Από την Ινδονησία μέχρι την Ελλάδα: Τα παγκόσμια πρότυπα ομορφιάς σε ένα πρόσωπο!

Από την Ινδονησία μέχρι την Ελλάδα: Τα παγκόσμια πρότυπα ομορφιάς σε ένα πρόσωπο!

Πώς μια δημοσιογράφος αποκάλυψε τι θεωρείται όμορφο από τη μία άκρη της Γης στην άλλη!

Από την Ινδονησία μέχρι την Ελλάδα: Τα παγκόσμια πρότυπα ομορφιάς σε ένα πρόσωπο!
H Esther Honig, μια ανεξάρτητη δημοσιογράφος από το Kansas City, έστειλε μια φωτογραφία της σε περισσότερους από 40 λάτρεις του Photoshop από όλο τον κόσμο.

«Κάνε με όμορφη», έγραφε συνοδεύοντας την φωτογραφία της, με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να αναδείξει τα πρότυπα ομορφιάς διαφόρων πολιτισμών και να αναδείξει πόσο διαφέρουν μεταξύ τους.
 
Κλείσιμο
Το project, με τίτλο «Before & After», ήταν μια ιδέα που της «ήρθε», ενώ ακόμα εργαζόταν ως social media manager σε μια μικρή εταιρεία.
 
Το αφεντικό της την σύνεστησε στο Fiverr, μια διεθνή ιστοσελίδα freelancing όπου ο καθένας μπορεί να προσλάβει ελεύθερους επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, που μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα να κάνει την ιδέα του πραγματικότητα.
 
Και ενώ η Honig «σέρφαρε» στην εν λόγω σελίδα, συνειδητοποίησε ότι ήταν πολλοί εκείνοι που προσέφεραν τη βοήθειά τους μέσω… Photoshop.
 
«Αμέσως σκέφτηκα ότι από αυτή την ομάδα των ατόμων, ο καθένας έχει τη δική του αισθητική προτίμηση, που είναι βασισμένη και συνυφασμένη με το πολιτισμό του», δήλωσε η Honig και κάπως έτσι σκέφτηκε το «Before & After».
 
Δουλεύοντας με επαγγελματίες σε πάνω από 25 χώρες, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται και η Ελλάδα, η Honig περίμενε ότι οι εικόνες που θα πάρει πίσω θα διαφέρουν κατά πολύ από χώρα σε χώρα, αλλά η ίδια δήλωσε εντυπωσιασμένη από την αλλαγή που ορισμένοι επαγγελματίες της «είχαν κάνει» προκειμένου να γίνει όμορφη.
 
Όλες οι φωτογραφίες που έχει συγκεντρώσει η Honig μέχρι στιγμής έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν κανείς τις μελετήσει μεμονωμένα, αν δηλαδή το θεωρήσει «καθρέφτη» της ιδανικής ομορφιάς κάθε χώρας. Ωστόσο, στο σύνολό τους, οι εικόνες αυτές αντικατοπτρίζουν κάτι πολύ πιο εντυπωσιακό: τα πρότυπα ομορφιάς σε όλο τον κόσμο. 















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης