Τέσσερις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας - Αρνήθηκε να δει τους διαδηλωτές ο Τσίπρας

Τέσσερις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας - Αρνήθηκε να δει τους διαδηλωτές ο Τσίπρας

Ζήτησαν να δουν τον πρωθυπουργό αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό και ακολούθησε ένταση - Στους δρόμους γιατροί, εργαζόμενοι στην Υγεία και στα ασφαλιστικά ταμεία, πυροσβέστες πενταετούς θητείας και οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική

Τέσσερις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας - Αρνήθηκε να δει τους διαδηλωτές ο Τσίπρας
Τέσσερις διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Στους δρόμους βρέθηκαν γιατροί, εργαζόμενοι στην Υγεία και στα ασφαλιστικά ταμεία, πυροσβέστες πενταετούς θητείας και οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική, ενώ η τροχαία προέβη σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 

Νωρίτερα, έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους συγκεντρώθηκαν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στην Υγεία, οι οποίοι στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Εκεί, ενώθηκαν με τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά Ταμεία και τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Οι εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν κατόπιν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Εκεί ακολούθησε μικροένταση, όταν οι διαδηλωτές πληροφορήθηκαν ότι δεν θα τους δεχόταν ο πρωθυπουργός και ότι θα έπρεπε να κλείσουν ραντεβού για μια συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Κλείσιμο
Ένταση πριν από λίγο μπροστά στο Μαξίμου


Η ταλαιπωρία για τους οδηγούς ήταν μεγάλη το μεσημέρι, αφού το κλείσιμο της Σταδίου προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο για αρκετή ώρα.


Οι καθαρίστριες έκαψαν τις στολές τους στο κέντρο της Αθήνας







Νωρίτερα πορεία στην Λ. Συγγρού προς το Σύνταγμα είχαν πραγματοποιήσει οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική, όπως και οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, που μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στην ΓΓ Πολιτικής Προστασίας στην οδό Μητροπόλεως, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, έξω από την Βουλή.


Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα νοσοκομεία: Απεργούν γιατροί και εργολαβικοί εργαζόμενοι


Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών ενάντια στο νέο ασφαλιστικό. Την κινητοποίηση στηρίζουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) καλώντας τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 μ.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Την απεργιακή κινητοποίηση στηρίζουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καλώντας τα μέλη τους σε αγωνιστική δράση ώστε «να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και να καταλάβει το υπουργείο Υγείας ότι πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τους γιατρούς ως υποζύγια της κυβερνητικής πολιτικής», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ.

Την απεργία στηρίζει και το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) καλώντας τους οδοντιάτρους, και του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα Υγείας, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


Συγκέντρωση εργολαβικών εργαζομένων


Την πόρτα της εξόδου στα νοσοκομεία του ΕΣΥ βλέπουν περίπου 6.000 εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω εργολάβων στις υπηρεσίες φύλαξης, σίτισης, καθαριότητας, οι λεγόμενοι εργολαβικοί εργαζόμενοι της υγείας. Οι προϋποθέσεις που προβλέπει η σχετική νομοθεσία για τις νέες συμβάσεις εργασίας στις παραπάνω υπηρεσίες, μοριοδοτούν την ανεργία και αφήνουν εκτός «εργασιακού νυμφώνος» όσους ήδη απασχολούνται, και μάλιστα επί σειρά ετών, στα δημόσια νοσοκομεία. 

Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι υπό την κάλυψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, και στη συνέχεια πορεία ως το Μέγαρο Μαξίμου όπου και θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 





«Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί Υγείας δεν έχουν ίχνος αξιοπρέπειας και στέλνουν στο δρόμο χιλιάδες εργολαβικούς εργαζόμενους» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.

Δείτε τη δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακού


Στάση εργασίας στα ασφαλιστικά ταμεία για το «απόλυτο χάος» στον ΕΦΚΑ
Τα ρολά κατέβασαν σήμερα τα ασφαλιστικά ταμεία από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου καθώς οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το «απόλυτο χάος» που επικρατεί στον ΕΦΚΑ. Οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας διοργανώνουν συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Εργασίας στις 12:30 μ.μ.

Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τους κινδύνους για νέες περικοπές στις συντάξεις τονίζοντας: «Ο ΕΦΚΑ υπηρετεί στο βωμό της εξυπηρέτησης του χρέους, των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και της διαιώνισης της εξάρτησης της χώρας μας από τους δανειστές. Η δημιουργία του είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την προσωπική διαφορά, η κατάργηση της οποίας έχει ήδη τεθεί στα πλαίσια της συμφωνίας για τη β΄ αξιολόγηση. Άλλωστε η κυβέρνηση της χώρας μας έχει ήδη αναλάβει στο Eurogroup στις 20/2/17 δεσμεύσεις για νέα αντιασφαλιστική επίθεση με επιπλέον περικοπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων».


Πορεία διαμαρτυρίας των πυροσβεστών 5ετούς θητείας στο κέντρο της Αθήνας


Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι  πυροσβεστών 5ετούς θητείας,το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας. Περίπου στις δέκα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και κατευθύνθηκαν στο κτήριο γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας, όπου συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα. Κατόπιν μετέβησαν στην Βουλή, όπου παρέδωσαν στα κόμματα ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Οι πυροσβέστες 5ετούς θητείας, ζητούν την μονιμοποίησή τους.




«Μαύρα μπαλόνια» στα χέρια των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής - «Δεν πωλείται»
Με κεντρικό σύνθημα «Απεργούμε-Διαδηλώνουμε-Διεκδικούμε-Αγωνιζόμαστε» οι εργαζόμενοι της «Εθνικής Ασφαλιστικής» προχώρησαν σήμερα σε νέο γύρο κινητοποιήσεων, καθώς πραγματοποίησαν 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το ξεπούλημα της ασφαλιστικής εταιρείας. Το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, και  κατόπιν μετέβησαν στην πλατεία Συντάγματος, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έξω από τη Βουλή. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε περίπου στη 1 το μεσημέρι.



Δείτε την πορεία των εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική με τα μαύρα μπαλόνια


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης