Δολοφονία Γρίβα: Ξανά στο σχολείο ο 10χρονος γιος του - Μνήμες στον τόπο του εγκλήματος

Δολοφονία Γρίβα: Ξανά στο σχολείο ο 10χρονος γιος του - Μνήμες στον τόπο του εγκλήματος

«Μάχη» για να επουλωθεί το τραύμα της ψυχής του μικρού που ήταν μπροστά στην δολοφονία - Τι λέει η ψυχολόγος που τον παρακολουθεί στο protothema,gr 

Δολοφονία Γρίβα: Ξανά στο σχολείο ο 10χρονος γιος του - Μνήμες στον τόπο του εγκλήματος
Δυο εβδομάδες έχουν περάσει από τότε που τα παιδικά μάτια του μικρού αγοριού του Βασίλη Γρίβα, αποτύπωσαν τη σκηνή της άγριας δολοφονίας του πατέρα του.

Η αθώα ψυχή του 10χρονου παιδιού στιγματίστηκε από τις αιματηρές εικόνες που του προκάλεσαν ισχυρό σοκ.

Πριν από λίγες ημέρες το αγόρι επέστρεψε και πάλι στο σχολείο του. Κρατώντας το χέρι της μητέρας του πέρασε το κατώφλι εκεί που ο πατέρας του άφησε την τελευταία του πνοή όταν οι σφαίρες των δραστών βρήκαν το στόχο τους.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την παιδοψυχολόγο που τον παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή ο 10χρονος είχε ανάγκη να επιστρέψει στην καθημερινότητά του, στους φίλους και συμμαθητές τους. Ήθελε να παίξει μαζί τους και να ξεχάσει, όσο αυτό είναι δυνατόν, όλο εκείνο τον εφιάλτη που βίωσε.

Η κυρία Ελπίδα Γεωργακοπούλου μίλησε στο
protothema.gr για τον αγώνα που δίνει τόσο η ίδια όσο και η μητέρα του παιδιού για να επουλωθεί το τραύμα της ψυχής του. Στο πλευρό του εκτός από τους δικούς ανθρώπους βρίσκεται σύσσωμη η μικρή κοινωνία του σχολείου με τους γονείς και τους συμμαθητές να βοηθούν με τον δικό τους τρόπο.

«Ο 10χρονος  μετά το σοκ  που υπέστη  από αυτή τη στυγερή  δολοφονία  του πατέρα του μπροστά στα μάτια του, βρήκε τη δύναμη και επέστρεψε στο σχολείο του μετά από μια εβδομάδα περίπου από το τραγικό συμβάν. Kάθε πρωί πηγαίνει στο σχολείο συνοδευόμενο από τη μαμά του, οι συμμαθητές του βοήθησαν πολύ στο  να μπορέσει ο φίλος τους να ξαναβρεί το χαμένο του χαμόγελο και να ξαναπαίξει μαζί τους.  Θέλω να πω ένα μεγάλο «μπράβο»  σε αυτά τα παιδάκια που είναι μόλις 10 χρονών και το μυαλουδάκι τους καταλαβαίνει τόσα πολλά, πως αντιμετωπίζουν  αυτή  τη κατάσταση στο σχολείο τους σαν μεγάλοι άνθρωποι και ένα «μπράβο»  για τη σωστή δουλειά που έκαναν οι γονείς τους και οι ψυχολόγοι. Έγινε μία πολύ ωραία κινητοποίηση από τους ψυχολόγους του Δήμου οι οποίοι πήγαν στο σχολείο και έκαναν μία πολύ καλή ενημέρωση και προετοιμασία στους γονείς των παιδιών καθώς και στους συμμαθητές του 10χρονου, έτσι ώστε όταν θα επέστρεφε ο φίλος τους και πάλι στη τάξη  να τον δεχόντουσαν με αγάπη , όπως και έτσι έγινε. Με χαροποιεί πολύ το γεγονός ότι έκατσαν οι γονείς και μίλησαν με τους ψυχολόγους για το πώς θα βοηθήσουν τα παιδιά τους αλλά και το παιδί του Γρίβα ώστε όλο αυτό το τραγικό γεγονός που συνέβη έξω από το σχολείο τους, να ξεχαστεί όσο πιο ομαλά γίνεται για όλους. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό γιατί όλοι μαζί   είμαστε  ενωμένοι και γονείς και δάσκαλοι και ψυχολόγοι και  προσπαθούμε να κάνουμε  το παιδί να ενταχθεί στην καθημερινότητά  του όσο πιο ανώδυνα γίνεται . Οι συμμαθητές του παιδιού δεν συζητούν  για  τη δολοφονία του πατέρα του , παίζουν μαζί του , γελούν και  αυτό βοηθάει πολύ στη ψυχολογία του παιδιού που πραγματικά δεν έφταιξε σε τίποτα», λέει στο protothema.gr η κυρία  Ελπίδα Γεωργακοπούλου .

Η ίδια είχε μιλήσει την ημέρα της δολοφονίας του Βασίλη Γρίβα, στο protothema.gr και είχε αναφέρει πως το παιδί είχε δει  όλες αυτές τις εικόνες με το θάνατο του πατέρα του από τη θέση του συνοδηγού .

«Δυστυχώς το παιδί είδε τον πατέρα του να δολοφονείται  γιατί καθόταν στη θέση του συνοδηγού  και τα έζησε και τα είδε όλα καρέ-καρέ. Είδε ότι ήρθε ο δράστης καλυμμένος με μαύρη κουκούλα και μπροστά του από το παρμπρίζ έριξε μία σφαίρα και στη συνέχεια πήγε στο πλάι από το παράθυρο του μπαμπά του και τον σκότωσε. Ο πατέρας του δεν πρόλαβε να του μιλήσει, δεν πρόλαβαν να ανταλλάξουν κουβέντες, το παιδί τρεμάμενο άνοιξε τη πόρτα του αυτοκινήτου και έχοντας πάνω στα ρούχα του, το αίμα του πατέρα του  που πετάχτηκε από τις σφαίρες που δέχτηκε, έτρεξε να ζητήσει βοήθεια από τους δασκάλους»


Το χρονικό της δολοφονίας 
 
Στις 8:15 το  πρωί της Τρίτης 03-05-2017  ένα αυτοκίνητο με τέσσερα άτομα που κρατούσαν καλάσνικοφ έστησε καρτέρι έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο στα Γλυκά Νερά, γιατί γνώριζαν ότι ο Βασίλης Γρίβας θα πήγαινε εκεί να αφήσει το παιδί του, καθώς στην περιοχή μένει η πρώην σύζυγός του. Αφού άφησε το παιδί και απομακρύνθηκε από την είσοδο του σχολείου οι τέσσερις ένοπλοι άνοιξαν πυρ και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Δύο σφαίρες στο κεφάλι  και πέντε στο σώμα δέχτηκε ο 47χρονος Βασίλης Γρίβας. Η αστυνομία βρήκε στο σημείο της επίθεσης εννέα κάλυκες. Το αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε λίγο αργότερα καμένο στην οδό Αγαμέμνονος, περίπου 600 μέτρα από το σημείο.

Η κ. Ελπίδα Γεωργακοπoύλου είχε πει τότε  στο protothema.gr: 

«Ο μικρός έχει υποστεί ένα πολύ δυνατό σοκ, είναι αρκετά τρομαγμένος και έχει πολλά ερωτήματα και απορίες. Συνεχώς με ρωτάει γιατί να συμβεί αυτό στον μπαμπά μου, γιατί σε εμένα, όλα αυτά τα γιατί γυρίζουν μέσα στο μυαλουδάκι ενός παιδιού μόλις 10 ετών και η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που δεν μπορώ να του δώσω τις απαντήσεις που ψάχνει. Δεν είμαστε στη διαδικασία των ερωτήσεων και απαντήσεων με το παιδί γιατί δεν είναι η κατάλληλη στιγμή αλλά προσπαθούμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό το οποίο βίωσε, χωρίς να υπάρχουν ερωτήσεις και απαντήσεις γιατί αυτό δεν είναι καλό για τη ψυχολογία του. Ελπίζω με τον χρόνο η δολοφονία του πατέρα του να γίνει όσο γίνεται πιο ανώδυνη μέσα του. Η μητέρα είναι επίσης σοκαρισμένη και με δική μου υποστήριξη προσπαθεί να  δείχνει ψύχραιμη για να βοηθήσει το παιδάκι της, που στιγματίστηκε η ψυχούλα του. Είναι πάρα πολύ για την οικογένεια του θύματος» .

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης