Άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου

Άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου

Μπήκαν μέλη φοιτητικών συλλόγων και ομάδα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα - Σε εφαρμογή μπήκαν από σήμερα τα μέτρα της Αστυνομίας

Άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου
Άνοιξε το Πολυτεχνείο
, το απόγευμα της Πέμπτης, αφού, όπως φαίνεται έληξε η κατάληψη που γινόταν από αγνώστους, από χτες. Από την πύλη, επί της οδού Στουρνάρη μπήκαν μέλη φοιτητικών συλλόγων και ομάδα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση που έβγαλε η "Ταξική Αντεπίθεση".

Λίγο αργότερα άνοιξε και η κεντρική πύλη.

Κλείσιμο
Τα «προεόρτια» ενόψει του εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου
, την Παρασκευή, ξεκίνησαν από τα ξημερώματα της Τετάρτης όταν άγνωστοι βγήκαν από την πύλη της οδού Τοσίτσα και πέταξαν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς που βρίσκονταν επί της οδού Πατησίων. 

Μετά την επίθεση αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές. Οι δύο συλληφθέντες είναι αλλοδαποί και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών. Οι προσαχθέντες είναι ελληνικής υπηκοότητας και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εξέταση τους, διότι δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους. 

Μπορεί οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο για πρώτη φορά να μην ξεκίνησαν, όμως σε εφαρμογή μπήκαν από σήμερα τα μέτρα της Αστυνομίας  με αποκλεισμούς δρόμων, χιλιάδες αστυνομικούς στο πεζοδρόμιο, πορείες και φυσικά φόβους για έκτροπα και επεισόδια.

Το γιγαντιαίο σχέδιο με το κωδικό όνομα «Πολυτεχνείο 2017» για τον εορτασμό της 44ης επετείου, περιλαμβάνει και την εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας καθώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος. 

Μπροστά στο ανοικτό ενδεχόμενο στις εκδηλώσεις εορτασμού να δημιουργηθούν θερμά επεισόδια και απρόβλεπτες καταστάσεις, στο παιχνίδι των μέτρων μπήκαν όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας, με το δόγμα της περιορισμένης χρήσης χημικών και της διακριτικής επιτήρησης.

Μάλιστα, οι φόβοι για νέες καταλήψεις σε πανεπιστήμια και σχολές τα οποία θα αποτελέσουν ορμητήρια για τους κουκουλοφόρους δημιουργεί έντονες ανησυχίες και το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η κατάληψη στο Πολυτεχνείο από ομάδες αναρχικών, ώστε να προετοιμαστεί ο χώρος για επιστροφή σε αυτό μετά το τέλος της πορείας των ομάδων που θέλουν να δημιουργήσουν επεισόδια αλλάζει όλο το σχεδιασμό. Εκτός από το Πολυτεχνείο, πάντως, ως «υψηλού κινδύνου κτίρια» θεωρούνται η ΑΣΟΕΕ - σε χώρο της οποίας το προηγούμενο τουλάχιστον διάστημα φυλασσόταν η ματωμένη σημαία της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973-  Χημείο και η Νομική. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης