Χιώτης mambo στο Half Note

Χιώτης mambo στο Half Note

H αειθαλής Μαίρη Λίντα ανεβαίνει στη σκηνή με τους Apurimac, το μακροβιότερο latin συγκρότημα στην Ελλάδα, για πέντε μόνο παραστάσεις

Χιώτης mambo στο Half Note
Η Μαίρη Λίντα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μετράει 62 χρόνια στο ελληνικό τραγούδι και δεν έχει χάσει τίποτα από την ενέργεια, το μπρίο και φυσικά τη μοναδική φωνή της. Το καλοκαίρι του 2014 γιόρτασε στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, τα 60 της χρόνια στο τραγούδι και σαγήνευσε τους πάντες με το «ακμαίον» της φωνής της και τη σκηνική της παρουσία.

Το ρεπερτόριό της είναι πλημμυρισμένο από μουσικά διαμάντια. Στην μακροχρόνια καριέρα της έχουν εμπνευστεί από τη φωνή της και της έχουν γράψει τραγούδια ορισμένοι από τους σημαντικότερους συνθέτες του ελληνικού πενταγράμμου. Πρώτος και καλύτερος φυσικά ο Χιώτης, χωρίς να παραγνωρίζουμε και τα σπουδαία τραγούδια του Θεοδωράκη που έχει ερμηνεύσει αριστουργηματικά σε πρώτη εκτέλεση.

Κλείσιμο
Χάρη στη Μαίρη Λίντα –και τον Χιώτη βέβαια– μας συστήθηκε μία μοναδική, λαϊκότροπη εκδοχή του mambo και του swing τη δεκαετία του ’50. Γι’ αυτό και η συνύπαρξή της με τους Apurimac, το μακροβιότερο latin συγκρότημα στην Ελλάδα, στη σκηνή του Half Note Jazz Club από τις 4 Μαρτίου και για πέντε παραστάσεις δεν προκαλεί καθόλου εντύπωση. Η Μαίρη Λίντα μοιάζει να είναι στον φυσικό της χώρο και οι Apurimac να βρίσκουν στο πρόσωπό της την ιδανική τους ερμηνεύτρια.

Μαζί θα μας ταξιδέψουν στα πιο όμορφα και κεφάτα μουσικά μονοπάτια μέσα από διαφορετικές ενορχηστρώσεις των μεγάλων επιτυχιών της Λίντα. Την ορχήστρα διευθύνει ο Γιώργος Παγιάτης. Ετοιμαστείτε για πέντε βραδιές μουσικής απόλαυσης, ξέφρενου ρυθμού και αδιάλειπτου χορού με την αειθαλή 81χρονη Μαίρη Λίντα. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αν τη δεις πάνω στη σκηνή δεν την κάνεις πάνω από 60!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης