Βαρβιτσιώτης: Να ενημερώνεται πριν προβεί σε κρίσεις ο Μουίζνιεκς

Βαρβιτσιώτης: Να ενημερώνεται πριν προβεί σε κρίσεις ο Μουίζνιεκς

Ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης  είχε εκφράσει την «έκπληξή του» για την αρχειοθέτηση από τις δικαστικές Αρχές του φακέλου, που αφορά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι

Βαρβιτσιώτης: Να ενημερώνεται πριν προβεί σε κρίσεις ο Μουίζνιεκς
Να ενημερώνεται πριν προβεί σε κρίσεις κάλεσε την Πέμπτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μουίζνιεκς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μουίζνιεκς, ένα σχόλιο του οποίου σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης είχε προκαλέσει σχετική επιστολή του υπουργού προς την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου, Αν Μπρασέρ.

Ο Νιλς Μουίζνιεκς είχε εκφράσει την «έκπληξή του» για την αρχειοθέτηση από τις δικαστικές Αρχές του φακέλου, που αφορά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Με αφορμή το σχόλιό του, ο
υπουργός του ζήτησε να ενημερώνεται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές πριν προβεί σε κρίσεις, καθώς «ο στόχος για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι κοινός».
Κλείσιμο

Πάντως, εκτός από την επικοινωνία με τον Επίτροπο, ο κ. Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε την Πέμπτη με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), πρέσβη Λόρα Τόμσον.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η διαχείριση των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών από τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, καθώς και οι δυσοίωνες προοπτικές για την αύξηση τους που δημιουργούνται από τις συγκρούσεις και την αστάθεια στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η κυρία Τόμσον ενημερώθηκε για τη στρατηγική του καθώς και τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την υποδοχή των παράτυπων μεταναστών και εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πρόοδο που έχει συντελεσθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Μάλιστα, συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν άμεσα τεχνικές συναντήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των μεταναστευτικών ροών, στη βάση των διεθνών προτύπων σεβασμού των ανθρωπινών δικαιωμάτων, αλλά και την ανάπτυξη ενημερωτικών δράσεων από τον Οργανισμό, προς στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που υπηρετούν σε Λιμενικές Αρχές, όπου παρατηρείται εντονότερο το φαινόμενο των μεταναστευτικών πιέσεων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης