Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών «ντύνει» μουσικά τον «Μετανάστη» του Τσάρλι Τσάπλιν

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών «ντύνει» μουσικά τον «Μετανάστη» του Τσάρλι Τσάπλιν

Η ταινία, που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1917, αγγίζει ίσως με τον πιο ευαίσθητο τρόπο το κοινωνικό ζήτημα της βίαιης μετεγκατάστασης, της μετανάστευσης, του προσφυγικού

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών «ντύνει» μουσικά τον «Μετανάστη» του Τσάρλι Τσάπλιν
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Fluxum και το Flux Laboratory, παρουσιάζουν το «The Immigrant Project», μια πολιτιστική σύμπραξη για το προσφυγικό με στόχο την ουσιαστική κινητοποίηση όλων μας. Η συνεργασία εγκαινιάζεται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 21:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την προβολή της ιστορικής ταινίας του Τσάρλυ Τσάπλιν «Ο Μετανάστης» («The Immigrant»).

Η ταινία, που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1917, αγγίζει ίσως με τον πιο ευαίσθητο τρόπο το κοινωνικό ζήτημα της βίαιης μετεγκατάστασης, της μετανάστευσης, του προσφυγικού. Την προβολή της ταινίας θα συνοδεύσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε μια σύνθεση ορχήστρας δωματίου, με τη συμμετοχή των πρώτων σπουδαστών της νεοσύστατης Ακαδημίας Νέων Μουσικών της Κ.Ο.Α. και με τη σύμπραξη τζαζ κουαρτέτου (Δημήτρης Τσάκας-σαξόφωνο, Δημήτρης Κοροντζής-ηλεκτρική κιθάρα, Marc Buronfosse-ηλεκτρικό μπάσο και Arnaud Biscay-τύμπανα), θα ερμηνεύσει πρωτότυπη μουσική του Ελληνο-γάλλου συνθέτη Stephane Tsapis, ο οποίος θα αναλάβει και τη μουσική διεύθυνση του συνόλου.

Κλείσιμο
Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση των εισιτηρίων, θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στη χρηματοδότηση ενός εκπαιδευτικού και πολιτιστικού προγράμματος για τα παιδιά των προσφύγων, για το οποίο θα υπάρχει τακτική ενημέρωση των δωρητών από το Flux Laboratory. Εισιτήρια: 20 και 40 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης