Ειδομένη: Οδοιπορικό στις «πιάτσες» της πορνείας και των ναρκωτικών

Ειδομένη: Οδοιπορικό στις «πιάτσες» της πορνείας και των ναρκωτικών

Σε «γκέτο» έχει μετατραπεί ο καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών - Ιρακινοί ωθούν Παλαιστίνιες στην πορνεία μέσα σε βαγόνια εγκαταλελειμμένου τρένου - Δείτε συγκλονιστικές εικόνες - Τζιτζικώστας: Η κυβέρνηση εγκατέλειψε την Ειδομένη

Ειδομένη: Οδοιπορικό στις «πιάτσες» της πορνείας και των ναρκωτικών
Εγκληματικές ομάδες δρουν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή της Ειδομένης, μέσα και έξω από τον καταυλισμό, όπου η παρουσία των προσφύγων και μεταναστών έγινε μόνιμη, μετά το κλείσιμο των συνόρων από τους Σκοπιανούς.

Μέσα στην απόγνωση και την απελπισία, «επιτήδειοι» βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και εκμεταλλεύονται πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά και την πλήρη απουσία της αστυνομίας, κάνοντας εμπόριο ναρκωτικών και λευκής σαρκός.

Στην πώληση ναρκωτικών το πάνω χέρι έχουν ομάδες Μαροκινών και Τυνήσιων, στο παρεμπόριο Σύροι και στη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων Αφγανοί και Πακιστανοί.

Κλείσιμο
Στο εμπόριο «λευκής σαρκός», ωστόσο, τα πρωτεία τα έχουν Μαροκινοί και Ιρακινοί, οι οποίοι εκμεταλλεύονται ανυπεράσπιστες πρόσφυγες και μετανάστριες που ζουν μόνες τους στην Ειδομένη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κύκλωμα έχει μετατρέψει σε αυτοσχέδιο οίκο ανοχής δυο βαγόνια ενός εγκαταλελειμμένου τρένου, στα οποία εκδίδονται τρεις γυναίκες, ενώ άλλες δύο παρέχουν τις ερωτικές τους υπηρεσίες σε ξενοδοχείο της περιοχής, για λίγα ευρώ.

Όσοι πάντως είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν λίγο παραπάνω, μπορούν να πάρουν μία από τις ιερόδουλες στη σκηνή τους, για να περάσουν τη νύχτα μαζί.

Κατά πληροφορίες, οι εκδιδόμενες είναι Παλαιστίνιες, ενώ ο μαστροπός είναι ιρακινής καταγωγής. Το κύκλωμα εκμεταλλεύεται τις γυναίκες, δίνοντάς τους λίγα λεφτά, καθώς οι ίδιες είτε έχουν χάσει τους άντρες τους είτε εκείνοι πρόλαβαν να περάσουν τα σύνορα.

Την ίδια ώρα, στο «γκέτο» της Ειδομένης το εμπόριο ναρκωτικών διεξάγεται ελεύθερα, με τους εμπόρους να πουλάνε το ένα γραμμάριο χασίς έναντι 20 ευρώ, αλλά να ικανοποιούν και τα γούστα όσων προτιμούν την ηρωίνη...

Όλα αυτά, φυσικά, υπό το... διόλου άγρυπνο βλέμμα της αστυνομίας, η οποία απουσιάζει από την περιοχή, αφήνοντας τα κυκλώματα να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση εντός και εκτός καταυλισμού...

Το protothema.gr έφτασε μέχρι τα βαγόνια του «παράνομου έρωτα» και της ντροπής, ενώ ο φακός κατέγραψε εικόνες και από το «αλισβερίσι» που γίνεται ανάμεσα στα κυκλώματα για γυναίκες και ναρκωτικά. Κι όσο κι αν κάποιοι μέσα από τον καταυλισμό επιχειρούν να επιβάλουν... σιωπητήριο, ο φακός είναι αδιάψευστος μάρτυρας των όσων διαδραματίζονται στην Ειδομένη, όταν πέφτει η νύχτα -και όχι μόνο.

Δείτε το φωτορεπορτάζ

Με πλάτη στο φακό η Μασμάρ, την οποία μας υπέδειξαν ως μία από τις κοπέλες που εκδίδονται - Η ίδια ωστόσο, σε συνομιλία που είχαμε μαζί της, δεν το παραδέχθηκε








Το εσωτερικό ενός από τα βαγόνια, το οποίο τις νύχτες στην Ειδομένη μετατρέπεται σε «οίκο ανοχής»



Έξω από το βαγόνι, οι «κράχτες» φροντίζουν να κερνάνε με αλκοόλ τους πελάτες, για να χαλαρώσουν



Η πόρτα ενός από τα βαγόνια που οδηγούν στα σκοτεινά μονοπάτια του πληρωμένου σεξ



Ένας από τους άντρες που αναλαμβάνουν να φέρουν σε επαφή τους πελάτες με τις εκδιδόμενες κοπέλες, ιρακινής καταγωγής



Την ίδια ώρα, στην Ειδομένη ανθεί και το εμπόριο ναρκωτικών (εδώ στιγμιότυπο από μία εκ των αναρίθμητων συναλλαγών που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στον καταυλισμό)



Μια γυναίκα προσπάθησε να κρυφτεί και να απομακρυνθεί από το σημείο, όταν πλησίασε ο φωτορεπόρτερ μας



Η αγοραπωλησία ναρκωτικών δεν κάνει... διαχωρισμούς σε «μαλακά» και «σκληρά». Οι έμποροι έχουν στην πραμάτεια τους τόσο χασίς όσο και ηρωίνη.



Ένας εκ των διακινητών κρύβει το πρόσωπό του



Τζιτζικώστας: Η κυβέρνηση εγκατέλειψε την Ειδομένη

Πρωτοβουλία αναλαμβάνει τις επόμενες μέρες, προκειμένου να σταματήσει το χάος που επικρατεί στον άτυπο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη προανήγγειλε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM».
 
Ο κ. Τζιτζικώστας κατήγγειλε ότι τελούνται πλέον αξιόποινες πράξεις στην Ειδομένη, τόνισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής και υπογράμμισε πως έπρεπε ήδη ο αρμόδιος Υπουργός να έχει δώσει εντολή επέμβασης της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε άμεση εκκένωση της Ειδομένης προαναγγέλλοντας πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  τις επόμενες μέρες για να δοθεί μια λύση, καθώς η τοπική κοινωνία εξάντλησε τα όριά της.

Όπως είπε, «στην Ειδομένη τελούνται πλέον αξιόποινες πράξεις. Θεωρώ ότι πρέπει να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας. Δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να συνεχίζει να κωφεύει και να μη δίνει εντολή στην ΕΛΑΣ να επέμβει προκειμένου να ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή, που επί δυο μήνες είναι κλειστή, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται ελληνικές επιχειρήσεις, να αυξάνεται δραματικά το κόστος για τις εξαγωγικές εταιρίες και ταυτόχρονα να χάνονται σημαντικά ποσά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Έχω την ευθύνη να αναλάβω συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και θα το κάνω τις επόμενες μέρες. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την περιοχή στην τύχη της. Οι Έλληνες πολίτες ταλαιπωρούνται, έχουν δημιουργηθεί σημεία στην περιοχή όπου τελούνται παράνομες δραστηριότητες κι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί επιτέλους την ανάγκη εκκένωσης της περιοχής. Περιμένουμε τόσο καιρό να δούμε να αναλαμβάνει η Πολιτεία δράση. Δυστυχώς, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας δεν το κάνουν. Έχουν εγκαταλείψει την περιοχή και δεν μπορώ να καταλάβω τι σχεδιασμό έχει αυτή η Κυβέρνηση. Καλώ τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα, να δώσει εντολή επέμβασης της Αστυνομίας άμεσα… χτες και να αναλάβει τις ευθύνες του».Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης