Ο Αρης Σειρηνίδης «πίσω» από την επίθεση σε λεωφορείο των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Ο Αρης Σειρηνίδης «πίσω» από την επίθεση σε λεωφορείο των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Ενώπιον της δεύτερης ειδικής ανακρίτριας απολογήθηκε ο Άρης Σειρινίδης...

Ο Αρης Σειρηνίδης «πίσω» από την επίθεση σε λεωφορείο των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Ενώπιον της δεύτερης ειδικής ανακρίτριας απολογήθηκε ο Άρης Σειρινίδης, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα το βράδυ στο Κεραμεικό, μετά την αιματηρή ληστεία στο κατάστημα Praktiker της οδού Πειραιώς.

Ο Άρης Σειρινίδης απολογήθηκε για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής και της αντίστασης κατά της αρχής. Αν και κατηγορείται σε βαθμό πλημμελήματος, ο Άρης Σειρινίδης απολογήθηκε στην ανακρίτρια, καθώς συμπαρασύρεται η υπόθεσή του με τον δεύτερο συλληφθέντα μετά τη ληστεία, Συμεών Σεϊσίδη, ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοκατοχή.

Κλείσιμο

Την ώρα που βρισκόταν στο ανακριτικό γραφείο ο Άρης Σειρινίδης εκδόθηκε σε βάρος του και εκτελέστηκε επιτόπου ένταλμα σύλληψης για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που αφορά πυροβολισμούς σε βάρος «κλούβας» των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη τον Ιούλιο του 2009.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, DNA του Σειρινίδη ταυτοποιήθηκε με αυτό του δράστη της ενέργειας σε βάρος των αστυνομικών.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, μάσκα που είχε χρησιμοποιήσει ο δράστης την οποία είχαν συλλέξει οι αστυνομικοί τότε, είχε γενετικό υλικό το οποίο ταυτοποιήθηκε με αυτό του Σειρινίδη. Για το λόγο αυτό ο κατηγορούμενος, που παραμένει κρατούμενος, θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του Χρύσα Πετσιμέρη, ο Άρης Σειρινίδης αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται και υποστηρίζει ότι την επίμαχη μέρα που συνέβη το περιστατικό στη Χαριλάου Τρικούπη βρισκόταν εκτός Αθηνών, κάτι που όπως λέει, θα το αποδείξει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης