Ετοιμο το hotspot στη Χίο - Δείτε φωτογραφίες

Ετοιμο το hotspot στη Χίο - Δείτε φωτογραφίες

Μπορεί να στεγάσει αξιοπρεπώς πάνω από 1.100 πρόσφυγες σε 75 οικίσκους, που μετασκευάστηκαν σύμφωνα με τις απαιτούμενες διεθνείς προδιαγραφές πριν μεταφερθούν στο νησί

Ετοιμο το hotspot στη Χίο - Δείτε φωτογραφίες
Την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων
 «Helpe Village» στη Χίο, που κατασκευάστηκε με τη συνδρομή των Ελληνικών Πετρελαίων, ανακοίνωσε την Κυριακή η εταιρεία.

Το Κέντρο βρίσκεται στην έκταση του πρώην εργοστασίου της ΒΙΑΛ, στο χωριό Χαλκειός της Δημοτικής Ενότητας Καμποχώρου και για τη λειτουργία του τα ΕΛΠΕ προσέφεραν υποδομή και εξοπλισμό.

Κλείσιμο
Μπορεί να στεγάσει αξιοπρεπώς πάνω από 1.100 πρόσφυγες σε 75 οικίσκους, που μετασκευάστηκαν σύμφωνα με τις απαιτούμενες διεθνείς προδιαγραφές πριν μεταφερθούν στο νησί. Από αυτούς οι 67 οικίσκοι διαθέτουν κοιτώνες, έπιπλα και συστήματα ψύξης - θέρμανσης, και καλύπτουν συνολική έκταση 2.655 τετραγωνικών μέτρων ενώ άλλοι 8 επιφάνειας 309 τ.μ. μετασκευάστηκαν σε χώρους υγιεινής.

Το hotspot στην Χίο



Για την ολοκλήρωση του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων της Χίου υπήρξε συνεργασία των ΕΛ.ΠΕ με τα συναρμόδια υπουργεία, Εθνικής Αμύνης και Εσωτερικών, ενώ στις εργασίες συνέδραμαν το Πυροσβεστικό Σώμα και ο Ελληνικός Στρατός. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι πρόσφυγες θα παραμένουν στο "HotSpot" έως 72 ώρες για την ταυτοποίησή τους, ενώ επικεφαλής του Κέντρου αναλαμβάνει αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού.

Στο νησί μεταβαίνει τη Δευτέρα αντιπροσωπεία των ΕΛ.ΠΕ, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Γρηγόρη Στεργιούλη. 

Φωτογραφία από το εσωτερικό του κέντρου



Η αντιπροσωπεία των ΕΛΠΕ θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικών φορέων της Χίου, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν δράσεις υπέρ των κατοίκων του νησιού.

Σημειώνεται ακόμη πως στην αποστολή συμμετέχουν εθελοντές οι οποίοι και θα διανείμουν στους πρόσφυγες 200 σακίδια πλάτης με αντικείμενα προσωπικής υγιεινής και τρόφιμα, ενώ την προσπάθεια για τη δημιουργία του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας συνδράμουν και οι εργαζόμενοι στον Όμιλο οι οποίοι συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης και ατομικής υγιεινής για τους πρόσφυγες.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο politischios.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης