Ψυχολόγος για φονιά: Αντλησε ευχαρίστηση από όσα έκανε στην Αννυ!

Ψυχολόγος για φονιά: Αντλησε ευχαρίστηση από όσα έκανε στην Αννυ!

Το προφίλ του αδίστακτου Βούλγαρου παιδοκτόνου

Ψυχολόγος για φονιά: Αντλησε ευχαρίστηση από όσα έκανε στην Αννυ!
“Πρόκειται για μια ψυχοπαθητική προσωπικότητα, που αντλεί ευχαρίστηση με τον πόνο του άλλου. Είναι ευφυής και έχει σώας τας φρένας. Το ότι σκότωσε, τεμάχισε και μαγείρεψε το παιδί του, δείχνει ένα σχεδιασμένο έγκλημα με διάρκεια. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει συναίσθημα”, λέει στο protothema.gr η κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Δήμητρα Σφήκα.

Η αποκάλυψη της αποτρόπαιας δολοφονίας της 4χρονης Άννυς, καθώς και ο τεμαχισμός του σώματος της για να μαγειρευτεί, προκαλεί σοκ ακόμα και σε εξειδικευμένους ψυχαναλυτές. Η κυρία Δήμητρα Σφήκα, σκιαγραφεί το προφίλ του αδίστακτου Βούλγαρου παιδοκτόνου, ενώ παράλληλα εφιστά την προσοχή στην ελληνική πολιτεία για το μέρος όπου θα εκτίσει την ποινή του.

“Όσοι χαρακτηρίζονται από μία ψυχοπαθητική συμπεριφορά δεν σημαίνει ότι όλοι τους θα πρέπει να υπάγονται στο άρθρο 69. Σύμφωνα με το νόμο, το άρθρο αυτό προβλέπει τη νοσηλεία τους σε ψυχιατρικό κατάστημα, όπως είναι το Δρομοκαϊτειο. Επειδή ο συγκεκριμένος άνθρωπος δείχνει να έχει σώας τα φρένας, θεωρώ ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή για την ψυχική του κατάσταση, καθώς δεν αποκλείεται να πρέπει να εκτίσει την ποινή του σε κάποιο σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας”, λέει η κυρία Σφήκα.

Όπως αναφέρει η ίδια, το γεγονός ότι ο πα-τέρας, ομολόγησε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, δεν ελαφρύνει την κατάσταση του. Και αυτό γιατί, οι εθισμένοι στις ναρκωτικές ουσίες, δεν είναι δολοφόνοι.

“Το προφίλ του δράστη δεν συνδέεται με την εξάρτηση του από τις ναρκωτικές ουσίες. Κανένας άνθρωπος που δεν έχει ψυχοπαθητική προσωπικότητα, δεν κάνει έγκλημα. Μία ψυχοπαθητική προσωπικότητα δεν έχει συναίσθηση για αυτό που κάνει και παραβιάζει κάθε ανθρώπινο όριο. Οι άνθρωποι που παρουσιάζουν μία ψυχοπαθητική προσωπικότητα θέλουν να πληγώνουν τον συνάνθρωπο τους. Ο πόνος του άλλου, για αυτούς είναι χαρά. Δεν μπαίνουν στη θέση του συνανθρώπου τους καθώς αποσύρονται συναισθηματικά και αυτό τους γεμίζει χαρά και ευχαρίστηση. Οι άνθρωποι αυτοί απομονώνουν το συναίσθημα. Οι άνθρωποι με ψυχοπαθητική προσωπικότητα, είναι έξυπνοι και έχουν επίγνωση των πράξεων τους”, λέει η κυρία Σφήκα.
Κλείσιμο

Όπως υποστηρίζει η ίδια, δεν υπάρχει κατάλληλη θεραπεία για εκείνον που γεννιέται έτσι. “Δεν υπάρχει κατάλληλη θεραπεία για την ψυχοπαθητική προσωπικότητα και οποιαδήποτε θεραπεία αποτυγχάνει. Ψυχοπαθητική προσωπικότητα έχουν όσοι καίνε ή σκοτώνουν χωρίς ίχνος μετάνοιας γάτες ή σκυλιά. Σε μικρότερες ηλικίες ακόμα και το κάψιμο των μυρμηγκιών αντλεί ευχαρίστηση. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος έχει αυτό το πρόβλημα, θα διαπράξει οπωσδήποτε έγκλημα. Το ότι ένας άνθρωπος, σκοτώνει το παιδί του, το τεμαχίζει προκειμένου να εξαφανίσει το πτώμα του και στο τέλος το μαγειρεύει και το προσφέρει για τροφή, σημαίνει ότι δεν έχει συναίσθημα. Η πράξη αυτή δεν τελέστηκε εν βρασμώ ψυχής. Αντιθέτως, είναι ένα σχεδιασμένο έγκλημα και η τέλεση του έχει διάρκεια. Εκτιμώ ότι έχει σώας τα φρένας όπως όλοι οι ψυχοπαθητικοί”.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης