Αυτά τα νήπια γίνονται καλύτεροι μαθητές στο σχολείο

Αυτά τα νήπια γίνονται καλύτεροι μαθητές στο σχολείο

Όταν βελτιώνονται οι λεκτικές τους δεξιότητες, τα μικρά παιδιά πετυχαίνουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του York

andrew-ebrahim-zRwXf6PizEo-unsplash
Οι ερευνητές ξεκίνησαν από το εξής ερώτημα, δια της πλαγίου: «Γιατί τα παιδιά από πλουσιότερα και καλύτερα μορφωμένα οικογενειακά περιβάλλοντα τείνουν να είναι καλύτεροι μαθητές;» και εξέτασαν περί τα 700 παιδιά από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά από οικογένειες υψηλότερου κοινωνικοοικονομικού στάτους είχαν καλύτερες γλωσσικές ικανότητες κατά την ηλικία του νηπιαγωγείου και ότι αυτές οι δεξιότητες ενίσχυσαν την μεταγενέστερη σχολική τους απόδοση. Οι διαφορές στις γλωσσικές δεξιότητες μεταξύ των παιδιών στην ηλικία των τεσσάρων ετών υπολογίστηκε ότι εξηγεί κατά περίπου 50% τις σχολικές επιδόσεις ενός παιδιού.

Δηλαδή, τα παιδιά που από το σπίτι τους είχαν εντρυφήσει στην (προσχολική) μάθηση είχαν αυξημένες πιθανότητες να είναι καλύτεροι μαθητές στο μέλλον. Σταδιακά το ποσοστό αυτό έπεφτε από 50% σε περίπου 30%, μέχρι το τέλος της εφηβείας, ωστόσο είναι ένα αξιοσημείωτο συμπέρασμα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης