Οι πέντε καλύτερες σειρές του 2016

Οι πέντε καλύτερες σειρές του 2016

Οι τηλεοπτικές παραγωγές που έκαναν πρεμιέρα και έκλεψαν την παράσταση τη χρονιά που πέρασε

Οι πέντε καλύτερες σειρές του 2016
Το 2016 παρακολουθήσαμε σπουδαίους δεύτερους κύκλους σειρών (“Better call Saul”, “Narcos”). Και είδαμε και την εντυπωσιακή έκτη σεζόν του “Game of thrones”, η οποία μας άφησε άφωνους ειδικά με τα δύο τελευταία της επεισόδια. Παρ’ όλα αυτά, η αμερικανική τηλεόραση φρόντισε να μας δημιουργήσει και νέες συνήθειες, χάρη στην πρεμιέρα νέων σειρών. Σε αυτές είδαμε να παρελαύνουν πραγματικά πρόσωπα, όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ
και ο
Ο.Τζ. Σίμπσον, αλλά και φανταστικά (με όλες τις έννοιες της λέξης), όπως η πιτσιρίκα
Έντεκα
Κλείσιμο
και ο ιδιοφυής δρ. Ρόμπερτ Φορντ
, που δεν μας άφησαν τις νύχτες χωρίς παρέα. Ανάμεσα σε όλες τις παραγωγές της αμερικανικής τηλεόρασης που έκαναν πρεμιέρα τη χρονιά που πέρασε, διαλέξαμε τις πέντε κορυφαίες και σας τις παρουσιάζουμε. Καλό κάψιμο!

The People v. O.J. Simpson: American Crime Story (FX)



Μπορεί να ήταν η δίκη του περασμένου αιώνα στις ΗΠΑ, όμως σίγουρα στην Ελλάδα δεν ξέραμε πολλά πράγματα πίσω από αυτή. Το 1994 η πρώην γυναίκα του Ο.Τζ. Σίμπσον, Νικόλ και ο φίλος της, Ρόναλντ, βρέθηκαν άγρια δολοφονημένοι έξω από το σπίτι της πρώτης. Τα στοιχεία οδήγησαν τελικά σε έναν ύποπτο: τον Ο.Τζ., ένα από τα ινδάλματα της Αμερικής. Η σειρά δείχνει πως εξελίχθηκε η δίκη, η οποία έστρεψε ουσιαστικά το σύστημα εναντίον του εαυτού του και αυτό προφανώς επειδή ο Ο.Τζ. είχε τους πόρους (τα λεφτά και τη φήμη) για να το υπερασπιστεί τον εαυτό του μέχρι τέλους. Παράλληλα βλέπουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να χειραγωγηθεί η διαδικασία, τον βαθμό που διχάστηκε ολόκληρη η αμερικανική κοινωνία γύρω από την αθωότητα ή την ενοχή του Ο.Τζ. -μία συζήτηση που κινήθηκε περισσότερο γύρω από τα στοιχεία του ρατσισμού και του θυμικού και λιγότερο γύρω από τα πραγματικά στοιχεία-, αλλά και το πώς η δίκη σφράγισε τη μοίρα των συμμετεχόντων. Θαυμάσιος ο Τζον Τραβόλτα στον ρόλο του Μπόμπι Σαπίρο (του βασικού εκ των συνηγόρων του Ο.Τζ.), αλλά και η Σάρα Πόλσον στον ρόλο της κατηγόρου Μάρσια Κλαρκ.

The Crown (Netflix)



Προσωπικά δεν είχα φανταστεί ότι η ζωή της Ελισάβετ στα πρώτα χρόνια της βασιλείας της θα μπορούσε να είναι ένα ενδιαφέρον θέμα για σειρά. Άλλωστε, ο θεσμός είναι απαρχαιωμένος και το ίδιο το πρόσωπο -τουλάχιστον όπως το έχουμε γνωρίσει μέσα από τα ΜΜΕ- είναι μάλλον αδιάφορο. Και όμως, η πιο ακριβή παραγωγή στην ιστορία της τηλεόρασης καταφέρνει να κερδίσει την προσοχή, καθώς διηγείται ενδιαφέρουσες ιστορίες της Βρετανίας των ‘50s, από τη σχέση της νεαρής Ελισάβετ με τον νικητή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Ουίνστον Τσόρτσιλ (αψεγάδιαστος ο Τζον Λίθγκοου στην ρόλο του), μέχρι τη φονική αιθαλομίχλη που έπνιξε το Λονδίνο to 1952, στέλνοντας χιλιάδες κόσμο στον τάφο… Εξαιρετική και η Κλερ Φόι στον ρόλο της νεαρής βασίλισσας, ενώ συνολικά από το καστ δεν φαίνεται να υστερεί κανένας.

The Night Of (HBO)



Μαζί με το “Stranger things” ήταν οι εκπλήξεις του καλοκαιριού. Ο Ναζ είναι ένας νεαρός Πακιστανός που ένα βράδυ δανείζεται το ταξί του πατέρα του για να πάει σε ένα πάρτι. Αντ’ αυτού, καταλήγει στο σπίτι μίας άγνωστης κοπέλας και περνά τη νύχτα μαζί της για να τη βρει το πρωί κατακρεουργημένη δίπλα του στο κρεβάτι. Η δύσκολη ζωή των βιοπαλαιστών μεταναστών, τα στερεότυπα εις βάρος τους (ο Ναζ αντιμετωπίζεται ως Άραβας τρομοκράτης), οι θεσμικές αποτυχίες και η φριχτή ζωή στις φυλακές σε μία ιστορία που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την υπόθεση Ο.Τζ. Σίμπσον που είδαμε παραπάνω: ο Ναζ δεν έχει τα λεφτά και τη φήμη του Σίμπσον, και επομένως σε καμία περίπτωση δεν απολαμβάνει την επιείκεια του συστήματος μέχρι την ετυμηγορία. Απολαυστικός ο Τζον Τουρτούρο στον ρόλο του Τζον Στόουν, δικηγόρου του Ναζ. Τέλος, η σειρά αποτελείται από μία σεζόν των οκτώ επεισοδίων. Απολαύστε άφοβα.

Stranger things (Netflix)



Η σειρά που έκανε το μεγάλο «μπαμ» φέτος. Μία παρέα από πιτσιρίκια προσπαθεί να βρει τον φίλο που έχασε εξαιτίας ενός πειράματος του Υπουργείου Ενέργειας που πήγε πραγματικά πολύ στραβά. Σύμμαχός τους θα είναι η Έντεκα (φανταστική Μίλι Μπόμπι Μπράουν), ένα κορίτσι με υπερφυσικές δυνάμεις που εμφανίζεται μυστηριωδώς στην πόλη. Η σειρά των αδερφών Ντάφερ αποτελεί έναν ύμνο στα ‘80s, με πλούσιες sci-fi αναφορές που ξεκινούν από τον Στίβεν Κινγκ και φτάνουν στον Τζον Κάρπεντερ και τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, κάνοντας όλους εμάς που ζήσαμε ως παιδιά αυτή την περίοδο (αλλά και τη μεταγενέστερη γενιά που απλά είναι γοητευμένη από την ποπ κουλτούρα της) να τη λατρέψουμε. Ο πρώτος κύκλος αποτελείται από οκτώ μόλις επεισόδια και βλέπεται και ανεξάρτητα από τον δεύτερο, ο οποίος θα προβληθεί του χρόνου.

Westworld (HBO)



Μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι πρόκειται για τη σειρά της χρονιάς. Καλό το “The night of”, όμως το HBO ήθελε απεγνωσμένα μία επιτυχία σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα - ειδικά έπειτα από την απότομη προσγείωση του “Vinyl” που είχε κάνει πρεμιέρα στις αρχές του έτους. Βρισκόμαστε σε ένα θεματικό πάρκο που κατοικείται από ανδροειδή και το οποίο μπορούν να επισκεφτούν κανονικοί (και πάμπλουτοι, βεβαίως-βεβαίως) άνθρωποι για να ικανοποιήσουν είτε την περιέργειά τους είτε τις πιο πρωτόγονες ορέξεις τους πάνω στους δόλιους οικοδεσπότες. Με τόση κακομεταχείριση που υφίστανται τα ρομπότ, κάποια στιγμή ορισμένα από αυτά αρχίζουν να αποκτούν ψήγματα μνήμης και συνείδησης με αποτέλεσμα ολόκληρο το πρότζεκτ να βρίσκεται σε κίνδυνο. Η σειρά γνώρισε τεράστια επιτυχία από το πρώτο επεισόδιο και δημιούργησε μία ολόκληρη στρατιά από θαυμαστές οι οποίοι ανέπτυξαν τα πιο απίθανα σενάρια για να προβλέψουν τι θα συμβεί στη συνέχεια ή να εξηγήσουν ό,τι είχε προβληθεί. Και πάλι, αρκετά plot twists κατάφεραν να μας εκπλήξουν. Απίστευτο το καστ με πρώτο και κύριο τον Άντονι Χόπκινς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης