Λάρισα - ΠΑΟΚ 0-2: Το ασπρόμαυρο εξπρές δεν σταμάτησε ούτε στον κάμπο

Λάρισα - ΠΑΟΚ 0-2: Το ασπρόμαυρο εξπρές δεν σταμάτησε ούτε στον κάμπο

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την 11η  νίκη του στα 12 τελευταία παιχνίδια επικρατώντας εύκολα στην έδρα της ΑΕΛ και έπιασε Πανιώνιο, Ξάνθη στη 2η θέση - Ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο 9' με τον Μυστακίδη και είχε δοκάρι πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Τσίμιροτ - Στο 61', ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ, καθώς αν και αμυντικός ο Λέο Μάτος έφτασε τα έξι τέρματα, με κεφαλιά πέτυχε το 0-2 

Λάρισα - ΠΑΟΚ 0-2: Το ασπρόμαυρο εξπρές δεν σταμάτησε ούτε στον κάμπο
Περισσότερα ήταν τα παιχνίδια που τα είδε από τον πάγκο παρά από την 11αδα. Ο Ιβιτς προτιμούσε τον Τζάλμα Κάμπος κι αυτός περίμενε την ευκαιρία του. Αυτή ήρθε στο Αγρίνιο. Ο Κάμπος τραυματίστηκε και ο Γιάννης Μυστακίδης (περί ου ο λόγος) μπήκε στο παιχνίδι. Αυτό ήταν. Ο ΠΑΟΚ έκανε δύο «διπλά» και ο «Μύστα» έβαλε δύο γκολ γκολ. Οχι κι άσχημα για ένα παιδί που είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός συνέχισε το απίστευτο σερί του «Δικέφαλου του Βορρά» μιας και η ομάδα του Ιβιτς πέρασε και από την ΑΕΛ με 2-0 (το δεύτερο γκολ ο Μάτος) και πλέον μετράει 11 νίκες στα τελευταία 12 ματς σε όλες τις διοργανώσεις!

ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΠΤΟ
Με τον Ιβιτς να παρατάσσει την ομάδα του με 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου στα χαφ (Κάνιας 6αρι, Τσίμιροτ, Σάκχοφ εσωτερικοί και Μπίσεσβαρ δεκάρι) ο ΠΑΟΚ πήρε την μπάλα στην κατοχή του και ουσιαστικά την έδινε στην ΑΕΛ μόνο όταν την έχανε. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με 11 τελικές υπέρ του ΠΑΟΚ και 72% την ώρα που η ΑΕΛ τελείωσε με μόλις μία τελική.
Κλείσιμο

Βεβαίως το πρόβλημα στο γκολ εμφανίστηκε ξανά. Κι αν δεν ήταν η προσωπική ενέργεια του Μυστακίδη στο 9' το ημίχρονο θα είχε μείνει στο 0-0. Ομως ο νεαρός μεσοεπιθετικός έκανε καλό πρέσινγκ έκλεψε την μπάλα από τους Φατιόν και Μονιάκη κι άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ. Μπίσεσβαρ, Κουλούρης και Τσίμιροτ έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος με τον τελευταίο να έχει και δοκάρι στο 42'.

ΔΕΥΤΕΡΟ Ο ΜΑΤΟΣ ΚΑΙ «ΔΙΠΛΟ»
Παρά τις αλλαγές του Τσιώλη με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (μέσα Αβραάμ και Βαρέλα) η εικόνα της ΑΕΛ δεν άλλαξε. Δεν μπορούσε να περάσει την μεσαία γραμμή και ο ΠΑΟΚ έψαχνε ένα δεύτερο γκολ που θα τελείωνε το ματς. Το βρήκε σχετικά νωρίς. Στο 61' κι από στημένη φάση ο... μόνιμος σκόρερ του ΠΑΟΚ «καθάρισε» το διπλό.

Ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε το φάουλ (που κέρδισε ο Μυστακίδης) ο Μάτος βρέθηκε μόνος του στην μικρή περιοχή κι έκανε με κεφαλιά το 2-0. Αυτό ήταν το έκτο γκολ του Βραζιλιάνου μπακ στο πρωτάθλημα (και έβδομο συνολικά φέτος) το οποίο κλείδωσε την 11η νίκη του ΠΑΟΚ στα τελευταία 12 ματς! Το επόμενο μισάωρο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε στο ρελαντί μιας κι έβλεπε ότι η ΑΕΛ δεν... μπορεί. Ταυτόχρονα ο Ιβιτς βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής και στου Ενρίκε (ντεμπούτο) και Πρίγιοβιτς οι οποίοι πέρασαν ως αλλαγή στο ματς. 

MVP: Μυστακίδης. Δεύτερο σερί παιχνίδι που σκοράρει και μάλιστα εκτός έδρας. Προσωπικό γκολ που άνοιξε το δρόμο για μία ακόμα νίκη του ΠΑΟΚ.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Συνολικά η ΑΕΛ. Κατώτερη των περιστάσεων τελείωσε το παιχνίδι με μόλις δύο τελικές προσπάθειες. Δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να προβληματίσει τον ΠΑΟΚ.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μπίσεσβαρ. Εξαιρετικός καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα έχασε και τις ευκαιρίες του για να σκοράρει, έβγαλε και την ασίστ στο Μάτος για το δεύτερο γκολ.
Η ΓΚΑΦΑ: Ο Φατιόν στην φάση του γκολ καθυστερεί να διώξει την μπάλα. Ο Μυστακίδης μυρίστηκε... αίμα και γκάφα έκλεψε την μπάλα και άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα πρόβλημα για τον Μάνταλο. Τον βοήθησε και το ματς.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETA.GR: Το τρένο του ΠΑΟΚ συνεχίζει. 11 νίκες στα τελευταία 12 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Πέρασε και τον Παναθηναϊκό στην βαθμολογία και είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα αυτή την στιγμή. Οσο για την ΑΕΛ; Θέλει δουλειά ακόμα και σίγουρα βελτίωση για να μην μπλέξει σε περιπέτειες υποβιβασμού στο τέλος της σεζόν.

Οι συνθέσεις
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Μονιάκης (46' Αβραάμ), Τίκο, Φάρκας, Ρέντζας, Μασαλέσα, Φατιόν (68' Ευμορφίδης), Κοντόρ, Τσακοπίνο (46' Βαρέλα), Ναζλίδης, Γκαγιέχο
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Σάκχοφ (86' Χαρίσης), Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κουλούρης (74' Πρίγιοβιτς), Μυστακίδης (67' Ενρίκε)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης