Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στον Πειραία είναι ότι και οι εκπρόσωποι του δήμου που από την πρώτη στιγμή είχαν δώσει το παρών εκεί για να προσφέρουν τα απαραίτητα στους μετανάστες πλεόν αποχώρησαν μετά και τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν την προηγούμενη Τρίτη.
«Τα μαζέψαμε και φύγαμε ήδη. Ο Δήμος δεν μπορεί να αποχωρήσει από το λιμάνι, διότι είναι Πειραιάς. Αλλά ως φυσική παρουσία και με την προσπάθεια όλη αυτής που γίνεται τον τελευταίο καιρό, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να νομιμοποιήσουμε αυτή την αβελτηρία συντονισμού από την Πολιτεία και την όλη δραστηριότητα εκεί, ως συντονισμός, και από τις άλλες ομάδες που είναι εκεί {...} Έχουμε αφήσει καζάνια και γκάζια και ας τα αναλάβει κάποιος, να έχει την ευθύνη. Να αναλάβει και η Πολιτεία την ευθύνη και να αντιμετωπίσει την κρίση αυτή, η οποία δεν έχει κανένα λόγο να συμβαίνει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κόκκαλης.
ΟΗΕ: Η κατάσταση στην Ελλάδα με τους πρόσφυγες επιδεινώνεται
Την ίδια ώρα SOS για την κατάσταση που επικρατεί στους καταυλισμούς των προσφύγων στην Ελλάδα σήμανε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
«Ο κίνδυνος πανικού και τραυματισμών στους χώρους αυτούς και άλλους είναι πραγματικός» δήλωσε χαρακτηριστικά η Μελίσα Φλέμινγκ μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες επικεντρώνοντας την κριτική της, όπως σημειώνει το Reuters, στις συνθήκες που επικρατούν στον Πειραιά, τη Λέσβο, τη Σάμο και την Ειδομένη.
Τώρα αποφάσισαν αποσυμφόρηση πριν το Πάσχα
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση αποφάσισε μόλις την Παρασκευή ότι είναι απαραίτητη η αποσυμφόρηση του λιμανιού θέτοντας ως στόχο αυτό να συμβεί πριν τις γιορτές του Πάσχα.
Η διαδικασία, όπως κατά πληροφορίες αποφασίστηκε στο σημερινό Κυβερνητικό Συμβούλιο Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, θα είναι εντατική και πιεστική χωρίς, όμως, χρήση βίας με βασικό επιχείρημα προς τους πρόσφυγες ότι πρέπει να εμπιστευθούν την ελληνική πολιτεία.
Στο τραπέζι έπεσε, επίσης, η πρόταση - μετά τα όσα συνέβησαν στον Πειραιά - να υπάρξει διαχωρισμός ανά εθνικότητα κατά την επιχείρηση αποσυμφόρησης προκειμένου στα κέντρα φιλοξενίας της επαρχίας να υπάρχουν ομοεθνείς ομάδες προσφύγων και μεταναστών.
Επεισόδια στον Πειραιά
Επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του συσσιτίου, στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς μερικοί από τους μετανάστες «ήρθαν στα χέρια». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο, το οποίο παρέλαβε το ΕΚΑΒ και το μετέφερε σε νοσοκομείο. Το γεγονός ότι η είσοδος σε δημοσιογράφους έχει απαγορευτεί, καθιστά δύσκολο να εξακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες συνέβη το επεισόδιο.
Το ΕΚΑΒ μεταφέρει τον τραυματία
Επεισόδια στο συσσίτιο
Μικρής έκτασης επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του συσσιτίου, καθώς μερικοί από τους μετανάστες «ήρθαν στα χέρια» με αφορμή το φαγητό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δυο άτομα, τα οποία παρέλαβε το ΕΚΑΒ και τα μετέφερε σε νοσοκομείο.
Επεισόδια στο συσσίτιο
Μικρής έκτασης επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του συσσιτίου, καθώς μερικοί από τους μετανάστες «ήρθαν στα χέρια» με αφορμή το φαγητό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δυο άτομα, τα οποία παρέλαβε το ΕΚΑΒ και τα μετέφερε σε νοσοκομείο.
Σε μια νέα στρατηγική κίνηση που διευρύνει την παραγωγική της βάση και ενισχύει την παρουσία της στους τομείς της στεγανοποίησης και των έργων υποδομής, η ISOMAT εντάσσει στον Όμιλο το καταξιωμένο ελληνικό brand ESHA, μέσω της νεοσύστατης θυγατρικής ISOMAT BITUMEN.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας