ΠΟΕΔΗΝ για Νοσοκομείο Σαντορίνης: Ανασφάλιστη πλήρωσε 240 ευρώ ακτινογραφία και γύψο!

ΠΟΕΔΗΝ για Νοσοκομείο Σαντορίνης: Ανασφάλιστη πλήρωσε 240 ευρώ ακτινογραφία και γύψο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, Έλληνας ανασφάλιστος ασθενής κλήθηκε να καταβάλλει στο ταμείο του νοσοκομείου, μετά τις υπηρεσίες υγείας που του παρασχέθηκαν, το ποσό των 180 ευρώ

ΠΟΕΔΗΝ για Νοσοκομείο Σαντορίνης: Ανασφάλιστη πλήρωσε 240 ευρώ ακτινογραφία και γύψο!
Με νέα στοιχεία για το ιδιωτικό πλαίσιο λειτουργίας και τιμολόγησης των υπηρεσιών υγείας του νοσοκομείου Σαντορίνης επανέρχεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), μετά τη χθεσινή της καταγγελία για υπερτιμολογημένες εξετάσεις, σε δεκαπλάσιες τιμές από εκείνες του ΕΣΥ, και για «σφαγή» των αλλοδαπών αλλά και των ανασφάλιστων ασθενών στο ταμείο του νοσοκομείου.
 
Σημειωτέον ότι ενώ ο ιδιωτικός χαρακτήρας του νοσοκομείου Σαντορίνης και η λειτουργία του με όρους ιδιωτικής μονάδας υγείας βασίζονται στον ιδρυτικό του νόμο, η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αρνούνται ότι υπάρχει ιδιωτικό πλαίσιο υποστηρίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα του και την προσφορά του στο ΕΣΥ.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ, Έλληνας ανασφάλιστος ασθενής κλήθηκε να καταβάλλει στο ταμείο του νοσοκομείου, μετά τις υπηρεσίες υγείας που του παρασχέθηκαν, το ποσό των 180 ευρώ.

Άλλη ασθενής, από τη Βουλγαρία, κλήθηκε να πληρώσει για ακτινογραφία αγκώνα και τοποθέτηση γύψου το ποσό των 240 ευρώ.
 
Αναλυτικά, όπως προκύπτει από τις αποδείξεις της ΠΟΕΔΗΝ, στην ασθενή από τη Βουλγαρία (ανασφάλιστη) χρεώνουν τοποθέτηση γύψου 150 ευρώ, εξέταση προς αντιμετώπιση εκτάκτου περιστατικού – Γενική Ιατρική 40 ευρώ, ακτινογραφία Αρ. Αγκώνος 50 ευρώ.
Κλείσιμο

Στον Έλληνα ασθενή 4 ενέσεις ενδοφλέβιες από 10 ευρώ έκαστη, εξέταση προς αντιμετώπιση εκτάκτου περιστατικού – Γενική Ιατρική 40 ευρώ, Γενική αίματος 20 ευρώ, εξέταση αίματος για ταχύτητα καθ/σεως ερυθρών 20 ευρώ, Ουρικό οξύ 20 ευρώ, Ποσοτικός προσδιορισμός  CRP 40 ευρώ.
 
«Οι δύο αποδείξεις παροχής υπηρεσιών από το Νοσοκομείο Σαντορίνης του Έλληνα ασθενή και μιας ασθενούς από την Βουλγαρία (Ευρωπαϊκή Ένωση) – οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι και οι δύο-  ανατρέπουν τους ισχυρισμούς της Διοίκησης της ΑΕΜΥ Α.Ε. για παροχή Δωρεάν υπηρεσιών στους Έλληνες ασθενείς και σε ασθενείς χωρών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.
 
Η Διοίκηση του νοσοκομείου Σαντορίνης με ανακοίνωσή της εχθές αρνήθηκε ότι οι υψηλές χρεώσεις αφορούν Έλληνες, είτε ασφαλισμένους είτε ανασφάλιστους και παραδέχεται ότι υπάρχει άλλος τιμοκατάλογος για τους αλλοδαπούς ασθενείς, ιδίως για Αμερικανούς κι Αυστραλούς.
 
Ωστόσο, και επ αυτού έρχεται αντίλογος από την ΠΟΕΔΗΝ: «ο τιμοκατάλογος των υπηρεσιών ορίζεται με Υπουργικές Αποφάσεις. για Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Με ποιο δικαίωμα η ΑΕΜΥ Α.Ε. χρεώνει άλλα αντί άλλων;» διερωτάται ο κ. Γιαννάκος και ζητεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δοθούν απαντήσεις επί των περιστατικών που δημοσιοποιήθηκαν αλλά κυρίως στο ερώτημα «είναι τελικά δημόσιο ή ιδιωτικό το νοσοκομείο Σαντορίνης;».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης