Πανιώνιος-Λάρισα 4-1: Πέταξε με... ντόρτια για την κορυφή

Πανιώνιος-Λάρισα 4-1: Πέταξε με... ντόρτια για την κορυφή

Ο Πανιώνιος συνέτριψε με 4-1 την ΑΕΛ και βρέθηκε προσωρινά μαζί με τον ΠΑΟΚ στην κορυφή - Ο Λάμπρου στο 33' άνοιξε το σκορ για να ακολουθήσουν τα τέρματα των Γεσίλ στο 50', Σπιριντόνοβιτς στο 68' και Μασούρα στο 78' - Στο 90' ο Φατιόν πέτυχε το γκολ της τιμής για την ΑΕΛ

Πανιώνιος-Λάρισα 4-1: Πέταξε με... ντόρτια για την κορυφή
«Πάρτι» έκανε σήμερα ο Πανιώνιος κόντρα στη Λάρισα. Το τελικό 4-1 τον αδικεί ως έναν βαθμό καθώς απώλεσε αρκετές κλασικές ευκαιρίες για να σημειώσει και άλλα γκολ, απέναντι σε έναν αντίπαλο που στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων κέρδισε το πρώτο του κόρνερ στο ματς. 
 
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με το κλασικό τους 4-2-3-1. Ο Κότνικ ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Βλάχος, Γκιοατά, Μπανανά, Χατζισαφί στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Κόρμπος, Σαββίδης στο «6-8», οι Λάμπρου, Σπιριντόνοβιτς στα άκρα, ο Μασούντ «δεκάρι» και ο Γεσίλ στη κορυφή της επίθεσης.
 
Η Λάρισα από την πλευρά της παρατάχθηκε με ένα «περιέργο» 4-4-2, όπου ο Μπόζοβιτς ήταν στο κέντρο, οι Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Γουάλας στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, ο Φατιόν «κόφτης», οι Λαγός, Γιαννιτσάνης εσωτερικοί μέσοι, ο Κρητικός «δεκάρι» και οι Ναζλίδης, Κριζμάν στην επίθεση.
 
Κλείσιμο
Ο «ρόμβος» των φιλοξενουμένων φαίνεται πως... μπέρδεψε τους ίδιους, καθώς στα πρώτα 20 με 25 λεπτά έδειχναν πολλές φορές να χάνουν τις θέσεις τους και πήγαιναν στον πάγκο για να πάρουν οδηγίες. Αυτόματα γίνεται εύκολα αντιληπτό πώς οι «κυανέρυθροι» κυριαρχούσαν στο γήπεδο και έφταναν με χαρακτηριστική ευκολία στα καρέ των «βυσσινί». Μέχρι την ανάπαυλα είχαν ήδη πετύχει ένα γκολ (με τον Λάμπρου στο 33') και είχαν απειλήσει – όχι απλά τελικές, αλλά καλές στιγμές – με τους Μασούντ (1', 45' δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ), Χατζισαφί (2', 42'), Γεσίλ (13', 21', 32' μετά από εξαιρετική ατομική του ενέργεια, ενώ στη φάση συμμετείχε και ο Σπιριντόνοβιτς),  Σπιριντόνοβιτς (19', 22') και Λάμπρου (29' πολύ ωραίο γυριστό σουτ). Την ίδια στιγμή οι «βυσσινί» είχαν μόνο μία καλή στιγμή και αυτή με στημένη μπάλα (44' Γιοβάνοβιτς) και το 1-0 που έχαναν, σε μεγάλο  βαθμό τους... κολάκευε.
 
Το ματς ουσιαστικά τελείωσε  στο 50', όταν ο Γεσίλ διπλασίασε τα τέρματα των «κυανέρυθρων», οι οποίοι μπήκαν μετά την ανάπαυλα έχοντας το πόδι πατημένο στο γκάζι. Η Λάρισα έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και πλέον η έκταση του σκορ ήταν ξεκάθαρο πώς θα εξαρτώταν από το πού και πότε θα σταματούσαν οι γηπεδούχοι. Οι οποίοι συνέχισαν να απειλούν (Γεσίλ 54', 59΄, Γκιοατά 58', Κόρμπος 65', Λάμπρου 73') και τελικά πέτυχαν ακόμη δύο τέρματα (Σπιριντόνοβιτς 67', Μασούρας 77'). 
 
Οι φιλοξενούμενοι απλά... παρακολουθούσαν και στις καθυστερήσεις πέτυχαν το γκολ της τιμής με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αντονι. 
 
MVP: Ο Γεσίλ. Πέτυχε ένα γκολ, ενώ στο 32' προσπάθησε και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε να περάσει τη... μισή Λάρισα. Επέστρεψε ορεξάτος μετά τον τραυματισμό του ήταν μία διαρκής απειλή για την αντίπαλη εστία.
 
Στο ύψος του: Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί και δίκαιοι, όλοι οι παίκτες του Πανιωνίου ήταν πάρα πολύ καλοί. Αυτή τη θέση μπορούν να μοιραστούν π.χ. οι Σπιριντόνοβιτς, Λάμπρου επειδή πέτυχαν από ένα γκολ και έτσι... έκλεψαν τις εντυπώσεις, ενώ ήταν... φωτιά και λάβρα από τα άκρα. Ή ο Μασούντ που έκανε «παπάδες» στον άξονα. Πραγματικά, όποιος και να μπει θα είναι δίκαιο για εκείνον και άδικο για τους συμπαίκτες του. 
 
Αδύναμος κρίκος: Ο Κριζμάν. Απλή αναφορά στο φύλλο αγώνος. Οχι ότι οι άλλοι παίκτες της ΑΕΛ έδειξαν κάτι το ουσιαστικό, αλλά εκείνος ακούμπησε τη μπάλα ελάχιστες φορές.  
 
Η γκάφα: Για μεγάλο διάστημα στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες της ΑΕΛ έδειχναν να μην έχουν καταλάβει ποιος παίζει πού. Τουλάχιστον έτσι έδειχναν. Αυτό ήταν λογικό να επηρεάσει την παρουσία τους μέσα στο γήπεδο.  
 
Το «στραγάλι»: Απαρατήρητος πέρασε ο Nεοφυτιάδης και οι βοηθοί του. Αλλωστε η ροή του αγώνα ήταν τέτοια που... ουδείς ασχολήθηκε με την διαιτησία.  
 
Το ταμείο του gazzetta.gr: Δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Ο Πανιώνιος όχι απλά ήταν καλύτερος και κέρδισε με 4-1, αλλά αν ήταν πιο προσεκτικός στη τελική προσπάθεια, το σκορ θα έφτανε σε... δυσθεώρητα ύψη. 
 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Β. Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά (81' Σταυρόπουλος), Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης, Μασούντ (79' Πινιώτης), Λάμπρου, Γεσίλ (64' Μασούρας), Σπιριντόνοβιτς.
ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός (16' λ.τ. Κούσας), Κριζμάν (83' Περόνε), Ναζλίδης, Κρητικός (46' Ντέλετιτς), Γιαννιτσάνης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης