Κομισιόν: Πολύ νωρίς για σχολιασμό της πώλησης των ΔΕΚΟ

Κομισιόν: Πολύ νωρίς για σχολιασμό της πώλησης των ΔΕΚΟ

Προέχει η επιλογή των ατόμων που θα στελεχώσουν το Διοικητικό συμβούλιο του υπερταμείου, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος τύπου της Επιτροπής για θέματα οικονομίας

Κομισιόν: Πολύ νωρίς για σχολιασμό της πώλησης των ΔΕΚΟ
«Πολύ νωρίς» για οποιαδήποτε εικασία ή σχόλιο αναφορικά με το θέμα ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ που θα ενταχθούν στο Υπερταμείο ήταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ερώτηση του ΘΕΜΑτος στις Βρυξέλλες.
 
Η εκπρόσωπος Τύπου για θέματα οικονομικά Άννικα Μπράιντχαρτ δήλωσε πως ναι μεν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δώσει το «πράσινο φως» σχετικά με τα άτομα που θα στελεχώσουν το εποπτικό συμβούλιο του Υπερταμείου, αλλά απομένει η επιλογή των ατόμων που θα στελεχώσουν το Διοικητικό συμβούλιο, πριν γίνει κάποια εκτίμηση για τις ΔΕΚΟ που θα ιδιωτικοποιηθούν.
 
Αναλυτικά η Άννικα Μπρέιντχαρτ δήλωσε τα εξής:
 
Κλείσιμο
«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως η Επιτροπή μετέφερε στις ελ. Αρχές την σύμφωνη γνώμη της για τους προτεινόμενους υποψηφίους για το εποπτικό συμβούλιο του Υπερταμείου, το οποίο αποτελεί και ένα από τα κύρια προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης υποδόσης ύψους 2.8 δις. Όταν στελεχωθεί το εποπτικό συμβούλιο σειρά θα έχει το διοικητικό συμβούλιο το οποίο θα διασφαλίζει τα κριτήρια διοίκησης και ανεξαρτησίας του νέου Ταμείου. Αναφορικά με το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, δεν μπορούμε πριν στελεχωθεί το ΔΣ δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε για το ποιες εταιρείες θα πωληθούν όπως προβλέπουν οι συμφωνίες του προηγούμενου έτους».

 
Κοινοτικές πηγές αναφέρουν πως η στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου του υπερταμείου ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και της εκταμίευσης της επόμενης υποδόσης ύψους 2.8 δις. Το επόμενα βήμα μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου είναι η διενέργεια μιας ανάλυσης του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έτσι ώστε να διαπιστωθεί η συμβατότητα του. Στη συνέχεια το πόρισμα της ανάλυσης θα μεταφερθεί στον ESM ο οποίος θα δώσει και το πράσινο φως για εκταμίευση μαζί με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Σχετικά πάντως με τις χθεσινές δηλώσεις από το Βερολίνο του Γερμανού Επιτρόπου Γκούντερ Έτινγκερ για τις τηλεοπτικές άδειες και τα παράπονα που , ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαικής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως δεν έχει κάποιο σχόλιο καθώς δήλωσε πως «δεν σχολιάζονται τα παράπονα αυτά».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως η Επιτροπή έχει εκφράσει τη θέση της πολλές φορές, δηλαδή πως έχουμε δύο διαφορετικά ζητήματα, αρχικά την διαδικασία διάθεσης των αδειών, που αποτελεί και ευθύνη των τοπικών Αρχών καθώς δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία στην ΕΕ και η δεύτερη διαδικασία σχετικά με το αυτονομία του Ραδιοτηλεοπτικών Αρχών και του τηλεοπτικού φάσματος, το οποίο εξετάζεται από την Επιτροπή. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης