Κανάλια: «Μάχη» για τις άδειες – Ήρθε και ο Τούρκος

Κανάλια: «Μάχη» για τις άδειες – Ήρθε και ο Τούρκος

Ο Τούρκος καναλάρχης που είχε συναντηθεί με τον Τσίπρα ίδρυσε εταιρεία στην Ελλάδα - Το κανάλι «Ε» προτείνει τα 35 εκατ. ευρώ ως τιμή εκκίνησης - Το Mega προσφεύγει κατά του νόμου με την υπογραφή του προέδρου της εταιρείας Στ. Ψυχάρη - Υπαινικτικό για την κατάργηση της πολυφωνίας το σποτ των καναλιών

Κανάλια: «Μάχη» για τις άδειες – Ήρθε και ο Τούρκος
Μεγάλη ένταση επικρατεί στον χώρο των τηλεοπτικών καναλιών ενόψει της δημοπράτησης των αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, την ίδια ώρα μάλιστα που ο Τούρκος καναλάρχης που είχε συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα ίδρυσε εταιρεία στην Ελλάδα
.

Το ποσό των 35 εκατ. ευρώ φαίνεται πως είναι διατεθειμένο να δώσει το τηλεοπτικό κανάλι «Ε» για την άδεια πανελλαδικής εμβέλειας σύμφωνα με επιστολή του σταθμού προς τον υπουργό Επικρατείας,
Νίκο Παππά
Κλείσιμο
.

Η ιδιοκτησία του «E» ζητεί για κάθε μια από τις τηλεοπτικές άδειες να ισχύει τιμή εκκίνησης στα 35 εκατομμύρια ευρώ, αντί για τα 3 εκατ. ευρώ που έχει οριστεί. Επίσης ζητείται να τροποποιηθεί η διάταξη που προβλέπει το ποσόν να καταβληθεί εφάπαξ αλλά και να δεσμευθεί το υπουργείο Επικρατείας ότι για το χρονικό διάστημα ισχύος των αδειών δεν θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός.



Επίσης σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» γράφει ότι το Mega προσέφυγε εναντίον της απόφασης του υπουργού Επικρατείας για τον «καθορισμό τιμής εκκίνησης για τις δημοπρατούμενες άδειες». Οπως αναφέρει η εφημερίδα, η Τηλέτυπος «προέβη προ ημερών σε προδικαστική προσφυγή, που είναι το πρώτο νομικό βήμα πριν προσφύγει στα δικαστήρια». Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά με αυτή την κίνηση «το Mega δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν διαθέτει τα 3 εκατομμύρια ευρώ ώστε να πληρώσει την εγγύηση προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία».

Υπενθυμίζεται ότι οι άδειες που θα δημοπρατηθούν είναι τέσσερις, ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση high definition. Ο κ. Παππάς έχει δηλώσει ωστόσο ότι «αν δημοπρατηθεί σε καλή τιμή η τέταρτη άδεια θα δούμε και για πέμπτο κανάλι».

Η τιμή εκκίνησης για κάθε δημοπρατούμενη άδεια έχει οριστεί στο ποσό των 3.000.000 ευρώ. Το παράβολο συμμετοχής έχει οριστεί στο 1% επί της τιμής εκκίνησης (30.000 ευρώ δηλαδή).

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας μέσω Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού που θα συγκροτηθεί από ειδικούς επιστήμονες και στελέχη του δημόσιου τομέα και με βάση το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνεται στην προκήρυξη, ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Για τον έλεγχο των φακέλων – δικαιολογητικών των υποψηφίων την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού θα συνδράμει εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών – Λογιστών η οποία θα επιλεγεί μετά από διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού της ΓΓΕΕ, που έχει προγραμματιστεί για τις 19.4.2016.

Ο Τούρκος καναλάρχης ίδρυσε εταιρεία στην Ελλάδα

Πολλά ακούστηκαν για την περίφημη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού αγώνα Τουρκίας-Ελλάδος προ μηνών με τον Τούρκο καναλάρχη και αγαπημένο «παιδί» της κυβέρνησης Ερντογάν, Ατζούν Ιλίτζαλι. 

Ο τελευταίος με δηλώσεις του εξέφρασε την επιθυμία αγοράς τηλεοπτικής άδειας στη χώρα μας, αν και η κυβέρνηση απέφυγε να τοποθετηθεί μετά την κριτική που ασκήθηκε. Κι ενώ η χώρα μας δοκιμάζεται από την τουρκική προκλητικότητα στο ανατολικό Αιγαίο και τις παράλογες διεκδικήσεις στις Οινούσσες, όπως δημοσίευσε σήμερα το ειδικό ενημερωτικό newsletter του χώρου των media Business Today, ο Τούρκος καναλάρχης ίδρυσε εταιρεία στην Ελλάδα, λίγο προτού μάλιστα οριστικοποιηθεί η τελική προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις στο εγχώριο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Η εταιρεία φέρει την επωνυμία «Acun Medya Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Τηλεοπτικών Προγραμμάτων» και συστάθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Στον σκοπό της, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η παραγωγή, η μορφοποίηση παραγωγής, η εφαρμογή και εκμετάλλευση ραδιοφωνικών, κινηματογραφικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων, καθώς και οι υπηρεσίες οπτικοακουστικής μετάδοσης.

Επίσης, το σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών που σχετίζονται με πρακτικές διαφήμισης, μάρκετινγκ και ραδιοτηλεοπτικών παραγωγών. Ακόμη, η εταιρεία μπορεί να αντιπροσωπεύσει στην Ελλάδα επιχειρήσεις που ασκούν όμοια ή παρεμφερή δραστηριότητα στο εξωτερικό, καθώς και να συμμετέχει σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα ή οπουδήποτε στον κόσμο, που δραστηριοποιούνται ή ασκούν εκμετάλλευση ή επενδύουν στους τομείς της ραδιοτηλεόρασης, ραδιοφωνίας και κινηματογραφικής παραγωγής.

Στο πρώτο Δ.Σ. της εταιρείας συμμετέχουν ο Άγγελος Χριστόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος), ο Ατζούν Ιλίτζαλι (Πρόεδρος του Δ.Σ) και ο συμπατριώτης του, Εμπρού Ατασάβ Ταχράνσι (Αντιπρόεδρος του Δ.Σ).

Υπαινικτικό για την κατάργηση της πολυφωνίας το σποτ των καναλιών



Δείτε βίντεο: Ο Τούρκος, η ελληνική εταιρεία και πρόταση - "βόμβα" του Epsilon


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης