Η φωτογραφία με τα συστατικά της Nutella που έχει σοκάρει τους λάτρεις της!

Η φωτογραφία με τα συστατικά της Nutella που έχει σοκάρει τους λάτρεις της!

Κάποιος αποφάσισε να πάρει ένα βαζάκι Nutella και διαχωρίζοντας τα συστατικά της ένα ένα και προκαλώντας... ερωτηματικά

Προσφάτως η Nutella προκάλεσε τον «κακό χαμό» στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, με τους καταναλωτές να θέλουν να εκμεταλλευτούν τις τεράστιες εκπτώσεις.  

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Nutella το hashtag #WorldNutellaDay έχει γίνει πρώτο trend στο Twitter από τους απανταχού λάτρεις της αγαπημένης πραλίνας να το γιορτάζουν. 

Όμως μία φωτογραφία που κάνει εδώ και καιρό το γύρο του διαδικτύου -επανέρχεται ελέω της Παγκόσμιας Ημέρας- βάζει τον κόσμο εκ νέου σε σκέψεις.  Κάποιος αποφάσισε να πάρει ένα βαζάκι Nutella και να αποκωδικοποιήσει τα συστατικά της ένα ένα σε μία γραφική αναπαράσταση. 

Λέγεται ότι έχουν τοποθετηθεί όλα σε μία αναλογία περιεκτικότητας, η οποία μάλλον έχει σοκάρει τους καταναλωτές για την ποσότητα της ζάχαρης που περιέχει και που αντιστοιχεί στο 1/3 της συνολικής ποσότητας της πραλίνας.Ένας από τους χρήστες σχολίασε: «Το τελευταίο μισό είναι αυτό που με ανησυχεί. Τόση πολλή ζάχαρη σε τόσο πολλά πράγματα»

Όμως η Nutella παρασκευάζεται με πάνω από 50% ζάχαρη, υψηλότερο ποσοστό δηλαδή από αυτό που δείχνει η φωτογραφία.

Η επίσημη ιστοσελίδα τοποθετεί στη λίστα τη ζάχαρη στο 56,8% ανά 100 γραμμάρια. Τα υπόλοιπα συστατικά της Nutella είναι το αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη, κακαομάζα, πραλίνα φουντουκιού και το αμφιλεγόμενο φοινικέλαιο. 

Εκπρόσωπος της Nutella είχε δηλώσει στη Mirror πριν από λίγους μήνες ότι « δεν αποκαλύπτουμε τα πλήρη υλικά της συνταγής μας καθώς θέλουμε να παραμείνει μοναδική και να τη διαφυλάξουμε. Η ετικέτα του προϊόντος παρέχει απλά και ξεκάθαρα τις διατροφικές πληροφορίες για μερίδα 15 γραμμαρίων ή στα 100 γραμμάρια. Επίσης, τα συστατικά περιλαμβάνονται στο site της Nutella»

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Γλυκοφιλαρακι

Η καλύτερη νουτελα είναι το γυναίκειο μέλι... Το νέκταρ του έρωτα!!!

mike

Τι αηδίες τρώει ο κοσμος ρε, άκου Νουτέλα, υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν χρήματα για αυτά τα σκουπιδια χωρις καμια διατροφική αξία?

Μεταξικός

Η Νιουτέλα καταστράφηκε το 2014. Η τιμή της σοκολάτας από τότε άρχισε να αυξάνεται γεωμετρικά ενώ υπάρχει πρόβλημα λόγω της κλιματικής αλλαγής και στην παραγωγή-συγκομιδή φουντουκιού από την Τουρκία. Τα τελευταία τρία χρόνια συνεχώς μειώνουν τα δυο συγκεκριμένα συστατικά και έχει καταντήσει χημεία με ζάχαρη. Όσοι έχετε παιδιά κρατήστε τα μακριά από την ιταλογερμανική συνταγή θανάτου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

cat24

Σε δύο φάσεις το μεγάλο σχέδιο που θα απομονώσει σε μία έκταση 250 τετραγωνικών μιλίων τα υπό εξαφάνιση είδη - Τα αρπακτικά εξολόθρευσαν περισσότερα από 73.000 ζώα σε έναν χρόνο, μόνο σε μία περιοχή

1