Ο Ολυμπιακός κρατάει γερά την πρώτη θέση- Νίκησε άνετα 80-66 τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός κρατάει γερά την πρώτη θέση- Νίκησε άνετα 80-66 τον Παναθηναϊκό

Το τελικό +14 ήρθε εύκολα χάρη στο εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο των γηπεδούχων

Ο Ολυμπιακός κρατάει γερά την πρώτη θέση- Νίκησε άνετα 80-66 τον Παναθηναϊκό
Ο Ολυμπιακός όχι μόνο νίκησε τον Παναθηναϊκό, αλλά το 80-66 τον φέρνει σε θέση ισχύος μέχρι τους τελικούς της Α1 αρκεί να τελειώσει χωρίς ήττα το πρωτάθλημα. Το τελικό +14 ήρθε εύκολα χάρη στο εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο των γηπεδούχων αφού οι Πειραιώτες βρέθηκαν ακόμη και στο +30 (49-19), αλλά οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και μείωσαν μέχρι τους 9 πόντους χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι περισσότερο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε σαφέστατα πιο καλά από τον Παναθηναϊκό, με περισσότερο ενθουσιασμό και φυσικά με πλάνο. Οι Πειραιώτες με ξεκάθαρο στόχο να τρέξουν βρήκαν εύκολους πόντους και στο 5 εναντίον 5 απλά σημάδευαν τον Ραντούλιτσα. Ο Βασίλης Σπανούλης με 10 πόντους στην πρώτη περίοδο είχε ρυθμό και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 27-9.

Κλείσιμο
Θα περίμενε κανείς να αλλάξει η εικόνα των φιλοξενούμενων στην 2η περίοδο, αλλά μάταια. Όποιος παίκτης των γηπεδούχων ήθελε να σκοράρει το κατάφερνε αφού η «πράσινη» άμυνα ήταν κακή. Το σκορ έγινε 39-13 (15’) και λίγο αργότερα 49-19 (18’) με τρίποντο του αρχηγού των Πρωταθλητών Ελλάδας. Δύο τρίποντα από Φελντέιν και Φώτση έστειλαν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με διαφορά 24 πόντων.

Ο Παναθηναϊκός φρόντισε με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου να αναγκάσει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ στα 84’’. Το 2-13 σερί δια χειρός Διαμαντίδη και Φώτση έφερε τη διαφορά στους 13 πόντους πολύ γρήγορα (55-42, 24’). Οι «πράσινοι» ροκάνισαν τη διαφορά όπως έπρεπε και μάλιστα πριν τη λήξη του δεκαλέπτου την πήγαν σε μονοψήφιο επίπεδο (61-52, 29’).

Στην τελευταία περίοδο η μπάλα έμπαινε με το ζόρι στο καλάθι. Κάτι η κούραση, κάτι η πίεση… Οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτό το διάστημα ανησύχησαν, αλλά δύο συνεχόμενα τρίποντα του Χάκετ τον έβγαλαν από τη δύσκολη θέση που τον είχε βάλει ο αντίπαλος.

Με την αναγκαστική αλλαγή του Δημήτρη Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός έχασε το μοναδικό αξιόπιστο γκαρντ του, κάνοντας ακόμη πιο εύκολα τα τελευταία λεπτά για τους Πειραιώτες οι οποίοι πανηγύρισαν δίκαια τη νίκη και την κάλυψη της διαφοράς.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο βασικός λόγος ήταν η απόδοση των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο και η σπουδαία άμυνά τους στα πρώτα 15 λεπτά (13 πόντους ο Παναθηναϊκός).

Μία ματιά στη στατιστική μας αναφέρει την ανωτερότητα των νικητών στα τρίποντα (38%-29%), στα λάθη (12-15) και στα κοψίματα (6-1).

Ο Παναθηναϊκός είχε 22 ασίστ έναντι 14 του Ολυμπιακού, αλλά απλά τον βοήθησε να μειώσει τη διαφορά.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βασίλης Σπανούλης σε 29:57 είχε 17 πόντους (2/3δ., 3/8τρ., 4/7β.), 8 ασίστ, ένα ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και τρία λάθη.

Εντυπωσιακοί και οι Νίκολα Μιλουτίνοφ (9π., 6ρ., 4κοψ.), Χάκετ (11π.) κσαι Στρόμπερι (14π., 7ριμπ.).

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Νικ Καλάθης τελείωσε με ranking -11! Σε 25:09 είχε 3 πόντους (1/6δ., 0/5τρ.), τρία ριμπάουντ, δύο ασίστ και τρία λάθη.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 68-59 (34’), αλλά δύο συνεχόμενα τρίποντα του Ντάνιελ Χάκετ έβαλαν και πάλι την ομάδα του με σημαντική διαφορά μπροστά στο σκορ και ουσιαστικά… σφράγισε τη νίκη και τη διαφορά.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός εκτός από την ουσία (κάλυψε τη διαφορά) θέλει να επαναλάβει την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός την αντίδρασή του στο δεύτερο ημίχρονο. Όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά… έκανε τον αντίπαλο να αισθάνεται άβολα.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δε θέλει να θυμάται την άμυνα της ομάδας του από το 15’ μέχρι το 30’ όπου δέχθηκε 41 πόντους.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς το τραγικό πρώτο ημίχρονο της ομάδας του και φυσικά τον τραυματισμό του Δημήτρη Διαμαντίδη στο 35’.

Τα δεκάλεπτα: 27-9, 53-29, 66-54, 80-66 

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης