Βαρουφάκης: Τα τρία πράγματα που πρέπει να γίνουν για να σωθεί η Ευρωζώνη

Βαρουφάκης: Τα τρία πράγματα που πρέπει να γίνουν για να σωθεί η Ευρωζώνη

Επενδυτική ένεση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, «πραγματική» τραπεζική ενοποίηση και η ΕΚΤ να αναλάβει τη διαχείριση ενός μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους της Ευρώπης, πιστεύει ο γνωστός οικονομολόγος πως είναι οι κινήσεις που θα φέρουν τη λύση στην κρίση 

Βαρουφάκης: Τα τρία πράγματα που πρέπει να γίνουν για να σωθεί η Ευρωζώνη
Την άποψη πως με τις σημερινές πολιτικές που ακολουθούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής, «συνθλίβουμε τις εθνικές μας οικονομίες» και «διαλύουμε την Ευρώπη» εξέφρασε ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας, Γιάννης Βαρουφάκης.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Βαρουφάκης αναφέρθηκε στα τρία πράγματα που πρέπει να γίνουν άμεσα για να σωθεί η Ευρωζώνη.«Πρώτον, μία επενδυτική ένεση, η οποία θα πρέπει να γίνει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με την αρωγή της ΕΚΤ. Δεύτερον, μία πραγματική τραπεζική ενοποίηση και όχι αυτό το εξάμβλωμα, το οποίο το ονόμασαν τραπεζική ενοποίηση για να μην ενοποιήσουν ποτέ τα τραπεζικά συστήματα της Ευρώπης. Τρίτον, η ΕΚΤ να αναλάβει τη διαχείριση ενός μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους της Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα έχουν γίνουν σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα, ο κ.Βαρουφάκης υποστήριξε ότι έχουν γίνει και κάποια πράγματα που ήταν πολύ θετικά. «Αλλά δυστυχώς κάτω από το βάρος της συνολικής μνημονιακής πολιτικής, η οποία καταστρέφει τον παραγωγικό, ζωντανό και υγιή ιστό συνεχώς και με ραγδαίους ρυθμούς, θεωρώ ότι αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια, θα μείνουν στην ιστορία ως πέτρινα χρόνια. Και δυστυχώς δεν θα είναι μόνο πέντε χρόνια. Θα είναι πολύ περισσότερα αν συνεχίσουμε με αυτή την πολιτική» υποστήριξε ο γνωστός οικονομολόγος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης