Επιμένει ο καθηγητής κατά του Αντετοκούνμπο: Έλληνας είναι αυτός που υπηρετεί την πατρίδα

Επιμένει ο καθηγητής κατά του Αντετοκούνμπο: Έλληνας είναι αυτός που υπηρετεί την πατρίδα

«Το πρώτο σχόλιό μου δεν ήταν ρατσιστικό απέναντι στους μαύρους Έλληνες αλλά στους μαύρους που το παίζουν Έλληνες» έγραψε στο Facebook ο Ευάγγελος Μαρκόπουλος

Επιμένει ο καθηγητής κατά του Αντετοκούνμπο: Έλληνας είναι αυτός που υπηρετεί την πατρίδα
Να εξηγήσει τι εννοούσε με το σχόλιο «μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας» αναφερόμενος στον σταρ του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο
και την μέχρι τώρα προσφορά του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας επιχειρεί ο καθηγητής του UCL, Ευάγγελος Μαρκόπουλος μιλώντας στο protothema.gr.
 
Ο καθηγητής ισχυρίζεται ότι το σχόλιο που έκανε στο facebook για τον άσο των Milwaukee Backs δεν ήταν ρατσιστικό και επικαλείται το παράδειγμα άλλων αθλητών, όπως ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και ο Ντανιέλ Μπατίστα, που κατά την άποψη του έχουν προσφέρει πολλά περισσότερα απ’ ότι έχει προσφέρει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. 
 
Κλείσιμο
«Σχετικά με τους μαύρους και του Έλληνες εγώ δεν είπα πως ένας μαύρος δεν μπορεί να είναι Έλληνας, αλλά Έλληνας είναι αυτός που αποδεδειγμένα έχει δείξει διαχρονική αγάπη και πιστή στην πατρίδα» λέει στο protothema.gr ο καθηγητής. Για να προσθέσει: «Το θέμα μου με τον Αντεκοτούνμπο είναι πως όταν η πατρίδα ζήτησε της υπηρεσίες του,  αρνήθηκε το εθνόσημο δίνοντας τις πιο γελοίες δικαιολογίες προκαλώντας τον απανταχού Ελληνισμό. Έλληνας είναι αυτός που υπηρετεί την πατρίδα και ο Αντετοκούνμπο την αρνήθηκε υποδειγματικά. Κοίταξε το συμφέρον του και όχι την Ελλάδα. Και άλλοι παίχτες παίζουν στο ΝΒΑ και με τιμή φορούν το εθνόσημο τους όταν τους καλεί η πατρίδα»
 
 
Μαύρος ήταν και ο Μπατίστα  
 Ο καθηγητής του UCL στο Λονδίνο, Ευάγγελος Μαρκόπουλος σχολίασε και το θέμα που είχε δημιουργηθεί με την ρήτρα του μπασκετμπολίστα σε συνδυασμό με τον τραυματισμό που του είχε στερήσει την συμμετοχή του από την τελική φάση των Ευρωμπάσκετ, υποστηρίζοντας ότι ο σούπερ σταρ του NBA είχε προβάλει …γελοίες δικαιολογίες για να μην πάρει μέρος.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής: λέει «Οι ρήτρες για την συμμετοχή στις Εθνικές ομάδες δεν υπάρχουν και απαγορεύατε να τις επιβάλει κανείς εκτός και αν τις δεχτεί ο παίχτης γιατί δεν νιώθει τιμή και αγάπη για την πατρίδα του. Ο Αντετοκούνμπο δεν είναι ο πρώτος μαύρος Έλληνας αθλητής αλλά ο πρώτος που μας πρόσβαλε με την συμπεριφορά του» επιμένει ο κ. Ευάγγελος Μαρκόπουλος.
 
Αναφέρεται δε στο παράδειγμα άλλων έγχρωμων αθλητών, όπως ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και ο Ντανιέλ Μπατίστα που σύμφωνα με την άποψη του, αγαπήθηκαν περισσότερο διότι έχουν προσφέρει και με το παραπάνω τις υπηρεσίες τους στις εθνικές ομάδες.
 
«Μαύρος ήταν και ο Μπατίστα που αγαπήθηκε πολύ, μαύρος επίσης ήταν και ο Σχορτσιανίτης που λατρεύτηκε όσο λίγοι. Το σχόλιο μου δεν ηταν ρατσιστικό απέναντι στους μαύρους Έλληνες αλλά στους μαύρους που το παίζουν Έλληνες» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.
 
 
Προσβάλουν τη νοημοσύνη του κόσμου
 Ο καθηγητής λίγες ώρες μετά την συνομιλία μας έστειλε νέο μήνυμα όπου δίνει επιπλέον εξηγήσεις για τα σχόλια εις βάρος του Γιάννη Αντετοκούμπο τα οποία είχε ποστάρει στη σελίδα δημοσιογράφου στο facebook πριν από μερικές μέρες.   
 
«Στον συγκεκριμένο διάλογο είχα αναφέρει πως η τοποθέτησή μου δεν είχε ρατσιστικό χαρακτήρα για τους ξένους πολίτες αλλά με αυτούς που λαμβάνουν την υπηκοότητα, ότι χρώμα και αν είναι, και αρνούνται να υπηρετήσουν την Ελλάδα όταν αυτή τους καλεί”  αναφέρει ο κ. καθηγητής και προσθέτει πως « Έλληνας είναι αυτός που δείχνει την διαχρονική αγάπη του για την πατρίδα και όχι αυτός που γεννιέται στην Ελλάδα. Το θέμα δεν είναι με τους ξένους που γίνονται Έλληνες, αλλά με αυτούς που δηλώνουν Έλληνες και αρνούνται να υπηρετήσουν την Ελλάδα όταν αυτή τους καλεί χωρίς να αναφέρουν τους πραγματικούς λογούς αυτής της αδυναμίας, προσβάλοντας έτσι την νοημοσύνη του κόσμου αλλά και την τιμή της Ελλάδος»

Μάλιστα ο κ. Μαρκόπουλος τοποθετήθηκε ξανά μέσω facebook επαναλαμβάνοντας ότι «το θέμα δεν είναι με τους ξένους που γίνονται Έλληνες αλλά με αυτούς που δηλώνουν Έλληνες και αρνούνται να υπηρετήσουν την πατρίδα όταν αυτή τους καλεί».


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης