρόωρες εκλογές  και βρέθηκε να παρακαλάει για να κάνει κυβέρνηση, με τον κάθε Κόρμπιν να τη γλεντάει ανηλεώς και να γελάνε μαζί της μέχρι και τα… fish, που μαζί με τα… chips κάνουν το πιο φημισμένο αγγλικό street food!

Σε αυτή τη φάση λοιπόν τίποτα δεν είναι δεδομένο. Κινητοποιείται ένα «λόμπι» που λένε και στην πολιτική και ξαφνικά γίνεται της ανατροπής!

Επιπλέον κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει πώς μέτρησαν όλα όσα μεσολάβησαν από εκείνη την ψηφοφορία μέχρι τώρα. Ο Ντάνος για παράδειγμα ίσως να κέρδισε κάποιους νέους φίλους, αλλά σίγουρα έκανε και πολλές αντιπάθειες με αφορμή διάφορα περιστατικά. Γενικά υπάρχει ένα κοινό που λατρεύει να τον μισεί. Δεν ξέρουμε αν και πόσο θα επηρεάσει την… κοινή γνώμη τελικά.

Ο Μάριος πάλι δεν φάνηκε να χάνει, καθώς δεν πρωταγωνίστησε σε κάποιο αρνητικό περιστατικό, ώστε να εκδηλωθεί κύμα αντιδράσεων. Είναι πιθανό να διατήρησε και να αύξησε τις δυνάμεις του.

Από την άλλη ο Βασάλος είναι σε συνεχή ανοδική πορεία. Κατάφερε να συζητηθεί αρκετά – ας είναι καλά η μάνα του! Και μάλλον να συζητηθεί με συμπαθητικό τρόπο. Θα είναι μεγάλη έκπληξη να σπάσει το ισχυρό δίδυμο, αλλά γιατί να μην ελπίζει και κείνος και οι φίλες του;

Πάντως απόψε στο Γαλάτσι θα στηθεί ολόκληρο πανηγύρι. Θα βρεθούν εκεί όλοι οι παίκτες του Survivor (και οι 25 που μετείχαν στο παιχνίδι), αλλά και κοινό. Υπό τον απόλυτο έλεγχο και οργάνωση της παραγωγής, κυρίως των Τούρκων, οι οποίοι θα έχουν τον πρώτο λόγο, αφού ξέρουν τη δουλειά άριστα.


Το… «ξυπόλητο τάγμα» στην Κούβα
Η ατάκα μίας μικρής καλιφορνέζας, που έκανε τουρισμό στην Κούβα και η μοίρα την έφερε μπροστά στον Μάριο και τον Ντάνο, στο κέντρο της Αβάνας, ήταν όλα τα λεφτά: «Φαίνεστε ότι είστε από κει» τους είπε, μόλις αυτοί την ενημέρωσαν, πάνω σε μία σύντομη κουβέντα, ότι είναι από το ελληνικό Survivor! Δεν διευκρινίστηκε εάν η νεαρά εννοούσε με το «εκεί» το… Survivor ή την Ελλάδα, αφού στο μυαλό πολλών ξένων οι δύο έννοιες είναι μάλλον ταυτόσημες!

Ο Αγγελόπουλος και ο Κύπριος, που πήραν ως έπαθλο, για τις τελευταίες νίκες τους, ένα ταξίδι στην Κούβα, κυκλοφορούσαν στο νησί του Φιντέλ, σαν ταλαίπωροι. Μόνο η κάμερα που τους ακολουθούσε μαρτυρούσε ότι κάτι άλλο συμβαίνει με δαύτους. Ούτε αντεπαναστάτες (ή αντικαθεστωτικοί, όπως θέλει ο καθένας το λέει) τέτοια κατάσταση! Ξυπόλητοι (την περισσότερη ώρα τουλάχιστον), με βρώμικα ρούχα και χωρίς να προλάβουν να βγάλουν από πάνω τους όλη τη βρώμα της Δομινικανής παραλίας, οι δύο τυχεροί, κατά τα άλλα παίκτες, προσπαθούσαν να διαχειριστούν την ξαφνική ένταξή τους στον κανονικό κόσμο. Διότι το ταξίδι στην Κούβα ήταν ουσιαστικά η αρχή της επιστροφής τους στην πραγματικότητα, πέρα από την απομόνωση και τον ιδρυματισμό ενός τηλεοπτικού παιχνιδιού.

Η παραγωγή τους περιποιήθηκε μόνο το βράδυ που τους πήγε σε ένα ρεστοράν πολυτελείας, όπου φάγανε αστακό και αμέσως μετά σε ένα νάιτ κλαμπ - όχι σαν εκείνα της ταινίας «Αβάνα, χασμένη Πόλη», αλλά πάντως καλό!  



Κατά τα άλλα, το διημεράκι που πέρασαν οι δύο παίχτες ήταν μία ταξιδιωτική εμπειρία με πολύ ενδιαφέρον. Μάριος και Ντάνος ξεναγήθηκαν στην πανέμορφη Αβάνα και ουσιαστικά διαφήμισαν την Κούβα: με τόσο Survivor φέτος, είναι βέβαιο ότι αγαπημένοι προορισμένοι τους Έλληνες θα είναι τους επόμενους μήνες η Δομινικανή Δημοκρατία και η Κούβα!

Επιπλέον ο Αγγελόπουλος και ο Κύπριος έδειξαν ότι μπορούν να έχουν μία καλή προσωπική σχέση. Αλληλοσεβασμού και καλής επικοινωνίας. Δεν είναι χαρακτήρες που τους λες αυτοκόλλητους, ωστόσο ξέρουν να διαχειριστούν καταστάσεις και σχέσεις και πάντως ουδέποτε συγκρούστηκαν οι δυο τους μέσα στο παιχνίδι, ώστε να τους χαρίζει το οποιοδήποτε χάσμα.

Ξέρουν ότι η μεγάλη νίκη του Survivor θα παιχτεί μεταξύ αυτών (θα είναι έκπληξη εάν καταφέρει κάποιος να σπάσει στο δίδυμο και πολύ περισσότερο να επικρατήσει και στο τέλος), οπότε και συμπεριφέρονται με τον ανάλογο σεβασμό και αναγνώριση ο ένας στον άλλο. Γνωρίζουν άλλωστε ότι από τη στιγμή που φτάσανε ως εδώ είναι και οι δύο κερδισμένοι.

Σημειωτέον ότι το χθεσινό επεισόδιο ήταν στο πρώτο μέρος του γεμάτο με βίντεο από την αναχώρηση των Βασάλου – Αναγνωστόπουλου από την παραλία της Δομινικανής Δημοκρατίας και το ταξίδι των Μάριου και Ντάνου στην Κούβα. Το δεύτερο μέρος ήταν η ζωντανή παρουσίαση από το Γαλάτσι των Βασάλου και Αναγνωστόπουλου (με βίντεο από την παρουσία τους στο παιχνίδι, αλλά και τις συναντήσεις με τους γονείς τους χθες στην πολυτελή βίλα που μένουν οι παίκτες στην Πεντέλη) και φυσικά η ψηφοφορία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης