Ο Μπαράκ Ομπάμα τίμησε την παράδοση και έσωσε μια γαλοπούλα από την σφαγή

Ο Μπαράκ Ομπάμα τίμησε την παράδοση και έσωσε μια γαλοπούλα από την σφαγή

Πώς η... Τουρκία (Turkey) εισέβαλε και στην τελετή απονομή «χάριτος» σε μια γαλοπούλα - Ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε τον Έιμπ, αντί του Όνεστ, λέγοντας... «είσαι ελεύθερο πουλί»

Ο Μπαράκ Ομπάμα τίμησε την παράδοση και έσωσε μια γαλοπούλα από την σφαγή
Τιμώντας την παράδοση, ο Aμερικανός πρόεδρος έσωσε μία γαλοπούλα από τη σφαγή για το τραπέζι των Ευχαριστιών, σε μία εύθυμη τελετή μπροστά από τις κάμερες. O Μπαράκ Ομπάμα διάλεξε τη γαλοπούλα Έιμπ  ως επίσημη προεδρική γαλοπούλα έναντι του Honest, της δεύτερης υποψήφιας.

«Είσαι ελεύθερο πουλί», είπε στη γαλοπούλα. Η τελετή έληξε χωρίς παρατράγουδα και τροφή για σχόλια και αυτό δεν ήταν τυχαίο, επειδή ο Ομπάμα συνειδητά απέφυγε να πατήσει διπλωματική «νάρκη», αφού δίπλα του βρισκόταν ο πρόεδρος της Ένωσης Εκτροφέων Γαλοπούλας, ο κ. Τζιχάντ Ντάγκλας. Αντί να ευχαριστήσει, όπως κάθε χρόνο, τον πρόεδρο «τζιχάντ που εκτρέφει γαλοπούλες», που επιπλέον στα αγγλικά θα ήταν η ίδια λέξη με την «Τουρκία» (turkey), ο Ομπάμα περιορίστηκε σε μία απλά αναφορά στον «κ. Ντάγκλας». «Ο Έιμπ είναι πλέον ένα ελεύθερο πουλί» είπε χαμογελώντας ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος συνοδευόταν από τις δύο έφηβες κόρες του Σάσα και Μάλια.

Κλείσιμο


«Είναι εδώ μόνο και μόνο γιατί ξέρουν ότι μου αρέσει», δήλωσε ο Ομπάμα για να δικαιολογήσει την παρουσία των παιδιών του στους δημοσιογράφους. Παρόλα αυτά, τα δύο κορίτσια ήταν χαμογελαστά και γέλασαν με την καρδιά τους με το αστείο του πατέρα τους.

«Είναι η έβδομη τελετή απονομής χάρης σε γαλοπούλα. Πετάει ο καιρός ... Ακόμα και εάν οι γαλοπούλες δεν πετάνε», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε ιδιαίτερα καλή διάθεση κατά τη διάρκεια της τελετής, κάτι το οποίο φάνηκε και την ώρα που απένειμε χάρη στο πτηνό. «Μην με διακόπτεις», είπε στη γαλοπούλα ο Αμερικανός πρόεδρος όταν το πτηνό ακούστηκε την ώρα που μιλούσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης