Σύγκρουση STAR- Παππά για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

Σύγκρουση STAR- Παππά για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

Tο κανάλι διεκδικεί με αγωγή 32,4 εκατ. € από τους υπουργούς Παππά- Τσακαλώτο και τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο  - Παππάς: « Να απευθυνθεί στο ταμείο απόρων, παρανόμων καναλαρχών  και αποτυχημένων μάνατζερ»

Σύγκρουση STAR- Παππά για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών
Σύγκρουση έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά
, και του τηλεοπτικού σταθμού Star μετά την αγωγή που κατέθεσε το κανάλι με αφορμή το θέμα των
τηλεοπτικών αδειών.

Συγκεκριμένα το Star με αγωγή που κατέθεσε κατά του Δημοσίου ζητά 32,4 εκατ. ευρώ για να αποκατασταθεί η ζημιά που υπέστη επειδή στον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των καναλιών δεν πήρε άδεια και έτσι έχασε το
Κλείσιμο
Survivor και μαζί με αυτό τα εκατομμύρια των διαφημιστικών του εσόδων.

Σε απάντησή του μέσω Twitter ο υπουργός ζητά από το Star «Να απευθυνθεί στο ταμείο απόρων, παρανόμων καναλαρχών & αποτυχημένων μάνατζερ».

Το tweet - απάντηση του Νίκου Παππά:






Να σημειωθεί πως ο τηλεοπτικός σταθμός ζητά αποζημίωση πάνω από 30 εκατ. ευρώ «για την αποκατάσταση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «της ζημίας που μας προεκλήθη από το γεγονός της συμμετοχής μας και της παράνομης μη αδειοδότησής μας κατά τη διαδικασία του Διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών».

Όπως γράφει η «Εφημερίδα των Συντακτών» το κανάλι διεκδικεί με την αγωγή του συνολικά 32,4 εκατ. ευρώ από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και από τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο.

Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα είναι για τη ζημιά που υπέστη το Star Channel, ήτοι 637 χιλ. ευρώ θετική ζημία και 31,7 εκατ. ευρώ αποθετική ζημία, αλλά ζητάει και 100 χιλ. ευρώ επιπλέον για ηθική βλάβη.

Το κανάλι ζητά να πάρει πίσω από το ελληνικό δημόσιο και τα έξοδα που έκανε για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό: 306.638 ευρώ για κόστος εργασίας προσωπικού για σύνταξη, υποβολή, παρακολούθηση του φακέλου υποψηφιότητας, τη συμμετοχή τους στη διαδικασία δημοπρασίας και στη σύνταξη των δικαστικών ενεργειών της εταιρείας, 36.000 ευρώ για παράβολα συμμετοχής στον διαγωνισμό και προδικαστικές προσφυγές 122.878 για δικηγορικές αμοιβές. 

Εκτός από το ρεπορτάζ η Εφημερίδα των Συντακτών έχει αφιερώσει στο θέμα και το κεντρικό της άρθρο. Υπό τον τίτλο «Μια αγωγή ενάντια στους πολίτες» η εφημερίδα επισημαίνει ότι αν το δικαστήριο αποδεχτεί την αγωγή του τηλεοπτικού σταθμού τα λεφτά θα δοθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από τον σκληρά φορολογούμενο- λόγω κρίσης και μνημονίων- ελληνικό λαό:

«Θα περίμενε κανείς να είναι πρόθυμοι να καλύψουν τη ζημιά που προκάλεσαν στα κρατικά ταμεία όταν το αντισυνταγματικό-ασύδοτο καθεστώς λειτουργίας τους διαπιστώθηκε με αποφάσεις του ΣτΕ. Με αποφάσεις, δηλαδή, του ανώτατου δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τον διαγωνισμό. Δεν το έπραξαν. Τώρα ζητούν και τα ρέστα».   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης