Δεν θα συνοδεύσει τα λείψανα στον «Αγ. Σάββα» ο Κουρουμπλής - Θυμήθηκε ότι έχει να πάει Γενεύη

Δεν θα συνοδεύσει τα λείψανα στον «Αγ. Σάββα» ο Κουρουμπλής - Θυμήθηκε ότι έχει να πάει Γενεύη

Η απόφαση του υπουργού είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν θα συνοδεύσει τα λείψανα στον «Αγ. Σάββα» ο Κουρουμπλής - Θυμήθηκε ότι έχει να πάει Γενεύη
Αλλαγή σχεδίων για τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή σε σχέση με το πρόγραμμα της Παρασκευής. Ενώ είχε αρχικά ανακοινώσει ότι το πρωί της Παρασκευής θα επισκεφτεί το αντικαρκινικό νοσοκομείο Αγιος Σάββας για να παραστεί στην περιφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας εντός του ιδρύματος, τελικά θυμήθηκε ότι είχε μία άλλη πολύ σημαντική υποχρέωση. Συγκεκριμένα, θυμήθηκε ότι έπρεπε να πάει στη Γενεύη για μία διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έτσι η εμφάνισή του στο νοσοκομείο δεν θα πραγματοποιηθεί!

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά η μεταφορά ιερού λειψάνου σε νοσοκομείο θα γινόταν παρουσία υπουργού, και δη του καθ’ ύλην αρμόδιου (και) για τα θέματα του καρκίνου, του υπουργού Υγείας είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης χαρακτήρισε την περιφορά εντός του νοσοκομείου «εμπόριο λειψάνων», τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο «δίνει το λάθος μήνυμα στους ασθενείς αφού πρόκειται για μια μορφή λαϊκισμού». Αποστάσεις είχε κρατήσει και ο υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης αλλά και άλλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Τελικά η λύση δόθηκε μέσω... της διάσκεψης του ΠΟΥ (η οποία ήταν γνωστή εδώ και καιρό και όχι έκτακτη) και η κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να έρθει σε δύσκολη θέση με την παρουσία ενός υπουργού της στην περιφορά της Αγίας Βαρβάρας μέσα στον «Αγιο Σάββα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης