ΠΟΑΣΥ σε Τόσκα: Μας στέλνετε να προστατεύουμε πλειστηριασμούς για να διασωθείτε και να μην διασυρθείτε

ΠΟΑΣΥ σε Τόσκα: Μας στέλνετε να προστατεύουμε πλειστηριασμούς για να διασωθείτε και να μην διασυρθείτε

Μιλούν για «πάρεργο» που «έρχεται να καλύψει τις εγγενείς και αντικειμενικές δυσκολίες πολιτικής διαχείρισης, του μέγιστου κοινωνικού-μνημονιακού προβλήματος»

ΠΟΑΣΥ σε Τόσκα: Μας στέλνετε να προστατεύουμε πλειστηριασμούς για να διασωθείτε και να μην διασυρθείτε
Επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα
με αφορμή τις εντολές φύλαξης των συμβολαιογραφείων που διεξάγουν
πλειστηριασμούς απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων κάνοντας λόγο για «παρέργο» με το οποίο επιφορτίζονται οι αστυνομικοί.

Κλείσιμο
Στην ίδια επιστολή η διοίκηση της ΠΟΑΣΥ κάνει λόγο για «πάρεργο» που «έρχεται να καλύψει τις εγγενείς και αντικειμενικές δυσκολίες πολιτικής διαχείρισης, του μέγιστου κοινωνικού-μνημονιακού προβλήματος που ακούει στο όνομα "πλειστηριασμοί"».

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών κατηγορούν επίσης τον κ. Τόσκα ότι για «να διασωθείτε και να μη διασυρθείτε μετακυλίετε εντέχνως αυτό το πρόβλημα και το αναγάγετε από αμιγώς πολιτικό σε καθαρά "αστυνομικό"».

«Δώστε έμφαση στην σκληρά δοκιμαζόμενη Ελληνική Κοινωνία και θωρακίστε την, στηρίζοντας τους στυλοβάτες αυτής, που δεν είναι άλλοι από τους ένστολους λειτουργούς» καταλήγει η επιστολή της ΠΟΑΣΥ.

Η επιστολή της ΠΟΑΣΥ έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας, επανέρχεται με καταγγελτικό λόγο ως προς την ανάθεση ενός ακόμα πάρεργου προς την Ελληνική Αστυνομία. Ένα πάρεργο, το οποίο έρχεται να καλύψει τις εγγενείς και αντικειμενικές δυσκολίες πολιτικής διαχείρισης, του μέγιστου κοινωνικού-μνημονιακού προβλήματος που ακούει στο όνομα «πλειστηριασμοί».

Η διάσωση των διαθέσιμων κεφαλαιακών αποθεμάτων των συστημικών τραπεζών της χώρας, είναι αδύνατον να διασώσει την παραγόμενη κυβερνητική πολιτική στο θέμα των πλειστηριασμών και ειδικότερα αυτών της πρώτης κατοικίας. Προκειμένου λοιπόν, να διασωθείτε και να μη διασυρθείτε μετακυλίετε εντέχνως αυτό το πρόβλημα και το αναγάγετε από αμιγώς πολιτικό σε καθαρά «αστυνομικό».

Οι εκδοθείσες πρόσφατες σχετικές με το θέμα διαταγές, θα αφαιμάξουν πολλές αστυνομικές υπηρεσίες του λεκανοπεδίου και μάλιστα προς επίρρωση αυτού του σκοπού θυσιάζεται την βασική αποστολή του Σώματος, που δεν είναι άλλη από αυτή της προάσπισης της ζωής, της τιμής και της περιουσίας (βλ. πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας) των Ελλήνων πολιτών.

Παρακαλούμε όπως, λάβετε σοβαρά υπόψη τις κοινές καταγγελίες των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής και εκ του θεσμικού σας ρόλου αναλάβετε πρωτοβουλίες επίλυσης του σοβαρότατου αυτού προβλήματος, με πολιτικές αποφάσεις και ουχί με αστυνομοκρατούμενα μέτρα και προστασία.

Δώστε έμφαση στην σκληρά δοκιμαζόμενη Ελληνική Κοινωνία και θωρακίστε την, στηρίζοντας τους στυλοβάτες αυτής, που δεν είναι άλλοι από τους ένστολους λειτουργούς.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης