Με χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς θα ανοίξουν τα σχολεία
Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έγινε καμία πρόσληψη έχουν προκαλέσει τεράστιες ελλείψεις
Λίγες ήμερες απέμειναν από το πρώτο κουδούνι με τα κενά σε εκπαιδευτικούς φέτος να υπολογίζονται σε τουλάχιστον 3.000.
Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», φέτος το υπουργείο Παιδείας ζήτησε να προσληφθούν 22.500 αναπληρωτές, αλλά θα προσληφθούν 19.500.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, τα κενά θα καλυφθούν με παράλληλες αναθέσεις, δηλαδή ζητώντας από τους καθηγητές και τους δασκάλους να διδάξουν εγγύτερα προς την ειδικότητά τους αντικείμενα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη τα κενά εκπαιδευτικών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς μπορεί να ξεπεράσουν τις 20.000 εξαιτίας των χιλιάδων αποχωρήσεων εκπαιδευτικών λόγω συνταξιοδοτήσεων.
Κλείσιμο
Την ίδια ώρα μάχη με το χρόνο δίνει το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου όλοι οι εκπαιδευτικοί να είναι στις 5 Σεπτεμβρίου στα σχολεία και να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά η νέα σχολική χρονιά στις 11 του μήνα.
Η κατάψυξη ωαρίων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις της σύγχρονης αναπαραγωγικής ιατρικής, προσφέροντας στις γυναίκες τη δυνατότητα να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους και να σχεδιάσουν το μέλλον τους με μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία.
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, το Plastic Free Greece δίνει δυναμικά το παρών σε κάθε γωνιά της χώρας. Η πρώτη πράξη της φετινής εκστρατείας εκτυλίχθηκε σε τέσσερις ηπειρωτικούς προορισμούς (Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Αθήνα, Πάτρα) και είχε ως αποτέλεσμα τη συλλογή 150,5 κιλών σκουπιδιών.
Με διεθνή παρουσία, ισχυρό τεχνολογικό αποτύπωμα και έμφαση στην ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων, ο όμιλος Super Technologies εισέρχεται δυναμικά στην ελληνική αγορά.