Κέρκυρα-Ξάνθη 0-2: Εκτός έδρας τα πάει περίφημα

Κέρκυρα-Ξάνθη 0-2: Εκτός έδρας τα πάει περίφημα

Από τους 9 βαθμούς που έχει η Ξάνθη, οι 6 κατακτήθηκαν εκτός έδρας - Οι Θρακιώτες πέρασαν απότην Κέρκυρας χάρις στα γκολ των Μεχία στο 65 και Σιλά στο 85'

Κέρκυρα-Ξάνθη 0-2: Εκτός έδρας τα πάει περίφημα

Η Ξάνθη πέρασε από την Κέρκυρα με 0-2 πανηγυρίζοντας την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα. «Χρυσές» οι αλλαγές του Ράστοβατς, με τους Ρότσε και Σιλά να μπαίνουν στο δεύτερο μέρος και να κρίνουν την αναμέτρηση.

Οι Ξανθιώτες, δείχνουν ένα διαφορετικό πρόσωπο εκτός έδρας, μιας και αυτή η νίκη ήταν και πάλι μακριά από τα Πηγάδια. Δύο νίκες στο πρωτάθλημα και οι δύο διπλά! Η πρώτη θυμίζουμε ήταν στα Περιβόλια...

Δυνατό ξεκίνημα

Το παιχνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες να έχουν από μία καλή στιγμή. Αρχικά η Κέρκυρα με τον Παμλίδη να πλασάρει και τον Ζίβκοβιτς να σώζει και στη συνέχεια ο Μεχία είδε τον Γιαννακόπουλο να διώχνει εντυπωσιακά το σουτ σου κόρνερ.

Κλείσιμο
Ένα λεπτό αργότερα, ο Σβάρνας σκόραρε, αλλά ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι του δείχνοντας πως είναι από θέση οφσάιντ. Από το ριπλέι φαίνεται να έχει δίκιο. Το ίδιο έγινε λίγο αργότερα και για την Κέρκυρα. Ο Γκομές σκόραρε, με τον επόπτη να σηκώνει και πάλι σωστά το σημαιάκι του καταλογίζοντας το οφσάιντ.

Το ημίχρονο έκλεισε με την Κέρκυρα να απειλεί στο 45' με ένα μακρινό σουτ του Αρτυματά να φεύγει λίγο έξω και το 0-0 να μένει.

Καλύτερη η Κέρκυρα, την ουσία η Ξάνθη

Οι «Φαίακες», μπήκαν σαφώς καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 49', ο Νούνες που είχε μπει στην θέση του τραυματία Επστάιν, είδε τον Ζίβκοβιτς να σώζει με δυσκολία το πλασέ του, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο κίπερ των φιλοξενούμενων έσωσε και την κεφαλιά του Τουράμ.

Όμως, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να βρουν τρόπο να σκοράρουν, με αποτέλεσμα η Ξάνθη να είναι πιο ουσιαστική. Στο 65' και στην πρώτη της ευκαιρία στην επανάληψη, σκόραρε. Ο Ρότσε που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι, βρήκε τον Μεχία κι αυτός από κοντά έκανε το 0-1. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ανήκει στην Ξάνθη.

Ο Μπαλάφας, στο 72' άφησε με 10 την ομάδα του και το έργο των φιλοξενούμενων έγινε πιο εύκολο... Ωστόσο, ο Παμλίδης στο 77' έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-1, όταν με σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον καταπληκτικό Ζίβκοβιτς. Αφού δεν μπήκε ούτε αυτό για τους κυανέρυθρους, η Ξάνθη... τελείωσε το ματς!

Στο 85' ο Σιλά με πλασέ από το ημικύκλιο έστειλε την μπάλα με πολλά φάλτσα στα δίχτυα για το 0-2. Να σημειώσουμε, πως είχε μπει στο παιχνίδι μόλις πέντε λεπτά νωρίτερα... Κάπως έτσι, η Ξάνθη έφυγε με το διπλό από το νησί των Φαιάκων!


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης