Μάνος Ιωάννου: «Είμαι μόνος μου!»

Μάνος Ιωάννου: «Είμαι μόνος μου!»

Παρορμητικός. ευαίσθητος και πάντα χαμογελαστός,ο Μάνος Ιωάννου μιλάει για τη Ναταλία Γερμανού και όσα τον γοητεύουν σε μία γυναίκα!

 Μάνος Ιωάννου: «Είμαι μόνος μου!»
Στην παραλία του Σχοινιά, τα σύννεφα έχουν καλύψει τον ήλιο και τον καταγάλανο ουρανό. Οι ελάχιστες ψιχάλες της βροχής είναι σχεδόν ανεπαίσθητες και δεν δημιουργούν το παραμικρό πρόβλημα στο συνεργείο για την φωτογράφιση. Την ίδια στιγμή, ο Μάνος Ιωάννου έχει ήδη ανέβει στο μυώδες καφέ άλογο, που περήφανο καλπάζει στην ακροθαλασσιά. «Μικρότερος έκανα ιππασία και μου άρεσε η ιδέα να φωτογραφηθώ με ένα άλογο δίπλα στη θάλασσα. Είναι η απόλυτη αίσθηση ελευθερίας. Στην σειρά που έπαιζα, τον Όρκο Σιωπής, σε κάποιες σκηνές έτρεχα με άλογο, οπότε έκανα και εντατικά μαθήματα στην Κύπρο», μου λέει ενώ έχω την διάθεση να τον γυρίσω λίγα χρόνια πίσω, ώστε να μου μιλήσει για τον Μάνο και όχι για τον ηθοποιό Ιωάννου που όλοι γνωρίζουμε.

«Ο πατέρας μου δεν ήθελε άλλο παιδί»

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άλιμο, όπου κατοικεί ακόμα και σήμερα. Η μητέρα του είναι συνταξιούχος αεροσυνοδός της Ολυμπιακής και ο πατέρας του επίσης συνταξιούχος οδηγός λεωφορείων στον ΟΑΣΑ. Πλέον, οι δυο τους ζουν μόνιμα στον Άγιο Κωνσταντίνο. Εκτός από μοναχογιός, είναι και ο Βενιαμίν της οικογένειας, καθώς έχει τρεις μεγαλύτερες αδελφές, η μεγαλύτερη αδελφή του είναι 40 ετών. «Ο πατέρας μου δεν ήθελε άλλο παιδί. Μόλις, όμως, ο γυναικολόγος είπε στην μητέρα μου πως περιμένουν αγόρι, άλλαξε γνώμη», περιγράφει γελώντας. Όπως ήταν φυσικό, ήταν το καλομαθημένο πιτσιρίκι της οικογένειας. «Η μητέρα μου είχε και εξακολουθεί να μου έχει μεγάλη αδυναμία, με αποτέλεσμα να συγκρούεται πολλές φορές με τον πατέρα μου. Έζησα διαφορετικά σε σχέση με τις αδερφές μου. Εκείνες ήταν πιο ώριμες από εμένα  αριστούχες στο σχολείο, μετά μπήκαν στο πανεπιστήμιο, ενώ εγώ ρίσκαρα και προτίμησα να κυνηγήσω το όνειρό μου: Να πάω σε μια δραματική σχολή και να γίνω ηθοποιός».  Πράγματι 18 ετών γράφεται στην σχολή της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα και το καλοκαίρι που αποφοιτά (2009) γίνεται ακρόαση από τους Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου για τον ρόλο του μαθητή στην παράσταση Φούστα Μπλούζα. «Πήγα στην οντισιόν χωρίς να είμαι συστημένος από κάποιον. Μέσα μου έλεγα ‘’έλα μωρέ τους δικούς τους θα πάρουν’’, αλλά τελικά διαψεύστηκα και πήρα τον ρόλο. Βέβαια, οφείλω να σου πω ότι βγήκα σε αυτή τη δουλειά την περίοδο της κρίσης. Ήμουν, όμως, ένα παιδί που δεν καθόταν. Έτρεχα από οντισιόν σε οντισιόν. Η επόμενη μου δουλειά ήταν στην παράσταση ‘’Οι αγαπητικοί της βοσκοπούλας’’ στο Θεσσαλικό θέατρο. Ακολούθησαν οι ‘’Συμπέθεροι από τα Τίρανα’’ για τρεις σεζόν και η παράσταση ‘’Άντρες έτοιμοι για όλα’’».  Η ρόλος του στην παράσταση «Άντρες έτοιμοι για όλα» ήταν καθοριστικός, καθότι τον έκανε αναγνωρίσιμο στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, η επιτυχία δεν του φούσκωσε τα μυαλά. Αντίθετα του έδωσε περισσότερα γκάζια για περαιτέρω γνώση και όρεξη για δουλειά. Από την συγκεκριμένη παράσταση, απέκτησε και έναν αληθινό φίλο, τον Κώστα Κόκλα. «Εκτός από το θέατρο, είχαμε συνεργαστεί και στους Βασιλιάδες στο Mega. Δεν κολλήσαμε αμέσως, αλλά σε μια περιοδεία που κάναμε μαζί το καλοκαίρι», προσθέτει. Άλλος ένας συνάδελφος με τον οποίο ήρθαν κοντά και έχει πάρει πολλά πράγματα από εκείνον, είναι ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης. Φέτος, οι «Άντρες Έτοιμοι για Όλα», ξεκινούν καλοκαιρινή περιοδεία με πρώτο σταθμό την Καβάλα στις 14 Ιουλίου και ο Μάνος είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα γυρίσει για ακόμα ένα καλοκαίρι όλη την Ελλάδα.
Κλείσιμο



«Με τους φίλους μου κάνω ακρότητες και ταρζανιές»

Ο ίδιος παραδέχεται πως δεν τα πάει καθόλου καλά με τις δημόσιες σχέσεις. «Οι περισσότεροι που θα με δουν νομίζουν πως έχω έπαρση και πως είμαι ψώνιο. Κάτι που δεν ισχύει. Απλά δεν είμαι χαρακτήρας που θα συμπορευτώ με το σύστημα. Από την άλλη κοιτάω μόνο την δουλειά μου. Από το 2009 μέχρι σήμερα, δεν έχω σταματήσει να παίζω. Τώρα, είναι η πρώτη φορά που θα κάτσω για ένα μήνα, έπειτα από δυόμιση χρόνια ασταμάτητης δουλειάς». Εκείνος μπορεί να μην έχει χρόνο, οι θαυμάστριες, όμως, πάντα βρίσκουν για να τον φλερτάρουν. «Όταν θα έρθουν να με δουν, τις περισσότερες φορές εκδηλώνουν τον θαυμασμό τους. Μου λένε ‘’τι όμορφος που είσαι’’, ‘’τι ωραία που παίζεις’’ και είναι πάντα με το χαμόγελο». Βέβαια, έχουν υπάρξει γυναίκες που τον ξάφνιασαν με την επιμονή τους. «Παλαιότερα, δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Πλέον, κρατάω αποστάσεις. Έχει τύχει να με αρπάξει κοπέλα και να με φιλήσει, χωρίς καν να αντιδράσω», αποκαλύπτει. Μολονότι φαίνεται χύμα χαρακτήρας, δεν κάνει εύκολα νέες παρέες και οι άνθρωποι που είναι κοντά του, μετριούνται στα δάχτυλα τους ενός χεριού. «Με τους φίλους μου κάνω ακρότητες και ταρζανιές. Θα σου τις πω, όμως, όταν σταματήσω να τις κάνω. Τώρα θα εκτεθώ», λέει γελώντας και συνεχίζει: «Πλέον προσέχω περισσότερο πως θα συμπεριφερθώ έξω. Όταν  δεν σε γνωρίζουν, είσαι ο καλύτερος. Ορισμένοι που λένε ‘’Μακάρι να ήμουν στη θέση του’’, πρέπει να καταλάβουν πόσο τυχεροί είναι που δεν τους ξέρει κανείς.». Πολλές φορές, η αναγνωρισιμότητα , τον έχει βάλει στην διαδικασία να κάνει πίσω σε κάποια πράγματα. «Όταν βγω από τα ρούχα μου, πρέπει να προσέξω πως θα φερθώ. Πάντα επιδιώκω να ρίχνω τους τόνους. Ακόμα και να με βρίσει κάποιος, μπορεί να του πω και ευχαριστώ. Βέβαια, είμαι άνθρωπος και έχει τύχει να με προσβάλουν και να μου ανεβάσουν την πίεση. Εκεί, δεν καταλαβαίνω τίποτα. Θα αντιδράσω άσχημα, όποιος και να είναι απέναντι. Υπήρξαν περιπτώσεις που μπλέχτηκα σε καβγά που αν συνεχιζόταν».

«Στη σχέση μου με τη Ναταλία υπήρξαν "καλοθελητές"»
Με τις γυναίκες τι γίνεται; Φανταζόταν πως η σχέση του και κυρίως ο χωρισμός του από την Ναταλία Γερμανού, θα γινόταν πρωτοσέλιδο και εξώφυλλο σε περιοδικά; «Όταν είδα πως ο δεσμός μας έγινε πρωτοσέλιδος, αμέσως κατάλαβα πως θα γινόταν κάτι αντίστοιχο και στον χωρισμό. Αυτό συμβαίνει, διότι δεν έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν».

Αναρωτιέμαι αν η δημοσιότητα που πήρε ο δεσμός τους ήταν κάτι που λειτούργησε αρνητικά ανάμεσά τους κι εκείνος δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά. «Υπήρξαν και οι ‘’καλοθελητές’’ που έβαζαν λόγια και σίγουρα δημιούργησαν κάποια προβλήματα. Αυτό, σε συνδυασμό με την αναγνωρισιμότητα που έχουμε και οι δυο, σίγουρα έπαιξε αρνητικό ρόλο και δημιούργησε ορισμένα προβλήματα. Αν, όμως, γύριζα τον χρόνο πίσω δεν θα άλλαζα τίποτα. Μπορεί να έκανα λάθος χειρισμούς, αλλά από τα λάθη μου μαθαίνω», εξομολογείται.

Παρότι γράφτηκε πως το Πάσχα εκείνος και η Ναταλία βρέθηκαν μαζί στο Λονδίνο, ο Μάνος δεν θέλει να σχολιάσει καθόλου το συγκεκριμένο θέμα και το σέβομαι. Εξάλλου, με την Ναταλία έμειναν σχεδόν δυο χρόνια μαζί και είναι μια σχέση που τίμησε και εξακολουθεί να προστατεύει από τα αδιάκριτα βλέμματα. Αλήθεια, η διαφορά ηλικίας, έπαιξε κι αυτή κάποιον αρνητικό ρόλο στην έκβαση της σχέσης τους; «Καθόλου. Αν περνάς καλά με τον άνθρωπό σου, αυτό δεν το σκέφτεσαι καν. Άλλωστε, όλες οι κοπέλες μου ήταν μεγαλύτερες. Δεν είχα ποτέ σχέση με μικρότερή μου.

Πάντα ήθελα δίπλα μου μια γυναίκα έξυπνη, με χιούμορ, που να μπορώ να μιλάω μαζί της», εξηγεί, ενώ μου ξεκαθαρίζει πως μετά από έναν χωρισμό δεν μπορεί να κρατήσει φιλικές σχέσεις με μια γυναίκα. «Ένα ‘’γεια’’ μπορείς να πεις, αλλά μέχρι εκεί. Όπως και να χει, ένας χωρισμός είναι επώδυνος και κάθε είδους επαφές κάνουν το κλίμα ακόμα πιο βαρύ», συμπληρώνει. Ποια είναι η σχέση του με την Ναταλία σήμερα; «Περάσαμε πολύ ωραία αυτά τα δυο χρόνια και εννοείται πως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε», απαντά.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης