Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες

Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες

«Eίχα φυτέψει κάτι ελατάκια στον κήπο του νονού μου, θα πάω να δω ποιο έχει μεγαλώσει»

Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες

Ναι, όσο και να γκρινιάζουμε «μα, δεν είναι νωρίς για τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια;» η μεγάλη γιορτή μας δίνει ήδη μια γεύση από την λαμπρότητά της. Τα καταστήματα έχουν στολίσει βιτρίνες, άδεια ισόγεια του κέντρου έχουν μετατραπεί σε «εκθέσεις» στολιδιών, ενώ από τα media βλέπουμε τις άλλες μεγάλες πόλεις του εξωτερικού να έχουν προετοιμαστεί καταλλήλως. Ακόμη και η πόλη αρχίζει να φοράει τα δικά της Χριστουγεννιάτικα ενώ όλοι περιμένουν «στη γωνία» τον δήμο για τις φετινές επιλογές του – αυτό όμως γίνεται κάθε χρόνο, κάτι σαν παράδοση της εποχής.

Άντε, πάλι, να κάνουμε τις γνωστές «αναγνωριστικές βόλτες στα καταστήματα» που λένε και στην ξύλινη τηλεοπτική γλώσσα, να δούμε μέχρι που φτάνει ο παράς μας -όχι και πολύ μακριά, σίγουρα- να βγάλουμε ό,τι έχει διασωθεί στο πατάρι από άλλες χρονιές, να δοκιμάσουμε τα φωτάκια αν ανάβουν μπας και γλιτώσουμε κάτι από εκεί, και να κάνουμε υπομονή με το σλόγκαν «θα περάσει κι αυτό».

Πάντως, από μια περατζάδα στα είδη στολισμού, κι εφέτος η γκάμα κινείται μεταξύ Πεκίνου και Σαγκάης. Δεν πάει πολύ παραπέρα. Για να μην ξεχνιόμαστε. Όσο για τα πιο ανήσυχα πνεύματα που σνομπάρουν την ποιότητα της ανατολής ο αυτοσχεδιασμός και η δημιουργικότητα πρέπει και θα απογειωθεί. Προχθές ακούσαμε από φίλο και την ατάκα που μας έριξε στα πατώματα «είχα φυτέψει κάτι ελατάκια στον κήπο του νονού μου, θα πάω να δω ποιο έχει μεγαλώσει»!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης