Άνθιμος: Εγκληματικά τα όσα είπε η κ. Ρεπούση για τα αρχαία ελληνικά

Άνθιμος: Εγκληματικά τα όσα είπε η κ. Ρεπούση για τα αρχαία ελληνικά

Ενοχλημένη η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ από την παρουσία του Μητροπολίτη στο πάνελ

Άνθιμος: Εγκληματικά τα όσα είπε η κ. Ρεπούση για τα αρχαία ελληνικά
Ενοχλημένη η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση από την παρουσία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου σε τηλεοπτικο πάνελ σήμερα, στο οποίο ήταν παρούσα και η ίδια, συνέχισε να υποστηρίζει τις θέσεις της για το ζήτημα των αρχαίων ελληνικών και των μάθημα των Θρησκευτικών.

«Ξαφνιάστηκα από την παρουσία του Μητροπολίτη Άνθιμου. Δεν με είχατε καν ενημερώσει για αυτό...», σχολίασε χαρακτηριστικά στον αέρα η κ. Ρεπούση και συνέχισε.

«Το σχολείο πρέπει να είναι λαϊκό. Η Πολιτεία έχει την ευθύνη για να καθορίζει τις Σπουδές και η Βουλή νομοθετεί. Είμαι και Βουλευτής εκτός από καθηγήτρια.  Εκφράστηκα για τα μαθήματα Λατινικών, Αρχαίων Ελληνικών και Θρησκευτικών», με τον Μητροπολίτη Άνθιμο να απαντά: «Γενικό γκρέμισμα δηλαδή...».

Κλείσιμο
«Είναι έγκλημα αυτά που είπε η κύρια Ρεπούση στη Βουλή για τα αρχαία ελληνικά και δεν θα το επιτρέψουμε για τα παιδιά μας» τόνισε ο Μητροπολίτης.

«Πρέπει η πολιτεία πριν νομοθετήσει να συμβουλεύεται τους ειδικούς», είπε ο κ. Άνθιμος και πρόσθεσε οτι η κ. Ρεπούση μιλάει χωρίς να έχει ειδικές γνώσεις.

Ο κ. Άνθιμος δήλωσε πάντως ότι θα εξομολογούσε ευχαρίστως την κ. Ρεπούση αν πήγαινε αύριο στην εκκλησία αλλά δυστυχώς – όπως εκτίμησε- δεν θα πάει.

Από την πλευρά της η κ. Ρεπούση άφησε υπαινιγμούς οτι η Εκκλησία δεν θέλει να διδάσκεται η βιολογία γιατί δίνει άλλη εξήγηση για τη δημιουργία του Σύμπαντος.

Τέλος είπε ότι τα θρησκευτικά δεν πρέπει να διδάσκονται με τη μορφή της κατήχησης και του προσηλυτισμού, αλλά με ιστορικό τρόπο, γιατί έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία.

null







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης