Ο διεθνής εικαστικός Marcelo Ricardo Zeballos στην Αθήνα

Ο διεθνής εικαστικός Marcelo Ricardo Zeballos στην Αθήνα

Οι γυναίκες αποτελούν για τον εικαστικό την πηγή έμπνευσής του και έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκθεση “Mujeres”

Ο διεθνής εικαστικός Marcelo Ricardo Zeballos στην Αθήνα
Η Mamush Gallery παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής “Mujeres” του διεθνούς Αργεντινού εικαστικού και καθηγητή Marcelo Ricardo Zeballos, o οποίος έρχεται στην Αθήνα για την έκθεση.

O Marcelo R. Zeballos γεννήθηκε το 1970 στο Buenos Aires. Έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από σαράντα τέσσερις ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής σε σημαντικά μουσεία όπως το EduardoSivoriMuseum και το Palais de Glace Museum αλλά και αίθουσες τέχνης, είναι ένας σύγχρονος καλλιτέχνης που εξυμνεί μέσα από το έργο του την αγάπη του για τη γυναίκα. 

Οι γυναίκες αποτελούν για τον εικαστικό την πηγή έμπνευσής του και έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκθεση “Mujeres” (Γυναίκες), που αποτελείται από μεγάλα πορτραίτα γυναικών και η οποία μετά τη μεγάλη επιτυχία της στο BuenosAires, έρχεται στην Αθήνα.


Κλείσιμο

Όπως αναφέρει η Διδάκτωρ Ιστορίας της τέχνης και συγγραφέας ΕυριδίκηΤρισόνΜιλσανή για τον καλλιτέχνη, "Συνεπαρμένος από τη διαφημιστική φωτογραφία, την κινηματογραφική εικόνα, τα πόστερς, τις γιγαντοαφίσες, ο καλλιτέχνης επικεντρώνεται σε μεγάλα φορμά των οποίων το κύριο θέμα είναι το γυναικείο πρόσωπο. Ζωγραφισμένες με πλακάτα χρώματα σε τόνους συμπληρωματικούς, οι γυναίκες του τραβούν αμέσως το βλέμμα με την ανάλαφρη φρεσκάδα τους. Μία η πολλές μαζί είναι επιλεγμένες  για τα ελκυστικά τους χαρακτηριστικά και το μοντέρνο ανέμελο στυλ τους.»

Η Mamush Gallery είναι μια σύγχρονη και δυναμική διεθνής γκαλερί σύγχρονης τέχνης, με έργα καταξιωμένων διεθνών καλλιτεχνών αλλά και με έντονο ενδιαφέρον για παρουσίαση και στήριξη νέων καλλιτεχνών.




Η Gallery διαθέτει μια πλούσια συλλογή με περισσότερα από επτακόσια έργα, των AndyWarhol, RoyLichtenstein, KeithHaring, VictorVasarely, RobertIndiana, JeffKoons, PabloPicasso, AlexanderCalder, JoanMiro, Ελλήνων διεθνών καλλιτεχνών, όπως Takis, Pavlos, Gaitis, Vassiliki, Chryssa, Antonakos, BrigittePolemis αλλά και νεότερων όπως StathisAlexopoulos, AlbertinTrichon, MichaelAbrams, και DimitriLikissas.



Ο εκθεσιακός χώρος βρίσκεται στο Μπενάκειο Εμπορικό Κέντρο στη Κηφισιά αλλά έχει συνεργασία και με άλλες γκαλερί και εκθεσιακούς χώρους τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

 Διάρκεια έκθεσης: 19 Σεπτεμβρίου - 19 Οκτωβρίου 2017


Πληροφορίες:
Μένια Κούλη –Τζάνη
Διευθύντρια
MAMUSHGALLERY
Μπενάκειο Εμπορικό Κέντρο
Παναγίτσας 3, 145 62 Κηφισιά
Τ: +30 210 6232900
menia@mamushgallery.com
www.mamushgallery.com


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης