PROTOTHEMA

Ελλάδα

Σκληρή επίθεση

Μπαμπινιώτης: «Η Ρεπούση λέει άλλα αντ' άλλων»

Μπαμπινιώτης: «Η Ρεπούση λέει άλλα αντ' άλλων»

Ο κ. Μπαμπινιώτης χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Ρεπούση ξεπερασμένες και χωρίς καμία επιστημονική βάση

Επίθεση κατά της Μαρίας Ρεπούση για τις επίμαχες τοποθετήσεις της σχετικά με τα Αρχαία Ελληνικά εξαπέλυσε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, κάνοντας λόγο για απόψεις «ξεπερασμένες, παλιομοδίτικες και χωρίς επιστημονική βάση».


«Λέει άλλα αντ' άλλων. Και θέλει προσοχή. Ίσως θα έπρεπε να μην προβάλλουμε πολύ τέτοιες απόψεις ξεπερασμένες, παλιομοδίτικες και χωρίς καμία επιστημονική βάση» είπε στον Βήμα 99,5 ο κ. Μπαμπινιώτης.

Και εν συνεχεία ο πρόσθεσε: «Αυτά είναι ανεπιστημονικά και εκτός κάθε συζήτησης. Δεν πρέπει λοιπόν να δίνουμε έμφαση και να γινόμαστε συνομιλητές φληναφημάτων. Θα σεβόμουν μια κριτική "θέλω λιγότερες ώρες Αρχαία και περισσότερες Ιστορία". Είναι άλλο όμως να λες τη γλώσσα σου νεκρή».

Να σημειωθεί πάντως ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ είχε αποκαλέσει «νεκρή γλώσσα» τα Αρχαία Ελληνικά, όπως και τα Λατινικά.

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης και κληθείς να σχολιάσει τις κινητοποιήσεις στην εκπαίδευση, ο κ. Μπαμπινιώτης απάντησε: «Με το να κλείσεις τα σχολεία, δεν νομίζω ότι κερδίζεις τίποτα. Αγανακτείς τον κόσμο και μάλλον χάνεις την υπόθεση».
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Ποιος δείχνει καθημερινά 12/09/201322:38

...και παντού ότι στα νέα ελληνικά είναι αστοιχείωτος; ...και δεν μπορεί να εκφραστεί στοιχειωδώς χωρίς πλήθος λαθών; Οι σημερινοί σαραντάρηδες που ΔΕΝ έφαγαν όλοι τα αρχαία με το κουτάλι και ΔΕΝ ξεκίνησαν αρχαία από το πρωτότυπο από το Γυμνάσιο; Ή μήπως τα σημερινά νέα παιδιά; Η απάντηση είναι πολύ εύκολη, αλλά οι σημερινοί φιλόλογοι που βολεύονται με τα φροντιστήρια ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΔΟΥΝ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ... Α ναι φυσικά θα πουν οι ελληναράδες, ότι δεν τα κάνουμε τα αρχαία αρκετά να τα κάνουμε διαφορετικά, πιο πολύ, πιο λουσάτα. Στο μεταξύ στην Αμερική και στην Αγγλία, όσο τα δικά μας 17χρονα θα ξοδεύουν τα νιάτα τους στα φροντιστήρια για κάθε λογής πιθανή και απίθανη "ανάγκη", όπως να μάθουν αγγλικά που δεν μαθαίνουν στο σχολείο αν και προβλέπεται, εκεί έξω λοιπόν, τα 17χρονα θα φτιάχνουν apps που θα τα πουλάνε προς 30 εκατομμύρια δολάρια και θα ανακαλύπτουν νέους τρόπους ανίχνευσης του καρκίνου του παγκρέατος. Αλλά φαίνεται πόση σημασία δίνουμε εδώ στα νέα παιδιά, όταν φτιάχνουμε νόμους στο γόνατο, χωρίς διαβούλευση στο τμήμα θερινών διακοπών... Μπράβο μας, εμείς είμαστε διανόηση, σιγά μην κοιτάμε τι κάνουν και οι αγγλόφωνοι. Σάμπως τον πολιτισμό τους κατάφεραν να τον εξαπλώσουν; Hang on...

Απάντηση
και να συμπληρώσω...13/09/201309:51

Οι έλληνες φιλόλογοι όπου κάπου κάπως κάποτε καλούνται να εξηγήσουν πράγματα στα αρχαία σε κάποιον ξένο (από τους ελάχιστους) που όντως έκανε αρχαία, καλά κάνουν και ντρέπονται. Γιατί το σύστημα δεν καταφέρνει να διδάξει επί της ουσίας κάτι, όσες ώρες και να φορτώσουν τους μαθητές. Και γιατί οι μελετητές οι αναγνωρισμένοι περί της Αρχαίας Ελληνικής σε γενικές γραμμές δεν βρίσκονται στην Ελλάδα και δεν προέρχονται από την Ελλάδα. Και αυτά χάλια τα κάνουμε και ας είναι υποτίθεται η ειδικότητά μας. Επίσης τα αρχαία και γενικά οι θεωρητικές επιστήμες είναι σε τάση να φεύγουν από τη δημόσια εκπαίδευση της Βρετανίας και όχι το αντίθετο. Και εν πάσει περιπτώσει δεν είναι στην τελευταία τάξη του αντιστοιχου λυκείου, ως εξεταζόμενο μάθημα για όλους, όπως δεν είναι ούτε ο Σέξπηρ.

Απάντηση
Έχω ζήσει σχεδόν τα διπλά σου χρόνια...13/09/201309:45

... και ναι, έχω ζήσει κάποια από αυτά στο εξωτερικό, σε παρέες που μετράνε και με ανθρώπους που είναι κάποιοι ο καθένας στη δική του χώρα. Όχι δεν έτυχε αυτό που λες, να χρειαστεί να υπερασπιστώ τα αρχαία. Ούτε κατά διάνοια. Ίσως δεν έκανα παρέα με φιλολόγους ξένους. Αυτό που λες είναι μια μπούρδα που τη λένε οι φιλόλογοι για να υποστηρίξουν τη χρησιμότητα αυτών που κάνουν. Και αν έτυχε σε κάποιον αυτό που λες, κάποτε μια φορά και έχει γραφτεί και εδώ ως σχόλιο, κάποιες φορές, ναι δεν το βρίσκω αρκετά σοβαρό ώστε να χρειάζεται για αυτό το λόγο να ταλαιπωρούνται τα νέα παιδιά ανεξαιρέτως. Αλλά η κριτική ικανότητα και η ικανότητα ιεράρχησης αναγκών που υποστηρίζουν δήθεν οι φιλόγοι ότι καλλιεργείται με τις ανθρωπιστικές επιστήμες, είναι επιλεκτική και δεν ισχύει όταν συζητάμε τι είναι σημαντικό και για ποιο λόγο. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι δεν εννοώ τα social media και τα greeklish. Κάνει μπαμ ο τριαντάρης και κάτω, στα social media. Δεν σημαίνει ότι κάποιοι τεχνικοί πενηντάρηδες δεν κάνουν λάθη, αλλά οι νέοι κάνουν πιο πολλά και πιο τραγικά. Εκτίθενται, όπως εκτίθενται από τη γλώσσα τους αρκετοί ελληνολάτρες τις τελευταίες μέρες.

Απάντηση
idiot(ika)12/09/201317:18

Σας φλομωνει ρε ο υπηρετης των ιδιωτικων και των φροντιστηριων με εθνικοπατριωτικα ναρκωτικα για να σας δωσει βορα στα αφεντικα του, την υπερεθνικη ελιτ των βορειων προαστιων. Ξυπνατε...Αρσακειαδες.

Απάντηση
5zalis12/09/201316:31

κ. Μπαμπινιώτη, Κατά την άποψή μου, η Ρεπούση είναι ένας από εκείνους τους πολιτικούς που τους αρέσει η μεγάλη αντιπαράθεση. Το πρόβλημα με τους συγκεκριμένους πολιτικούς, είναι ότι επιδιώκουν την αντιπαράθεση για χάρη της διαμάχης και μόνο για τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες τους. Σχεδόν με εκδικητικό τρόπο.

Απάντηση
.12/09/201316:21

Τώρα που η Ρεπούση έπαψε λόγω ηλικίας να αναστατώνει τους άνδρες, προσπαθεί να αναστατώσει τους πάντες με δηλώσεις. Λίγο να ξέρεις από θηλυκα εύκολα το καταλαβαίνεις

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία