Κύπρος: Συναγερμός για σενάρια αεροπειρατείας από τζιχαντιστές

Κύπρος: Συναγερμός για σενάρια αεροπειρατείας από τζιχαντιστές

Ξένες μυστικές υπηρεσίες μετέφεραν την πληροφορία για σχέδιο επίθεσης του Ισλαμικού Κράτους σε πτήσεις από κυπριακά αεροδρόμια - Σε εξέλιξη από το απόγευμα του Σαββάτου αυστηροί έλεγχοι σε Ευρωπαίους υπηκόους αραβικής καταγωγής

Κύπρος: Συναγερμός για σενάρια αεροπειρατείας από τζιχαντιστές
Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι κυπριακές αρχές στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, κατόπιν πληροφορίας που ανέφερε πως τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοπεύουν να κάνουν αεροπειρατεία από την Κύπρο.

Στόχος, σύμφωνα με την πληροφορία που διαβιβάστηκε από ξένες μυστικές υπηρεσίες, θα είναι αεροσκάφη που πραγματοποιούν πτήσεις από την Κύπρο, τα οποία θα οδηγηθούν στη Συρία ή το Ιράκ, σε αεροδρόμια που ελέγχει το ISIS.

Οι επιβάτες θα κρατηθούν ως όμηροι, προκειμένου οι τρομοκράτες να απαιτήσουν τον τερματισμό της χρήσης των βρετανικών βάσεων, από τις οποίες η RAF διενεργεί επιθέσεις με αεροσκάφη ενάντια σε θέσεις του ΙΚΙΛ σε Ιράκ και Συρία.

Κλείσιμο
Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Κύπρου ανέφεραν στο protothema.gr ότι το τελευταίο διάστημα λαμβάνονται διάφορες πληροφορίες, που αφορούν πιθανή δράση τζιχαντιστών στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο αυτό γίνονται αυστηροί έλεγχοι σε Ευρωπαίους υπηκόους αραβικής καταγωγής, οι οποίοι φθάνουν στην Κύπρο χωρίς προφανή σκοπό, που να δικαιολογεί το ταξίδι τους.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι κάποιοι εξ αυτών επιχειρούν να περάσουν στα Kατεχόμενα και από εκει στην Τουρκία, για να καταλήξουν στη Συρία.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Αρχηγείου της Κυπριακής Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για το ενδεχόμενο διενέργειας αεροπειρατείας σε αεροσκάφη από τζιχαντιστές. Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) «στις 31 Οκτωβρίου διαβιβάστηκε στο αρχηγείο Αστυνομίας μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία η οποία έτυχε χειρισμού, ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες υπηρεσίες και το θέμα παρακολουθείται».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης