Ελληνο-αλβανικές μπίζνες: Κοκαΐνη στα μεγάλα σαλόνια Αθήνας και Μυκόνου

Ελληνο-αλβανικές μπίζνες: Κοκαΐνη στα μεγάλα σαλόνια Αθήνας και Μυκόνου

«Εγκέφαλος» του κυκλώματος ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της Αλβανίας - Οι... μυθιστορηματικές πτυχές της υπόθεσης - Διαβάστε τι αναφέρεται στη δικογραφία

Ελληνο-αλβανικές μπίζνες: Κοκαΐνη στα μεγάλα σαλόνια Αθήνας και Μυκόνου
Από τη μία, ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες και παράγοντες του ποδοσφαίρου με το όνομα του να έχει εμπλακεί σε υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων της ΣΕΚΑΠ και να βρίσκεται στη λίστα των μεγαλοφειλετών του ελληνικού Δημοσίου με χρέη κοντά στα 21.000.000 ευρώ.

Από την άλλη, ο μεγαλύτερος ίσως επιχειρηματίας της Αλβανίας στο χώρο της διαχείρισης καυσίμων και υγραερίων που ζούσε τη χλιδάτη ζωή στην Ελλάδα διαθέτοντας βίλα στο Καβούρι και κοινός παρονομαστής δεκάδες κιλά καθαρής κοκαΐνης που “προσγειώνονταν” απευθείας από τα κολομβιανά καρτέλ για να ριχτούν στα σαλόνια της Αθηναϊκής ελίτ και της κοσμοπολίτικης Μυκόνου. 

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τη δικογραφία που παρουσιάζει το ΘΕΜΑ, ο Σάκης Καρατζούνης κατηγορείται ως ο  “υπεύθυνος για τη φύλαξη των ναρκωτικών σε χώρους αποκλειστικά ελεγχόμενους από τον ίδιο, στην περιοχή της Λαζαρίνας Καρδίτσας”, ενώ ο Αριάν Σενάι “ως αρχηγός και χρηματοδότης της εγκληματικής οργάνωσης και υπεύθυνος για την εύρεση κοκαΐνης και  την καθοδήγηση των μελών της”. Στη γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ κατασχέθηκαν περισσότερα από 20 κιλά κοκαΐνης από τα οποία τα σχεδόν 11 κιλά ήταν καταχωνιασμένα στις αποθήκες του Καρατζούνη στη Λαζαρίνα Καρδίτσας.
 
Κλείσιμο
Η ιστορία του 61χρονου Σάκη Καρατζούνη μοιάζει βγαλμένη από μυθιστόρημα. Ξεκινώντας από τραυματιοφορέας, ο επιχειρηματίας από τα Τρίκαλα κατάφερε το 1996 να αγοράσει την ΕΛΒΙΚ (Ελληνική Βιομηχανία Κρέατος) και να την πτωχεύσει για να κατηγορηθεί μερικά χρόνια αργότερα για εμπλοκή σε μια μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων. Φέρεται η ΣΕΚΑΠ να πούλησε ένα φορτίο  τσιγάρα με προορισμό την Αίγυπτο, που όμως κατέληξε στην Αιδηψό σε έναν άνθρωπο ο οποίος τελικά καταδικάστηκε για λαθρεμπορία και τον είχε συστήσει ως άνθρωπο του ο Καρατζούνης.  Λίγα χρόνια νωρίτερα στα μέσα της δεκαετίας του '90, ο 61χρονος  είχε εμπλακεί σε μια μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων με φορτηγά από την Ολλανδία όμως μετά από πολυετή δικαστικό αγώνα αθωώθηκε και καταδικάστηκε για πλαστογραφία κάποιων εγγράφων της υπόθεσης. 

Στα highlights της ζωής του Καρατζούνη είναι φυσικά ο μυθικός γάμος του στα Τρίκαλα όπου προσγειώθηκε με ελικόπτερο ο Σέρβος παραστρατιωτικός Αρκάν ενώ είναι ο άνθρωπός που κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα των Τρικάλων στην Α΄ Εθνική κατηγορία όμως μετά από μερικά χρόνια η ομάδα κατρακύλησε στη Δ΄ Εθνική. 

Σήμερα, ο Τρικαλινός επιχειρηματίας διατηρεί μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες   συσκευασίας τομάτας ενώ ασχολείται και με τον τομέα των καυσίμων. 




“Μου ζήτησε να τα φυλάξω”  

Τους τελευταίους μήνες στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής είχε φθάσει μια πληροφορία που έλεγε ότι έχει στηθεί μια οργάνωση με Έλληνες και Αλβανούς επιχειρηματίες που ετοιμάζουν το μεγάλο κόλπο. Συγκεκριμένα θα έφερναν καθαρή κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική και στη συνέχεια θα τη νόθευαν,θα την έσπαγαν σε μικρότερες συσκευασίες για να τη ρίξουν στα σαλόνια της αθηναϊκής ελίτ και τα στέκια της Μυκόνου. Ψάχνοντας οι αστυνομικοί, έφθασαν στο όνομα του πάμπλουτου Αλβανού επιχειρηματία Αριάν Σενάι ο οποίος θεωρείται νούμερο ένα έμπορος υγρών καυσίμων στη χώρα του, μένει σχεδόν μόνιμα σε βίλα στο Καβούρι και αποφάσισαν να παρακολουθήσουν το τηλέφωνο του. Όλες οι επαφές μπήκαν στο μικροσκόπιο και τότε αποκαλύφθηκε ότι ένας από τους βασικούς συνομιλητές του ήταν ο επιχειρηματίας Σάκης Καρατζούνης. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη έξω από το σπίτι του στη Λαζαρίνα Καρδίτσας καθώς λίγες ώρες νωρίτερα, ένα μέλος του κυκλώματος φόρτωσε από τη αποθήκη του Καρατζούνη δέκα συσκευασίες που κάθε μια περιείχε περισσότερο από ένα κιλό κοκαίνης για να τις μεταφέρει στην Αθήνα. 

Στην κατάθεση του στην Αστυνομία ο 61χρονος επιχειρηματίας υποστήριξε ότι ουσιαστικά έπεσε θύμα γιατί δέχτηκε να φυλάξει τα δέματα που του έδωσαν οι Αλβανοί πιστεύοντας ότι ήταν χασίσι. “Είμαι επιχειρηματίας και πατέρας τριών παιδιών. Τα τελευταία χρόνια διατηρώ εργοστάσιο παραγωγής πολτοποιημένων ντοματών στην περιοχή της Καρδίτσας και δραστηριοποιούμαι στον τομέα των καυσίμων – υγραερίων. Πριν από οκτώ μήνες γνώρισα μέσω κοινού γνωστού τον Αριάν Σενάι που δραστηριοποιείται στο χώρο των καυσίμων – υγραερίων και τον γνώρισα προκειμένου να προχωρήσουμε σε συνεργασία και να επεκτείνω τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες” λέει στην κατάθεση του στους αστυνομικούς ο Σάκης Καρατζούνης και προσθέτει “πριν δύο μήνες ο Αριαν Σενάι μου ζήτησε να κρατήσω προς φύλαξη σε αποθήκη που διατηρώ έναντι της οικίας μου ορισμένη ποσότητα χασίς για λογαριασμό του Σάμι Χότσκα που συνελήφθη ως μέλος του κυκλώματος. Παρά τις αρχικές μου αντιρρήσεις δέχτηκα διότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μεταξύ μας συμφωνία – συνεργασία και δεν ήθελα να φέρω αντίρρηση για να μη χαλάσει η δουλειά. Πριν από περίπου ενάμισι μήνα ο Σάμι έφερε δύο μεγάλα σακ βουαγιάζ και του υπέδειξα το σημείο που θα τα τοποθετούσε ενημερώνοντας τον ταυτόχρονα ότι μπορεί να έρθει να τα πάρει όποτε θέλει αφού η γκαραζόπορτα της αποθήκης παραμένει πάντα ανοικτή. Επειδή φοβόμουν πάρα πολύ παρακάλεσα τον Αριάν Σενάι να έρθει να παραλάβει την ποσότητα των ναρκωτικών.

Την περασμένη Τετάρτη στις 6 το απόγευμα επέστρεψα από τη Θεσσαλονίκη όπου είχα μεταβεί προκειμένου να κλείσω ραντεβού για τις εξετάσεις του γιου μου. Όταν έφθασα στην οικία μου διαπίστωσα ότι ανέμεναν πολλοί αστυνομικοί οι οποίοι  μου δήλωσαν ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί έρευνα στο σπίτι και την αποθήκη καθώς είχαν υπόνοιες ότι υπάρχουν ναρκωτικά. Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη οι αστυνομικοί βρήκαν ποσότητα κοκαίνης την οποία και μου υπέδειξαν. Αμέσως είπα στους αστυνομικούς όσα γνώριζα. Επίσης μου είπαν ότι έχει συλληφθεί ένας Αλβανός με κοκαίνη την οποία είχε παραλάβει σήμερα από την αποθήκη μου. Δεν γνώριζα ότι στις αποθήκες μου οι τρεις Αλβανοί είχαν βάλει κοκαίνη καθώς οι ίδιοι μου είχαν αναφέρει ότι θα τοποθετούσαν χασίς”. 

Ο συνήγορος του Αλβανού φερόμενου ως εγκεφάλου του κυκλώματος αλλά και του συνεργού του, κ. Σάκης Κεχαγιόγλου μιλώντας στο ΘΕΜΑ τονίζει πως: «Η κατάσχεση σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Η κύρια ανάκριση που θα διεξαχθεί θα διακριβώσει και θα επιμερίσει τις τυχόν ευθύνες. Οι εντολείς μου με διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και είναι καθ' ολοκληρίαν αθώοι. Επιθυμώ μόνο να επισημάνω ότι ο πρώτος εκ των εντολέων μου είναι από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες της Αλβανίας με διεθνώς αναγνωρισμένη δραστηριότητα. Ελπίζω και εύχομαι οι ισχυρισμοί τους να αποδειχθούν αληθείς».

Ο συνήγορος δύο εκ των συλληφθέντων, Σάκης Κεχαγιόγλου































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης