Δυο startup, ένας στόχος: Ασία

Δυο startup, ένας στόχος: Ασία

Tripstigious και «Πρώτο Ελληνικό E-shop της Κίνας» κάνουν τη δική τους προσπάθεια για να κατακτήσουν τις ασιατικές αγορές

Δυο startup, ένας στόχος: Ασία
Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει κανείς, ως προς την πρωτοτυπία τους, δύο από τις startup που φιλοξενούνται στην επιχειρηματική θερμοκοιτίδα “egg – enter•grow•go” της Eurobank και του Corallia, αυτές θα ήταν δίχως σκέψη δύο: το «Πρώτο Ελληνικό E-shop της Κίνας
» και η Tripstigious
Κλείσιμο
. Και οι δύο τους στοχεύουν στις τεράστιες -και γεμάτες προοπτικές- αγορές της Ασίας, η καθεμία βέβαια με διαφορετικό τρόπο. Το «Πρώτο Ελληνικό E-shop της Κίνας» θέλει να κάνει γνωστά και να προωθήσει στην Κίνα τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, ενώ η Tripstigious απευθύνεται σε Ασιάτες τουρίστες. Ας δούμε, όμως, πως περιγράφουν οι ίδιες οι εταιρείες τις προσπάθειές τους:

Το Πρώτο Ελληνικό E-shop της Κίνας – The “8” Project



H Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη ηλεκτρονική αγορά στον κόσμο, αριθμώντας σήμερα πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου. Την ίδια στιγμή, στην Κίνα υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για τα ευρωπαϊκά καταναλωτικά προϊόντα, καθώς οι Κινέζοι καταναλωτές τα θεωρούν πιο ποιοτικά και πιο ασφαλή για την υγεία. Μάλιστα, η Κίνα αποτελεί τη Νο1 αναπτυσσόμενη αγορά για τις εξαγωγές των χωρών της ΕΕ. Ωστόσο, η διαδικτυακή αγορά της Κίνας αποτελεί ένα σχετικά ανεξερεύνητο πεδίο για τις Ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Το «Πρώτο Ελληνικό E-shop της Κίνας» έχει ως αρχικό στόχο να συστήσει στους Κινέζους καταναλωτές την Ελλάδα ως χώρα - παραγωγό ποιοτικών προϊόντων, να τους «εκπαιδεύσει» στα ελληνικά προϊόντα και στη συνέχεια, να δημιουργήσει μία ηλεκτρονική πλατφόρμα πωλήσεων, αποκλειστικά ελληνικών προϊόντων, που θα απευθύνεται μόνο στην κινέζικη αγορά. To όραμά μας είναι να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων σε αυτή την τεράστια αγορά, να προωθήσουμε την εξωστρέφεια και να εκπροσωπήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ελληνικές εταιρείες και παραγωγούς στη διαδικτυακή αγορά της Κίνας. Σας προσκαλούμε να εξερευνήσετε μαζί μας αυτή τη δυναμική αγορά!  


Tripstigious



Η Tripstigious είναι μια νέα επιχείρηση που παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες προώθησης και προβολής προς τις επιχειρήσεις που σχετίζονται ή επωφελούνται από τον τουρισμό και που επιθυμούν να προσελκύσουν αποτελεσματικά επισκέπτες από την Ασία. Παράλληλα παρέχει ολοκληρωμένες και καινοτόμες ταξιδιωτικές λύσεις σε επισκέπτες από την Ασία που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, μέσω εφαρμογών για κινητές συσκευές, διαδικτυακών εφαρμογών, portals και κοινωνικών δικτύων. 

Η γρήγορη ανάπτυξή μας, η καινοτομία μας, οι εξειδικευμένες εφαρμογές και πλατφόρμες μας, προσανατολισμένες στις ασιατικές γλώσσες, οδηγούν καθημερινά ακόμη περισσότερους χρήστες από την Ασία, βοηθώντας τους στον σχεδιασμό, την πραγματοποίηση και την απόλαυση μιας μοναδικής ταξιδιωτικής εμπειρίας. Ως εκ τούτου αναμένουμε μια γρήγορη ανάπτυξη εντός των επόμενων 18 μηνών. Η αποστολή μας είναι να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας, να είμαστε συμμέτοχοι στην επιτυχία τους και να παρέχουμε την καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία στους χρήστες της πλατφόρμας μας. Αυτό το επιτυγχάνουμε μέσω των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών μας, της αξιοποίησης πρωτοποριακών λύσεων, της δέσμευσης να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να πετύχουν τους στόχους τους και της βαθιάς γνώσης του τουριστικού προϊόντος. Η μεγιστοποίηση του δυναμικού των εσόδων των πελατών μας και η τόνωση της ζήτησης υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και προϊόντων από τους Ασιάτες επισκέπτες προς τις προβαλλόμενες επιχειρήσεις είναι διαρκής σκοπός μας. 

Μέσα σε ένα χρόνο οι mobile εφαρμογές μας έχουν περισσότερους από 70.000 Ασιάτες χρήστες που ταξίδεψαν στην Ελλάδα και απόλαυσαν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες μέσω των υπηρεσιών μας αλλά και μέσω της στοχευμένης προώθησης στις τοπικές επιχειρήσεις. Η παρουσία της εταιρείας στο ασιατικό Web και τα Social Media επιτυγχάνεται μέσα από εξειδικευμένες ανά προορισμό τοπικές δικτυακές πύλες και διαφημιστικές καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μαζικής ενημέρωσης. Αυτή η παρουσία οδήγησε 30.000 επισκέπτες επιπλέον σε ιστοσελίδες μας με ειδική αρθρογραφία, σε τουριστικούς οδηγούς που βρίσκονται ενσωματωμένοι μέσα στις εφαρμογές μας και σε διαφημιστικές καμπάνιες που προβάλλουν τον ελληνικό τουρισμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης